FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Dezvăluire-gravă: transferul lui Rădoi la Inter, sabotat din răzbunare de frații Becali! „Fii atent, să vezi ce-i fac!” + Acuzații: „Sunt niște bișnițari, nu impresari!”

Articol de - Publicat miercuri, 03 aprilie 2019 13:40

În direct la GSP Live, Alin Stoica (39 de ani) a dezvăluit un dialog avut cu unul dintre frații-impresari Becali în care acesta i-ar fi mărturisit că s-a răzbunat pe Mirel Rădoi pentru că a rupt contractul cu firma celor doi. Aceasta ar fi, potrivit spuselor lui Stoica, cauza pentru care actualul selecționer U-21 nu a prins un transfer la un club mare din Occident!

VEZI AICI DEZVĂLUIRILE LUI ALIN STOICA DE LA GSP LIVE

În 2002, Alin Stoica - care avea atunci 22 de ani - era în ultimele 6 luni de contract cu Anderlecht, după 6 ani excelenți în Belgia. Teoretic, cariera sa urma să continue la un club mare. Practic, însă, cariera lui Stoica a intrat într-un declin tot mai accentuat.

În direct la GSP Live, fiul lui Tudorel Stoica le-a reproșat declinul celor doi frați impresari, Ioan și Victor Becali, cu care nu avea un contract scris, dar care se ocupau atunci de cariera sa.

“Copiii din ziua de azi care fac fotbal sunt doar carne pentru impresari. Pe impresari nu-i interesează decât câți bani își iau ei, nu ce carieră poate face fotbalistul. Eu am vrut să rămân la Anderlecht atunci. Lumea nu știe ce a fost atunci la București. Și eu am aflat după vreo 10-15 ani. Directorul sportiv (al lui Anderlecht) a fost după mine la București, iar eu am aflat după vreo 10 ani. Jucătorul suferă, nu suferă ei (impresarii). Ei sunt niște bișnițari”.

În presa belgiană a vremii s-a scris că Alin Stoica - un jucător tânăr aflat atunci într-o formă foarte bună - a cerut un salariu exorbitant să rămână la Anderlecht. Fostul jucător a spus că a refuzat Espanol, Udinese și Marseille, dar că a fost tentat cu adevărat de oferta lui Manchester City.

Clubul englez nu avea banii șeicilor, iar manager era celebrul Keevin Keegan. Transferul a picat - susține Stoica - din cauza acelorași impresari, iar Stoica spune că acela a fost momentul-cheie al carierei sale:

“Lucrurile au fost clare. S-a terminat totul când trebuia să merg la Manchester City, m-a vrut Kevin Keegan, iar acei bișnițari - erau doi frați - au vrut bani pentru ei. Era și Ronny Rosenthal (n.red. - fostul jucător al lui Liverpool) și erau trei impresari, nu au putut să ia toți trei bani.

Atunci m-aș fi suit în avion și plecam. Intrasem în ultimele șase luni cu Anderlecht.

Era oferta concretă, la prânz trebuia să ne suim în avion, iar seara (cei de la City) auziseră ceva de mine. “Bă, dă-o-ncolo!” Auziseră în patru-cinci ore.

Moral, am ajuns. Pentru că trebuia să ajung acolo”.

11 ani au totalizat condamnările primite de frații Ioan și Victor Becali în Dosarul Transferurilor

RĂDOI, VICTIMA RĂZBUNĂRII FRAȚILOR BECALI?

 Pentru a exemplifica modul de lucru al fraților Ioan și Victor Becali, Alin Stoica a dezvăluit o discuție cu unul dintre cei doi impresari. Subiectul era Mirel Rădoi:

“Eu acum mi-am dat seama și de ce Rădoi nu a ajuns pe la Inter. Că mi-a zis unul (dintre frații Becali) când au rupt contractul cu el: “Să vezi, Aline, ce-i fac lui Rădoi! Fii atent! Uite, Rădoi”. Au rupt contractul cu el. Să nu mai spună lumea că Rădoi a jucat pe unde a jucat. Rădoi era jucător de Inter, de Milan. (Sarcarstic) A ajuns (la arabi) pentru că-și bătea nevasta, știu eu care erau problemele atunci?!. Între ghilimele, își bătea nevasta. Asta înseamnă să faci rău în viață, apropo de copii și de tineri care au talent. Să nu-și bată joc de ei!”

În 2008, Ioan Becali declara în presa din România:

"Dacă Rădoi nu a plecat la 24 de ani, atunci când multe cluburi se interesau de el, acum e mult mai greu. Numai printr-un sacrificiu de-al meu, să garantez eu pentru el că nu se accidentează. Până la urmă aş face şi asta... “

Câteva luni mai târziu, Rădoi se transfera, dar nu în occident, ci la Al-Hilal, în Arabia Saudită. Actualul selecționer U-21 și-a încheiat cariera după 6 ani petrecuți în țările arabe.

Mă uit și la Man. Sper și poate o să ajungă să coste 60 de milioane. Însă nu valorează. Nu poți să spui că un jucător în România valorează 40 de milioane. Mai ales că nu a dat un gol în Champions League, nu a dat un gol în echipa națională. Acum, dacă facem afaceri cu bișnițari. Fotbalistul nu e bișniță, e un om care-și va asigura viața din fotbal. Părinții trebuie să fie atenție la acești bișnițari. Impresarii mari sunt Raiola, Mendes, au văzut interesul jucătorului.
Alin Stoica, la GSP Live

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
rocky2
rocky2  •  04 Aprilie 2019, 02:55
Postat de sadomarxist pe 03 Aprilie 2019, 15:14

nu comentez caracterul fratilor (incluzandu-l si pe varul lor) becali, s-au pronuntat destui. ma, dar...cum-necum, reusesc sa faca lucrul cel mai greu de pe lumea asta: sa vanda! stiu limbi straine fluent, au relatii, stiu la milimetru toate portitele juridice legale si ilegale, stiu sa intre sub pielea presedintilor de cluburi... jucatorii, de capul lor, sunt in marea lor majoritate niste natarai (semneaza cate 2 contracte, nu se uita pe contracte, nici macar la propriile salarii si bonusuri). da, impresariatul e intermediere, dar cine lucreaza in vanzari nu are cum sa rada de fratii becali sau sa-i dispretuiasca.

Si mai infunda si puscariile de buni ce sunt!

adi67
adi67  •  03 Aprilie 2019, 18:37

Eu mi-l amintesc pe micul Stoica din pauzele meciurilor din Ghencea , cand se juca cu mingea la centru . Citeam, ulterior prin presa din acea perioada , ca ar fi mare jucator pe la Andelecht . Dupa ... o mare pauza . Cand a venit in Romania .. zero . Fratii au o multime de pacate , dar aici sunt fanteziile unui jucator ratat . Sau ale lui Tudorel . Anderlecht , am vrut sa spun .

adi_stelistul
adi_stelistul  •  03 Aprilie 2019, 16:02

1. Total de acord cu asertiunea "sunt bisnitari, nu impresari". 2. Insa, fara suparare, daca nu aveai contract cu ei, cum se ocupau de cariera ta? Adica nu vrei sa semnezi contract cu ei, asa bisnitari cum sunt, dar totusi astepti sa-ti caute contracte pe care sa le semnezi si eventual sa le dai si lor o ciorba si-o bere. Scuze, dar niciun impresar nu lucra astfel. Probabil ca Stoica s-a gandit ca nu are nevoie de impresari (OK, nicio problema) si pe urma era suparat ca acestia nu-i reprezentau cum trebuie. Bravo! Si tot el e suparat. 3. Daca fratii Becali sunt atat de tari incat sa blocheze un transfer pe care si-l dorea Milan (sau Inter) inseamna ca ei invarteau totul in fotbalul european. Serios, acum, daca Radoi era dorit cu adevarat de un club european ajungea acolo, indiferent de impresar. Eventual, in functie de acesta, obtinea conditii mai bune sau mai proaste, dar, sa fim seriosi... cluburile acelea au scouteri, urmaresc jucatorii mult timp inainte de a intra in contact cu ei sau cu impresarii lor. 4. Habar n-am cum se intampla lucrurile, evident, dar mi se pare o logica implacabila - nu poate fi altfel.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează