FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA LA TITLU

VIDEO ASA vrea 3-0 la ”masa verde”! Cum explică arbitrul Colțescu faza controversată + părerea specialistului

Momentul în care Colțescu îi arată clar lui Morais cartonașul roșu
Momentul în care Colțescu îi arată clar lui Morais cartonașul roșu

Articol de - Publicat luni, 25 mai 2015 00:00

Colțescu a arătat cinci ”roșii”: Junior Morais, Ben Youssef, Laban, Gonzalez și portarul de rezervă al Mureșului, Viciu. Primul a continuat partida fără ca arbitrul să fi sesizat.

Bătaia dinaintea finalului a produs un moment halucinant: Junior Morais a luat "roșu", dar a rămas pe teren pînă la sfîrșitul jocului! Colțescu s-a implicat direct în disputa în care jucătorii își cărau lovituri, apoi a dictat sancțiunile, doar că s-a zăpăcit și a uitat de o eliminare.

VIDEO: Vezi AICI eliminarea

Ben Youssef și Laban de la Astra plus Ivan Gonzalez și rezerva Viciu de la ASA au părăsit spațiul de joc, eliminați cu toții din cauza incidentelor. Al 5-lea roșu a rămas fără efect, pentru că arbitrul nu și-a mai amintit de el!

Morais a continuat să joace pînă la final, deși pe imagini s-a văzut cum "centralul" îl eliminase. Expulzarea brazilianului era justificată, pentru că Junior fusese unul dintre cei care porniseră conflictul! El l-a lovit pe Stăncioiu, pentru ca apoi să fie pocnit, la rîndul său, de Ivan Gonzalez.

"Roșul" care n-a avut urmări pe teren e speranța mureșenilor că vor cîștiga partida la comisii! "Trebuie să se aplice regulamentul, Astra să piardă meciul! Morais a fost eliminat, dar a jucat bine, mersi! Totul s-a văzut clar!", crede Narcis Răducan. Președintele ASA a anunțat aseară că va înainta un memoriu oficial către Federație.

PĂREREA SPECIALISTULUI: "Exclus să se dea 3-0 la masa verde"

Gazeta a vorbit aseară cu un fost arbitru important, care a fost mulţi ani pe lista FIFA şi care în prezent e observator. Acesta a comentat:

  1. "În primul rînd, cred că Sebastian Colţescu nu l-a mai trimis la cabine pe Junior Morais după ce îi arătase roşu fiindcă a fost informat de colegii din brigadă că nu se impunea eliminarea lui Morais. A revenit asupra deciziei, lucru perfect regulamentar din moment ce nu se reluase jocul"
  2. "Singurul responsabil, dacă se va dovedi că Morais a jucat deşi fusese eliminat, e arbitrul. Nu se pune problema ca o echipă să cîştige la ««masa verde»», regulamentul e ambiguu, nu prevede nimic clar. Singurul care ar suporta repecusiuni ar fi arbitrul".

A existat un precedent chiar la CM

În urmă cu aproape 10 ani, la Mondialul din 2006, englezul Graham Poll a eliminat un jucător abia după ce i-a acordat al treilea cartonaş galben. În meciul Croaţia - Australia, 2-2, croatul Simunici a văzut primul avertisment în minutul 52, apoi a încasat din nou "galben" în minutul 89, însă centralul nu i-a arătat şi pe cel roşu, implicit nu l-a eliminat. Simunici a continuat să joace, iar în minutul 90+4 a luat încă un cartonaş galben, pentru proteste. Abia atunci, croatul a fost eliminat.

Ce decizii s-au luat? Croaţia n-a pierdut la masa verde, partida nu s-a rejucat şi nici n-a fost reluată din minutul 89, cînd australienii ar fi trebuit să evolueze în superioritate. În schimb, Graham Poll a plătit scump, a fost trimis acasă de FIFA, iar la finalul Mondialului a fost desemnat de Daily Mail "prostul turneului".

"I-am arătat roşu lui Morais, dar adiţionalul Istrate mi-a spus că cel vinovat e Laban. L-am eliminat şi am anulat roşul lui Morais"
Sebastian Colţescu, către observatorul de arbitri al jocului

"După încăierare n-am luat "roșu", n-a fost așa cum susțin cei de la ASA, eu n-am văzut cartonașul"
Junior Morais, fundaș Astra

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (181)
1604654263109853
Ionut Mantog  •  26 Mai 2015, 15:49

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

891307670908255
Oradan Cristian  •  26 Mai 2015, 12:18

ma uimeste in continuare faptul ca in ,Romania anului 2015 inca se fac jocurile pt ca fcsb ca sa castige campionatul si ma dezgusta atitudinea arbitrilor care ar trebui sa fie impartiali la meciuri cum ii imping de la spate pe stelisti. Domnilor de la Lpf si Frf cu tot respectul daca steaua e singura echipa ce trebuie sa ia campionatul atunci ce rol au restu echipelor bagatile in B pe toate si lasati doar steaua in liga 1 pentru ca e "Cea mai buna "

caminero
caminero  •  26 Mai 2015, 08:41
Postat de alexdin pe 25 Mai 2015, 16:19

MARS LA MUNCA ! De ce nu te faci ziarist ,daca tot o arzi pe net! Angajeaza-te in p*** mea la gazeta!,asa mai faci si un ban si devi si celebru.

Păi ăsta ESTE angajat al gayetei ... pardon, gazetei, am tastatura româneească ... aşa, deci ... el e omul pus să întărîtew spiritele pe-aci.

Vezi toate comentariile (181)
Comentează