FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1 LA TAS

Urzeala limbilor » Avocatul de 75.000 de euro al FCSB a câștigat prima bătălie la TAS cu Viitorul: a obținut judecarea dosarului în limba franceză în loc de engleză!

Articol de - Publicat luni, 19 iunie 2017 10:20

George Becali a confirmat informația publicată în această dimineață de Gazeta Sporturilor. "Știu că TAS a acceptat judecarea cazului în limba franceză. Cazul va fi judecat în regim de urgență", a spus finanțatorul la Digi Sport.

UPDATE

ARTICOLUL INIȚIAL

Procesul dintre FCSB și Viitorul - început la TAS de George Becali pentru a obține titlul de campioană în sezonul recent încheiat - și-a derulat un prim episod.

Jorge Ibarrola, avocatul angajat de FCSB contra sumei obligatorii de 75.000 de euro, plus 150.000 de euro în caz de reușită, a obținut un succes în lupta cu Viitorul, dar deocamdată este vorba doar despre un detaliu care nu influențează decizia propriu-zisă.

Înainte de a începe judecarea dosarului, TAS a trebuit să obțină acordul părților în privința limbii în care se va derula procesul și a numelui judecătorului.

Deși cele patru părți implicate în caz (FCSB, Viitorul, FRF și LPF) sunt vorbitoare de limba română, ele nu au reușit să se pună de acord în privința limbii în care se vor judeca la Lausanne.

Avocații FRF, LPF și cel al Viitorului au solicitat TAS ca engleza să fie folosită în proces.

Acest detaliu a fost imediat atacat de Ibarrola, avocatul Stelei, care a cerut judecarea cazului în limba franceză. Argumentele sale au fost că România este o țară francofonă și că președintele clubului FCSB, Valeriu Argăseală, se exprimă cel mai bine în limba franceză.

În plus, Ibarrola a dorit păstrarea ritmului accelerat al procesului, care s-ar fi tărăgănat în cazul traducerii documentației în limba engleză. Intenția sa este ca TAS să dea o decizie până pe 12 iulie, înainte de tragerea la sorți pentru meciurile din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor (14 iulie).

În cazul în care va câștiga procesul și, implicit titlul, FCSB va deveni cap de serie în urnele UEFA, iar potențialul său traseu european ar putea fi facilitat.

Dacă limba oficială a procesului a trebuit să fie decisă de TAS, părțile s-au pus totuși de acord în privința judecătorului.

Acesta va fi italianul Fabio Iudica, fost avocat al clubului Inter Milano în mai multe procese derulate la Tribunalul de la Lausanne.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (53)
fangigi
fangigi  •  20 Iunie 2017, 02:08
Postat de Dragos Bargaoanu pe 19 Iunie 2017, 14:25

INCREDIBILĂ ŞI SUPER-NEMAIÎNTÂLNITĂ VICTORIE!FELICITĂRI FCSB-ului patronat cu o inegalabilă şi măiastră pricepere de dom'Gigel the WARRIOR OF LIGHT***

Ba pardon! Dupa ultima hotarare a TAS, Gigel este " Guerero de la lumiere"!;)

cris4co
cris4co  •  19 Iunie 2017, 21:08

ce daca se judeca in franceza...Musiu Hagi stie le*ngleza...asa ca sa se traduca si-n le*ngleza sa inteleaga clar si el si noi...si FRF.

sexilian
sexilian  •  19 Iunie 2017, 17:54

daca la tarla sunt numai francofoni,mai ales patronul care doar stenografiaza limba franceza si o vorbeste din maini,mergea o tzantzareasca,poate la anu.........

Vezi toate comentariile (53)
Comentează