FOTBAL  »  Superliga  »  OȚELUL - VIITORUL 3-0

VIDEO După 15 ani! » Florin Cernat a înscris primele sale goluri în Divizia A din 2000 încoace în 3-0 cu Viitorul

Florin Cernat a ajuns la nouă goluri în Liga 1
Florin Cernat a ajuns la nouă goluri în Liga 1

Articol de , - Publicat luni, 27 aprilie 2015 00:00

"Dubla" şi evoluţia veteranului au fost de efect: Miron deschisese scorul în minutul 5. Oţelul nu mai e ultima în L1.

Victoria cu Steaua a animat stadionul la Galaţi, deşi ecoul titlului din 2011 nu mai sună nici măcar ţiuit la malul Dunării. Şi i-a împins pe oamenii lui Florin Marin către surpriză: doar cinci minute trecuseră cînd Miron, trezit singur în faţa porţii, a pus stîngaci piciorul pentru un 1-0 nesperat. Albuţ, luat prin surprindere, n-a putut decît să-şi certe fundaşii visători.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Iar nervul oaspeţilor, ajuns la apogeu prin bara lui Daminuţă (41), n-a adus după sine decît încă un gol al Oţelului. La faza imediat următoare, Cernat a făcut un un-doi încurcat cu adversarul Mitrea şi a plasat mingea în stînga porţii pentru 2-0. Galaţiul nu mai era "lanternă"!

Mag la 34 de ani

Şi tot Cernat. "Decarul" cu zece vieţi de fotbalist a continuat spectacolul incredibil, cu o pasă de geniu care s-a transformat în lovitură liberă de la marginea careului. Executată perfect tot de el. 3-0!

Celălalt "decar", Hagi, privea şocat de pe banca suspinelor. A intrat şi fiul Ianis, poate cel mai bun om al oaspeţilor, care a obţinut cîteva faze fixe periculoase şi a jucat incisiv. Degeaba însă. Oţelul stopează avîntul oaspeților şi vede, ca o licărire neaşteptată, salvarea. Sînt însă 8 puncte.

Ultimul gol, în 2000

Florin Cernat nu mai înscrisese în prima divizie românească din 2000, cînd, în tricoul lui Dinamo, reuşea un gol la Bacău (1-1, 24 septembrie). Pe 5 decembrie 1999 marcase ultima reuşită pentru Oţelul, la un 3-2 cu Petrolul.

Pe banca gălăţenilor se afla Ţiţi Dumitriu! Preşedintele României era Emil Constantinescu, în "A" jucau Oneştiul, Extensivul sau Rocarul, iar Ianis Hagi, adversar ieri, avea doar un an!

"Ne-a mobilizat victoria cu Steaua. Posibil să fi venit însă cam tîrziu"
Florin Cernat, mijlocaş Oţelul

"E o rușine modul în care ne-am prezentat. Infatuați, încrezuți. Capul jos! Trebuie să fim realiști, ne-am făcut de rîs. Nu mă interesează Europa, pa pa!"
Gheorghe Hagi, antrenor Viitorul

otelul viitorul 3 0

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
theopalas
theopalas  •  27 Aprilie 2015, 17:27

Zici Alex Pintea si tragi apa...

844170365669054
Alex Pintea  •  27 Aprilie 2015, 11:59

ati fost atenti la primele doua goluri ? la reactia fundasilor ...adica la lipsa de reactie ..incredibil...nu au fost greseli...nu au vrut sa intervina ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează