FOTBAL  »  Superliga  »  CONFLICT

UPDATE Conflict între FRF și LPF » Decizia Comisiei de Recurs în cazul lui Edi Iordănescu e contestată, dar capii fotbalului românesc se invită să depună memoriul la TAS

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 aprilie 2016 13:27

Comisia de Recurs a FRF a anunțat ieri că îi anulează suspendarea lui Edi Iordănescu, după ce antrenorul gorjenilor a comunicat cu jucătorii la pauza meciului cu Astra, deși era suspendat la acel moment. 

LPF și FRF se "duelează" în comunicate. După cel emis de FRF, în care oficialii federației cer secretarului general al Ligii să conteste la TAS decizia Comisiei de Recurs privind anularea suspendării lui Edi Iordănescu, LPF a postat azi un comunicat pe site-ul LPF în care atacă dur Federația.

"Nu este, din pacate, prima oara cand FRF incearca sa arunce "pisica moarta" in curtea Ligii Profesioniste de Fotbal

Cerem pe această cale ca respectivele comisii să aparțină de Liga Profesionistă de Fotbal, în cazurile în care speța judecată are legatură cu activitatea echipelor din Liga 1.

LPF este o entitate care nu primește dispoziții și ordine de la domneavoastră! Este o dovadă de amatorism ca FRF să ceară Secretarului General al LPF să intervină în această speță la TAS, din moment ce se recunoaște că acest lucru poate fi făcut chiar de Secretarul General al FRF" se arată în comunicatul LPF

 

Comunicatul integral:

"Conducerea LPF constata cu amaraciune ca nu este, din pacate, prima oara cand FRF incearca sa arunce "pisica moarta" in curtea Ligii Profesioniste de Fotbal. Liga Profesionistă de Fotbal cere Federației Române de Fotbal, în conformitate cu prevederile regulamentare, să acționeze în acest caz deja de notorietate în lumea fotbalului, dar nu ințelege și nu este dispusă să întreprindă ea demersurile către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

În primul rând, pentru că taxele de judecată nu trebuie achitate din banii echipelor Ligii 1, în condițiile în care respectivele comisii aparțin de Federația Română de Fotbal. Nu este normal ca aceste comisii să decidă pentru cazurile apărute ca urmare a meciurilor disputate in Liga 1. Cerem pe această cale ca respectivele comisii să aparțină de Liga Profesionistă de Fotbal, în cazurile în care speța judecată are legatură cu activitatea echipelor din Liga 1

Este aproape stupefiant să citim că Federația Română de Fotbal consideră LPF o anexă a forului conducător. Nu, domnilor, credeam că sunteți de suficientă vreme in birourile de decizie ale fotbalului românesc pentru a înțelege că LPF este o entitate care nu primește dispoziții și ordine de la domneavoastră! Este de-a dreptul bizar și o dovadă de amatorism ca FRF să ceară Secretarului General al LPF să intervină în această speță la TAS, din moment ce se recunoaște că acest lucru poate fi făcut chiar de Secretarul General al FRF", se arată în comunicatul LPF.

FRF a publicat astăzi un comunicat în care critică decizia Comisiei de Recurs, pe motiv că prin aceasta "se legitimează încălcarea normelor FRF."

FRF îi cere secretarului general al LPF, Justin Ștefan, să formuleze recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, iar în cazul în care LPF nu va lua măsuri, Secretariatul General al FRF va merge la TAS.

Comunicat integral:

Referitor la soluția pronunțată de Comisia de Recurs în data de 28.04.2016 cu privire la situația domnului Edward Iordănescu, Administrația Federației Române de Fotbal precizează următoarele:

1. Considerăm că prin soluția pronunțată se legitimează încălcarea normelor FRF și chiar eludarea sancțiunilor disciplinare. Cu toate acestea, FRF va respecta decizia pronunțată de Comisia de Recurs, decizie executorie pe plan intern de la data pronunțării.

2. Pe cale de consecință, având în vedere că sancțiunea aplicată domnului Edward Iordănescu viza un joc din cadrul Campionatului Național Liga I, în temeiul art. 120 alin. 4, solicităm Secretarului General al LPF să formuleze recurs la Tribunalul Arbitral al Sportului împotriva deciziei anterior menționate.

3. În situația în care Secretarul General al LPF nu va considera oportun să efectueze demersurile solicitate, Federația Română de Fotbal, prin intermediul Secretarului General, va utiliza calea recursului la TAS împotriva deciziei Comisiei de Recurs din 28.04.2016, în scopul de a se asigura protejarea normelor și regulamentelor FRF.

Reamintim că, în conformitate cu Regulamentul Disciplinar al FRF, ”membrii instanțelor disciplinare sunt independenți și se supun numai statutelor și regulamentelor care le reglementează activitatea.”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (20)
444001919101397
Florean Andrei  •  29 Aprilie 2016, 18:39

Semnificativ este faptul că deciziile scandaloase ale comisiilor şi în cazul circarului de la Astra, suspendat la vară, şi în cazul feciorului lui Iordănescu vizează de fapt Steaua, sunt împotriva acestui club !

1425838917717550
John Milne  •  29 Aprilie 2016, 17:50

De ancheta DNA-ului impotriva fratilor negoita ce ne puteti spune?

gicab
gicab  •  29 Aprilie 2016, 17:12

Tata Puiu...

Vezi toate comentariile (20)
Comentează