FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - VIITORUL 1-2

VIDEO 1 show, 2 plictis » Meci halucinant între Astra și Viitorul, 1-2: spectacol în prima repriză, nimic în partea secundă

Coman va împlini 19 ani pe 10 aprilie
Coman va împlini 19 ani pe 10 aprilie

Articol de - Publicat marti, 04 aprilie 2017 00:00

Florinel Coman a avut o evoluție de vis în cea mai stranie primă repriză din acest campionat: a pasat decisiv, a provocat un autogol, a scos un penalty, dar a și ratat un 11 metri.

 În algoritmul fotbalului românesc au fost aseară înscrise două linii de cod: un 3-4-3 și un 4-3-3. Știți ce se întâmplă cu un program când conține chiar și cel mai mic conflict? Ori nu pornește, ori o ia razna complet!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

 La Giurgiu s-a mers pe a doua variantă. S-au produs adevărate anomalii pentru Liga 1 în atac și adevărate aberații în apărări.

Liniile defensive ale celor două echipe parcă au fost formate cu 5 minute înaintea meciului din oameni din tribune așa cum alegi și numerele la loto atunci când nu ești hotărât, extrăgând numere dintr-un bol.

Atacanții au dejucat non-stop ieșirile la ofsaid ale adversarilor, născând un fotbal superspectaculos, însă întemeiat pe evoluții penibile ale fundașilor.

Dacă prima repriză ar fi fost o mașină mică, iar ocaziile niște clovni, am fi asistat la celebrul număr de circ în care din mașină ies mult mai mulți clovni decât şi-ar fi putut imagina cineva. Așa s-a întâmplat și aseară.

Primul clovn: Ghinguleac arată aiurea ofsaid și golul lui Buș nu schimbă tabela. Al doilea: Chițu face 0-1 după o superpasă a lui Coman. A fost momentul în care s-a activat șeptarul lui Hagi. Al treilea clovn: Coman driblează tot, îl hipnotizează pe Săpunaru, care trimite în proprie poartă centrarea lui Florinel, 0-2. Coman continuă și scoate penalty, dar Chițu îl ratează!

Șapte minute mai târziu, alt penalty! Morais a avut o intrare inexplicabilă fix pe picioarele lui Benzar. Coman pune mingea pe var, dar ratează! Mașina părea încă plină: Florea preia perfect lângă Benzar și trimite la colțul lung. 1-2!

Vă era dor de un penalty? Țâru intră în piciorul lui Takayuki ca un topor într-un arbore secular, însă Florea menține procentajul de sută la sută al penalty-urilor ratate. Trei într-o repriză. Șo-cant!

Era de-abia pauză. Prima reacție a privitorului era să se ducă la baie și să-și dea cu apă pe față. Și poate să se întindă puțin. Dacă se juca așa în Anglia, lumea ar fi spus șmecherește: "D-aia vând ăia drepturile tv pe miliarde de lire".

Era evident că o astfel de repriză este irepetabilă, partea a doua a confirmat "așteptările". Trupa lui Hagi s-a impus și l-a scos pe Șumudică din calculele pentru campionat. Dar mai important pentru Hagi, Viitorul se păstrează cu trei pași în fața FCSB-ului.

"Azi, Astra a ieșit oficial din lupta pentru titlu!"
Dani Coman, președinte Astra

"Eu n-am mai jucat un astfel de meci până acum. N-am mai văzut un meci cu trei penalty-uri ratate, dar bine că am luat 3 puncte! Avem prima șansă la campionat. Sper să nu ne relaxăm"
Aurelian Chițu, atacant Viitorul

"Ce pot să zic? Am ratat penalty-ul... Normal că am vrut să marchez, dar bine că până la urmă am câștigat! Toate echipele din play-off sunt favorite la titlu, iar eu nu pot să spun ce fac din vară!"
Florinel Coman, atacant Viitorul

"Începem extraordinar meciul, dar ezităm când vrem să îl tranșăm. Am obținut cu șansă acest rezultat. Suntem pe meritul nostru acolo, sus, să vedem cât putem să stăm acolo. Pentru mine, cel mai important e că rămân în Liga 1, restul e un bonus! Nu avem nici cea mai mică presiune"
Gică Hagi, antrenor Viitorul

astra viitorul 1 2

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  04 Aprilie 2017, 09:51

Gica, tu nu ai fost un bun comunicator niciodata. Dar, totusi, sa spui "Pentru mine, cel mai important e că rămân în Liga 1, restul e un bonus!" este impotriva evidentei. Ma duce cu gandul ca ai promis cuiva acest campionat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează