FOTBAL  »  Superliga  »  COMPARAȚIE

Mititelu likes this » 7 lucruri care arată clar că actuala Craiova n-are nici o treabă cu Universitatea

Care e Știința lor? Imagine din 2005: cu 8 ani înainte de apariția CS U Craiova, ultrașii din facțiunea Sezione erau alături de o altă echipă alb-albastră
Care e Știința lor? Imagine din 2005: cu 8 ani înainte de apariția CS U Craiova, ultrașii din facțiunea Sezione erau alături de o altă echipă alb-albastră

Articol de - Publicat marti, 07 aprilie 2015 15:15

La aproape doi ani de la apariție, CS U Craiova își asumă în continuare identitatea echipei înființate în 1948, chiar dacă în instanță nu a reușit să o obțină.

GSP.ro prezintă 7 lucruri care arată că pe cele două echipe le apropie doar culoarea echipamentului și faptul că joacă în același oraș:

La aproape doi ani de la apariție, CS U Craiova își asumă în continuare identitatea echipei înființate în 1948, chiar dacă în instanță nu a reușit să o obțină.

GSP.ro prezintă 7 lucruri care arată că pe cele două echipe le apropie doar culoarea echipamentului și faptul că joacă în același oraș:

1. 18 meciuri fĂrĂ înfrîngere. Serios?

FC U Craiova nu a reușit în 67 de ani de la înființare să înșire o asemenea invincibilitate, performanță pe care CraiOlguța a bifat-o la primul sezon în Liga 1.

În dreptul Științei ramîn "doar" 12 jocuri consecutive fără înfrîngere, record ce datează din primăvara lui 1993, cu Ion Oblemenco (1 joc) și Marian Bondrea (11 partide) pe bancă.

Vechea echipă își dezobișnuise fanii de rezultatele bune și le oferea doar în regim de delicatesă. În ultimii ani de existență înainte de dezafiliere, gruparea alb-albastră s-a bătut sus în Liga 1 doar la declarații, preponderent în debut de sezon: "Vrem titlul", "Ne batem la locurile 1-3", etc.

2. Anu' acesta nimic în Ghencea!

Echipa antrenată de Cîrțu & Săndoi a traversat deja două mercato-uri în Liga 1 fara să fi cedat vreun jucator la Dinamo...  clipboard012... și nici la Steaua. clipboard01

3. Daca scandal nu e, asta ȘtiinȚa nu e!

"Scandal la Craiova!". Titlul aproape că ajunsese să fie considerat un clișeu pe site-urile de sport.

Au fost antrenori ai Științei acuzați că umblă după femei prin oraș sau că joacă barbut prin cantonamente, "principalii" se mai băteau cu patronii, etc.

Prin comparație, la noua echipă din Craiova abia au răsărit cîteva fire de ceartă (vezi cazurile Ferfelea și Varga).

4. Primărie + echipĂ = love

Relația cu municipalitatea face clar notă discordantă.

În istoria recentă, edilul urbei a fost mereul omul rău, personajul negativ în filmul grupării alb-albastre.

Acum, nu numai ca părțile se înțeleg, dar chiar primarul fost decisiv în apariția și susținerea actualei CS U.

5. "Ce atmosferă creată de olteni!" NOT

Chiar dacă lîngă echipă au fost atrase facțiuni renumite de ultrași care în trecut erau cu Știința, spectaculoasele coregrafii ale Peluzei Sud alb-albastre, care concurau lejer cu cele ale gruparilor din București, nu au fost moștenite și de susținătorii lui CS U.

De altfel, ținînd cont că echipa lui Mititelu reușea să aducă la stadion 25.000 de oameni chiar și cînd evolua în liga secundă (U Craiova - CFR Cluj 1-0, în Cupă, în 2005), interesul general vizavi de noua echipă este incomparabil mai mic.

6. Balaci, Luțu, Costea. V-ați prins?

Tribunele Craiovei sînt dependente de emoția generată din teren. Iar echipele-tip alb-albastre au fost obișnuite, indiferent de perioadă, cu cel puțin un fotbalist de profil ofensiv care să ridice pulsul.

CS U Craiova nu are un "decar", un mingicar care să vîndă tricourile și cu care oamenii să rezoneze. Șefii nou-promovatei n-au reușit să-l aducă pe Teixeira. Ar fi putut ostoi dorul oltenesc cu puțină magie braziliană, dacă i l-ar fi suflat gorjenilor pe Eric în iarnă, de exemplu.

7. "Craiovenii" fără CRAIOVENi

Loturile Universității au fost întotdeauna alcătuite în majoritate cu jucători olteni la origine. Chiar și în era Nețoiu, după importul masiv de la bucureșteana Rocar, în Bănie mai erau fotbaliști precum Neamțu, Sava, Cl. Niculescu, Stoican, A. Călin, Papură, Șoavă, Burcă, Vrăjitoarea sau S. Cristescu.

Craiovean la CS U este doar Băluță, jucător care se chinuie în ultima perioadă să mai prindă un loc de titular. "Am și vorbit cu Rotaru și i-am zis că, atît timp cît nu va aduce olteni la echipă, proiectul nu va avea succes. Oamenii sînt orgolioși și s-au obișnuit să-i susțină pe ai lor. Nu se mulțumesc doar cu rezultate", a explicat problema Ilie Balaci.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (52)
granjan
granjan  •  08 Aprilie 2015, 14:16

Deviza GSP - nicio zi fără Gigi, nicio săptămână fără Mititelu.

blue_aztec
blue_aztec  •  08 Aprilie 2015, 09:35
Postat de bz50rin pe 08 Aprilie 2015, 07:48

Mititelu a luat echipa cu palmares ,culori ,suporteri,cu toata istoria;asta e diferenta intre UNIVERSITATEA CRAIOVA si csu.Nu sunt un fan al lui Mititelu dar cand a luat echipa [de fapt doar brandul]nu s-a mai inghesuit nimeni sa se lupte cu el pentru ca nu mai erau jucatori pe care sa-i vanda.

Aici este fractura ta de logica. Da mititelul a preluat palmares si ce-o mai fi preluat el , echipa nu avea cum sa o preia pentru ca vechea echipa era una "de stat" deci a tuturor, iar srl ul lui era unul privat deci ii apartinea doar lui. Asta face sa vorbim de o societate noua. De aici in colo se aplica parabola ta cu numerele. Masina noua numere vechi ! Evident ca este valabil si la CSU. Doar ca astia cica au acordul propietarului, Universitatea din Craiova. Cat priveste iubirea lui mititelul pentru Craiova. Poate chiar o iubea. Dar si aia care-si rup nevasta in bataie , o ard cu tigarea sau ii taie gatul tot in numele iubirii cica o fac. A iubi pe cineva nu inseamna ca ai dreptul de ai face orice. Uitate cum ne certam pe forumuri si la bere suporterii aceeasi echipe. Am ajuns de rasul unor prapaditi de jurnalisti care-si fac rating pe cearta noastra. Crezi ca-i intereseaza pe astia de la GSP de Craiova? Crezi ca-l intereseaza pe autor de Stiinta. El stie ca cea mai iubita echipa din tara este Stiinta, ca face rating cu dusmania intre CSU-FCU-WCU-NDU sau ce naiba initiale au fost si vor mai fi. Uitate la ploiesti. Actuala echipa Petrolu este defapt fosta Astra.Cate articole vezi pe zi despre asta si cate vezi despre FCU-CSU.Ceea ce nu inteleg multi dintre suporterii Stiintei este faptul ca fanatismul dus la extrem apartine talibanilor care ucid oameni in numele oamenilor.Daca toti ar intelege ca Stiinta a murit in 1990 si ca nu va mai invia niciodata,am putea me

olltteanu
olltteanu  •  08 Aprilie 2015, 08:50

Bine ma....este alta Stiinta...este sectia de fotbal a clubului sportiv reinfiintata. Fara scandaluri, fara batai, fara jucatori si puncte cedate "prietenilor" si una care joaca FOTBAL - asta pentru cei ce cunosc ce inseamna acest cuvant. Asa si? Daca primaria este langa aceasta echipa este ceva rau? Daca primaria ajuta echipa falimentara era buna nu???? Si pe banii aia tot atat traia echipa brutarului ma....pt ca el numai de performanta nu avea chef ci doar sa isi achite ceva datorii cu banii altora. Ce e rau ca exista fotbal in Craiova? Ce e rau ca la Ploiesti exista Petrolul "95" Ploiesti? Sau la Iasi a fost infiintata o noua echipa? Sau la Tg Mures? Trebuia sa murim toti odata cu maretul conducator sub stindardul lui?

Vezi toate comentariile (52)
Comentează