FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - CHIAJNA 1-1

VIDEO Bătrânul şi golul » Golul fabulos reușit de Constantinescu i-a interzis Craiovei să urce pe locul 2: 1-1

Constantinescu a debutat în Liga 1 în 1999, an în care antrenorul său de azi, Emil Săndoi, încă nu încheiase cariera de jucător
Constantinescu a debutat în Liga 1 în 1999, an în care antrenorul său de azi, Emil Săndoi, încă nu încheiase cariera de jucător

Articol de GSP - Publicat luni, 19 septembrie 2016 00:00

Marian Constantinescu, 35 de ani, a marcat un gol fabulos ieri, cu care Chiajna a evitat înfrângerea şi i-a interzis Craiovei să urce pe locul 2.

Vremea superbă şi perspectiva ca echipa favorită să urce pe poziţia secundă în cazul unui succes i-au determinat pe suporterii Craiovei să ia ieri după-amiază drumul stadionului.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Cel puţin 4.000 de spectatori au fost în tribune şi chiar n-au avut ce regreta. S-a jucat un fotbal de bună calitate. Meciul a avut ritm, ocazii, plus goluri, dintre care unul de-a dreptul de Champions League.

Măzărache, gol și ratări

Sarabanda situaţiilor de poartă a deschis-o Băluţă. A bătut bine o lovitură liberă, însă Bălgrădean a trecut de curând pe la naţională. S-a respectat şi a respins (24). Apoi Vătăjelu a tras la două palme de bară (30), pentru ca, la poarta cealaltă, şutul lui Raul Costin să fie deviat în transversală de Cristescu, cu capul (37). S-a intrat la cabine fără gol marcat, dar poate fi frumos şi un 0-0.

Spectacolul a crescut în partea secundă. Măzărache a marcat după o fază în care s-a comportat în stil de mare atacant. A făcut o preluare pe poziţie viitoare şi a tras imparabil cu stângul. E 1-0, Craiova e pe 2. Şi începe să viseze frumos în loc să-şi ucidă adversarul. Bancu şi Măzărache ratează. La fel fac şi Pena şi Grădinaru.

Eurogol din partea celui mai bătrân

Săndoi forţează. Îl cheamă de pe bancă pe Constantinescu. Tocmai ce a împlinit 35 de ani. Şi la prima atingere de balon creează un gol entuziasmant. Reluare pe spate, de la 14-15 metri. Îi imprimă mingii o traiectorie perfectă şi o trimite în vinclu. Cel mai bătrân fotbalist care a jucat ieri la Craiova a marcat poate cel mai frumos gol al acestui campionat.

Gazdele se trezesc din visul frumos şi nu mai au forţa să marcheze în final. Şi ratează încă o dată şansa de a trece pe locul 2. Dar măcar rămân cu satisfacția că produc un fotbal de calitate. "Vinovat": Gheorghe Mulțescu.

Koenders trebuia eliminat

În minutul 29, Horaţiu Feşnic a comis o mare eroare. Nu l-a eliminat pe stoperul Koenders. Fundaşul Chiajnei l-a faultat clar pe Nuno Rocha, la marginea careului, oprindu-l dintr-o acţiune extrem de promiţătoare.

"Centralul" clujean a acordat fault, însă nu a scos şi cartonaşul galben, care s-ar fi transformat în "roşu" fiindcă fundaşul olandez fusese avertizat în minutul 23.

"Dedic golul copilului meu şi contestatarilor din tribună. Nu sunt nici pensionar, nici retras, cum mi s-a strigat. Sincer, sunt şi eu surprins de execuţie. Am mai încercat la antrenamente, dar când îţi iese într-un meci e fantastic"
Marian Constantinescu

"Am scos un punct împotriva unei echipe foarte bune, care joacă un fotbal de calitate. Nu marcăm mult, dar cu 3 dintre cele 4 goluri pe care le-am înscris am adus 8 puncte. E ceva, nu?"
Cristian Bălgrădean, portar Chiajna

"Ne-a lipsit şi norocul astăzi. Cred că ne-a apăsat şi presiunea că în cazul unei victorii am fi urcat pe locul 2. Ne-am văzut prea devreme învingători şi ne-a costat acest lucru"
Simon Măzărache, atacant Craiova

"Sunt trist fiindcă am ratat şansa de a urca pe locul 2. Nici nu-mi dau seama ce s-a întâmplat cu noi în final"
Andrei Ivan, atacant CSU Craiova

"Sunt obosit după acest meci, chiar dacă n-am jucat eu. Nici Constantinescu nu ştie cum a marcat acel gol, e ca şi cum ar fi câştigat la Loto 6 din 49. E o satisfacţie platonică faptul că rămânem neînvinşi aici, la Craiova, la cât de multe ocazii am avut era obligatoriu să marcăm"
Gheorghe Mulţescu, antrenor CSU Craiova

"Le mulţumesc spectatorilor craioveni care mi-au făcut o primire foarte frumoasă, înseamnă că am făcut şi eu ceva pentru fotbalul de aici, lumea nu m-a uitat"
Emil Săndoi, antrenor Chiajna

0-0e rezultatul înregistrat de Chiajna la pauză în toate cele 8 etape disputate până acum

4goluri a marcat Concordia în acest campionat, atâtea câte are şi Măzărache, golgeterul la zi al Craiovei

13luni trecuseră de la precedentul gol marcat de Constantinescu în Liga 1, în august 2015: Concordia - Pandurii 3-0

CIFRELE MECIULUI

55% posesie 45%
5 şuturi pe poartă 6
14 şuturi la poartă 11
4 cornere 4

csu craiova chiajna 1 1

Citește și:

„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Nationala
„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Campionate
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii
Superliga
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii

Corvinul e în CORZI: dacă va juca în Europa, ar PIERDE dreptul de promovare în Superligă! » Cere dispensă din partea FRF: „Ar fi o aberație, să ne amâne!”

Pintilii l-a amendat pe Ngezana cu 200 de euro și nu i-a venit să creadă cu câți bani a apărut fotbalistul: „Du-te, mă, de aici!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează