FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO / EXCLUSIV Pițurcă l-a terorizat: „Plângeam, voiam să plec! Eram făcut pachet, cum să mai joc fotbal?!”

Victor Pițurcă, în scurtul mandat de la FCSB (2010)
Victor Pițurcă, în scurtul mandat de la FCSB (2010)

Articol de - Publicat miercuri, 17 ianuarie 2024 14:20 / Actualizat miercuri, 17 ianuarie 2024 15:09

Geraldo Alves, 43 de ani, a fost invitat în această dimineață la GSP Live și a vorbit, printre altele, despre prima lui perioadă ca fotbalist în România, cea de la FCSB (2010-2012).

Provocat să-și caracterizeze antrenorii din carieră, portughezul n-a uitat de șocul pe care l-a resimțit când a venit la FCSB, unde tehnician era Victor Pițurcă. Fostul selecționer n-a rezistat decât două etape din sezonul 2010-2011, s-a certat cu Gigi Becali și a părăsit formația roș-albastră.

VIDEO. Geraldo Alves: „Plângeam cu Pițurcă la Steaua! Voiam să plec”

„Victor Pițurcă m-a adus la FCSB, îi mulțumesc foarte mult. Eram reticent să vin în România, dar el a insistat, a vorbit cu mine, m-a tratat super. Am fost foarte trist când a plecat, cred că făcea treabă foarte bună la Steaua. Ne-a lăsat și numai probleme au apărut”, a declarat Alves la GSP Live. 

Pițurcă era foarte exigent. A fost pentru prima oară în cariera mea când am avut 3 antrenamente pe zi! Plângeam, le spuneam părinților mei: «Eu nu mai stau aici, o să plec!». Dar el a vorbit cu mine, mi-a zis: «Fii liniștit, înțelegem că adaptarea ta o să fie grea!». Și așa a fost.

De unde l-a „pescuit” Kopic? » Dinamo a anunțat al treilea transfer al iernii: fost internațional de tineret, ultima oară la FC Bălți
DINAMO
De unde l-a „pescuit” Kopic? » Dinamo a anunțat al treilea transfer al iernii: fost internațional de tineret, ultima oară la FC Bălți

Mai târziu, vorbeam cu Cristi Tănase și-mi spunea: «Gerry, când te-am văzut în prima săptămână, am zis că nu știi să joci fotbal». «Păi, dacă fac 3 antrenamente pe zi, n-am cum să mai joc». A doua zi eram pachet!”, a rememorat actualul antrenor din Academia Rapidului. 

Totuși, Pițurcă i-a lăsat o impresie bună lui Geraldo Alves, care e sigur că FCSB ar fi avut rezultate cu Piți pe bancă: „Voia să jucăm de jos, ca Barcelona, să zicem. Să construim cu fundașii centrali, cu portarul. Mi-a plăcut genul lui de fotbal, lăsa jucătorii din față să fie creativi. Antrenamentele erau serioase, disciplinate. Păcat că nu a rămas, aveam o echipă foarte bună, care a fost distrusă după”.

Geraldo Alves în Liga 1

  • A debutat pe prima scenă cu Pițurcă antrenor, într-o partidă U Cluj - FCSB 1-2.
  • Primele goluri le-a reușit în aprilie 2011, FCSB - Unirea Urziceni 5-0 („dublă”).
  • Are un titlu și o Supercupă a României în palmares cu Astra, plus două Cupe cucerite alături de FCSB și Petrolul.
  • A bifat 41 de prezențe în cupele europene pentru FCSB, Petrolul și Astra.
SEZONECHIPĂM / G / A*
2010/'11FCSB27 / 2 / 0
2011/'12FCSB27 / 1 / 0
2012/'13Petrolul 18 / 0 / 0
2013/'14Petrolul 26 / 2 / 1
2014/'15Petrolul 21 / 2 / 1
2015/'16Astra 23 / 0 / 0
2016/'17Astra 19 / 1 / 0

*Meciuri / Goluri / Assisturi în campionatul României

VIDEO. Emisiunea integrală GSP Live cu Geraldo Alves

Mai multe articole despre FCSB:

Ilie Dumitrescu i-a lăsat mască pe toți la antrenamentul FCSB: „Stop, salir con la pelota!” » Regula prin care i-a uimit pe fotbaliști
FCSB
Ilie Dumitrescu i-a lăsat mască pe toți la antrenamentul FCSB: „Stop, salir con la pelota!” » Regula prin care i-a uimit pe fotbaliști
Agentul lui Andrea Compagno confirmă oferta
FCSB
Agentul lui Andrea Compagno confirmă oferta

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează