FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - PANDURII 1-2

VIDEO Cutia Pandurii » Elevii lui Iordănescu jr. au învins în Gruia, 2-1, și ajung la un punct în spatele liderului Astra

Articol de - Publicat miercuri, 02 decembrie 2015 00:00

De la mijloc în sus, grozavii olteni sînt o sperietoare pentru adversari. Însă reușitele lui Săpunaru și Hora puteau fi anulate de un final bun al clujenilor

Lecție de fizică, aseară, în Gruia. Principiul trei al mecanicii, cel al acțiunii și reacțiunii, s-a predat în chiar prima repriză a meciului. Mai întîi, trei faze periculoase ale oaspeților, apoi un triplu răspuns clujean. Chiar dacă nu pe măsură: Săpunaru a deschis scorul cu un șut excelent de la circa 20 de metri, sub bară. Apoi, imediat, Răduț a lovit stîlpul stîng după un corner, iar Momcilovici a ratat ținta cu poarta goală. Dincolo, Beleck și Lopez puteau egala, 3 șanse uriașe în tot 3 minute. Însă a rămas 0-1.

Click aici pentru VIDEO!

Și-au mai fost ocazii pînă la pauză, tot "perechi". O repriză de catwalk, în care au defilat șanse uriașe. Cu oaspeții mai prezenți și incisivi, dar și replici neașteptate ale CFR-ului.

Final strîns

Iar prima fază periculoasă din repriza secundă, chiar dacă destul de tîrzie, a adus golul la cealaltă poartă. Hora a făcut dubla și a ajuns la 12 reușite, un duel cîștigat și cu adversarul clujean, Cristian Lopez.

Cu un atac excelent, care funcționează și produce pericol, cu un Nistor minunat și un Săpunaru reinventat, Pandurii își complică siguranța prin stoperi. Etapă de etapă. Ezitanți, Vasco Fernandes și Filippetto i-au scăpat des pe Lopez și Beleck. Norocul lui Edward&Co., atacanții clujeni s-au demarcat ușor și au ratat la fel. Pînă cînd șutul lui Jakolis (75) a fost deviat de primul și a intrat în poartă.
Lopez și Larie puteau egala, primul a dat bară în penultimul minut regulamentar, Mingote a scos incredibil o bombă a lui Larie. Însă gorjenii au rezistat și ajung la un punct în spatele Astrei. Se joacă tare la vîrf!

Oprit din drumul spre 2-0

În minutul 44, Hora a primit balonul la limita ofsaidului, însă într-o poziție regulamentară, și a scăpat singur cu Mincă. Octavian Șovre a ridicat fanionul. Reluările au demonstrat că tușierul din Oradea n-a avut dreptate, iar Pandurii își puteau dubla avantajul.

I-au cerut demisia

Puținii spectatori prezenți aseară în Gruia i-au cerut demisia antrenorului Francisc Dican. Cînd acesta l-a schimbat pe Gomelt cu Neluț Roșu, cîțiva fani ai "feroviarilor" i-au strigat tehnicianului: "Mai bine schimbă-te pe tine, Feri!".
caseta

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează