FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CFR 2-0

VIDEO Lampard și Bizonu' » Finalul a salvat Steaua: Gnohere și Ovidiu Popescu au făcut diferența, 2-0 cu CFR

Parabola lui Ovidiu Popescu s-a oprit în poarta lui Mincă
Parabola lui Ovidiu Popescu s-a oprit în poarta lui Mincă

Articol de GSP - Publicat luni, 13 martie 2017 00:00

Finalul a produs victoria clară a Stelei: Gnohere și Ovidiu Popescu au făcut diferența într-o partidă cu ratări imense.

CFR păstrează, și în insolvență, o aură de club important. Sigur, problemele economice au produs datorii, iar debitele au provocat pierderea unor puncte. Sărăcia nu a topit de tot priceperea ardelenilor, capabili să-și construiască o echipă bună și cu bugetul redus cu care au jonglat în ultima vreme.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Bară-bară!

Steaua cumpără ce remarcă Becali când își aruncă ochii prin campionat, Clujul inventează jucători de nicăieri. Străini, mai ales.
Ca Omrani, autorul primei ocazii mari din meci.

Atacantul trece de Momcilovici cu un dribling "barcelonian", o prelungire elegantă a balonului pe lângă adversarul disperat, un gest care ține mai mult de talent decât de școala marseilleză din CV-ul lui Omrani. Vârful albilor are ghinion, șutul său e deviat de Niță în bară.

Faza lui Omrani confirmă nivelul pe care l-au stabilit în mod tradițional duelurile dintre Steaua și CFR. Doi dintre uriașii Ligii 1 în ultimul deceniu se întâlnesc în prima etapă a play-off-ului și se lovesc ca niște boxeri. Omrani a dat prima lovitură.

Ripostează Ovidiu Popescu. Mijlocașul bate o lovitură liberă din stânga, Nascimento deviază și mingea se duce în bara din stânga lui Mincă. 1-1 la bare. Ar fi nevoie de mai multe cifre dacă am contabiliza faulturile. Aproape fiecare duel e la limită.

Riscuri și ratări

De Amorim caută să profite de nota agresivă a meciului și se aruncă în careu înainte ca tacklingul lui Rus să fi ajuns la el! Brazilianul nu capătă penalty-ul pe care îl cerșește.

Reghecampf și Miriuță arată la începutul reprizei a doua că s-au cam plictisit și forțează pentru o desfășurare mai spectaculoasă. Fiecare aduce pe teren câte un jucător de atac în plus, Tănase la Steaua și Bud la CFR.

Miriuță dă și un răspuns prudent: închizătorul puternic Gomelt în locul playmakerului fragil Nascimento.

Ce se petrece pe teren nu prea ține cont de mutările tactice de pe margine. Se pornește o cursă a ratărilor, hazardul ține pe tabelă 0-0.
Păun pleacă din ofsaid nesemnalizat de asistentul Ghinguleac, rămâne singur cu Niță, ba îl mai are și pe Bud în stânga!, și apoi adoarme inexplicabil cu mingea la picior. Păun conduce ca hipnotizat balonul până în brațele goalkeeperului.

Urmează un moment halucinant la cealaltă poartă. Ovidiu Popescu centrează pe jos, nimeni nu respinge de la colțul scurt și în fața porții se găsește Florin Tănase. Peste poartă! Atacantul de un milion și jumătate de euro ridică mingea peste bară de la un metru, ceea ce pare mai greu decât ar fi fost să fi deschis latul pentru un gol simplu.

Gol ca pe Rose Bowl

Reghecampf se ia cu mâinile de păr și rămâne așa, uimit de execuția dezastruoasă a lui Tănase. Miriuță își amintește și el de ce a făcut Păun în urmă cu două minute și șutează aerul din dreptul băncii sale, cu asistenții ținându-i isonul ca un cor care-i aprobă nervii "principalului".

Lista ratărilor uriașe constituie o încercare de a explica de ce e totuși 0-0. Un punct nu e satisfăcător pentru Steaua, iar CFR oricum nu are drept de participare europeană. Ardelenii pot să dea lovitura și să ia campionatul sau să încheie un turneu în care au doar rol de invitați. UEFA nu-i primește în competiții din cauza insolvenței.

Calculele sugerează destule motive pentru care doar victoria poate fi un obiectiv în duelul dintre Steaua și CFR. Păun, Tănase și nu numai ei au aruncat foile cu calcule la gunoi cu ratările lor uluitoare.

Echipele continuă în ritmul "de la o poartă la alta" până când atacurile și banii investiți în arme fac, până la urmă, diferența. Enache centrează de pe dreapta și Gnohere trimite cu latul în plasă.

"Bizonul" a finalizat cu calm, dintre coechipieri și adversari.
Și încă nu s-a încheiat! Finalul echilibrează scorul dintre inspirație și ratare pe Arena Națională.

Ocaziile irosite au fost întrerupte de Gnohere, Ovidiu Popescu își pune semnătura pe cea mai curată victorie a steliștilor de anul acesta. 2-0, cu un al doilea gol din lovitură liberă executată în stilul "Ilie Dumitrescu versus Argentina": de pe stânga pe "lung", peste portar, în vinclu. Sau ca Lampard, cum își poreclește Becali mijlocașul cumpărat de la Timișoara.

"Lăsați-ne să ne pregătim de Liga Campionilor!"

Becali a trecut de la dezamăgire la euforie grație victoriei cu CFR. Prima reacție a sa după 2-0 cu clujenii a citat o dorinţă exprimată de finul său, Cristi Borcea, în urmă cu 15 ani: "Lăsați-ne să ne pregătim de Liga Campionilor!".

Dinamo a câștigat campionatul atunci când Borcea venea cu această solicitare ironică, doar că pregătirile de Champions League n-au fost suficiente: Dinamo a picat cu FC Bruges în preliminarii și a pierdut, 1-3 și 0-1.

Cum a comentat Reghecampf:

  • "S-a ratat mult, o să discut cu jucătorii despre asta. Nu știu dacă nu cumva a fost ofsaid la ocazia lui Păun, de la CFR, voi vedea reluări ale fazei"
  • "Popescu e important pentru mine așa cum sunt și restul jucătorilor. Sper ca după un meci bun al lui să nu urmeze un regres, cum li s-a mai întâmplat altora"
  • "Îl felicit pe Alibec pentru efort, a făcut un efort enorm. De asemenea, Tamaș și Bălașa au un merit pentru victorie, au fost foarte serioși, n-au mai riscat nimic, au jucat simplu"

"E important că suntem pe primul loc, dar mai e mult de jucat. Cred că după vreo cinci meciuri o să-mi dau seama cine e favorit să câștige campionatul. Am marcat azi ca Dybala, sunt un fan al argentinianului"
Eddy Gnohere, atacant Steaua

"Cel mai bun jucător al Stelei din ultimul an și jumătate e Florin Niță. E un portar complet, n-ar trebui să lipsească din echipa națională! Și azi a păstrat șansele intacte cu două intervenții excelente la 0-0"
Nicolae Dică, la DigiSport

"Domne, echipe bunicele, meci slab, rezultat bun pentru Steaua. Eu pariez pe Viitorul, oricum cred că Hagi ia campionatul. Popescu ăsta se face fotbalist, o să ia Becali câteva milioane și pe ăsta!"
Dumitru Dragomir, fost președinte al LPF

"Îmi pare rău, le cer scuze colegilor pentru că am ratat când am rămas singur cu Niță! Avem jucători buni, încă mai sperăm la titlu"
Adrian Păun, atacant CFR

"Ovidiu Popescu mi-a adus aminte de golul pe care l-am marcat eu cu Argentina, doar că el a dat mai bine decât mine"
Ilie Dumitrescu, la DigiSport

"Jocul s-a ratat la ocazia mare a lui Adi Păun. Noi am ratat, Steaua ne-a dat două goluri. E favorită la titlu, am mai zis asta și îmi păstrez pronosticul"
Vasile Miriuță, antrenor CFR

Cifrele meciului

Steaua Parametru CFR
52% Posesie 48%
4 Cornere 6
9 Șuturi la poartă 4
5 Șuturi pe poartă 1

INBOX

  • În minutul 28 Alibec a ţipat şi-a gesticulat nervos spre Jakolis, după ce jucătorul venit de la CFR Cluj n-a fost bine poziţionat la o fază la care putea deschide scorul pentru Steaua.
  • Ovidiu Popescu şi Boldrin au bătut ieri toate loviturile de colţ ale vicecampioanei. Asta după ce Reghe a fost criticat de toată lumea că i-a dat o sarcină inutilă lui Alibec, în loc ca acesta să stea în careu.
  • Laurenţiu Reghecampf a fost ca un leu în cuşcă! A dat non-stop din mâini, a aruncat cu mai multe sticle cu apă, fiind deranjat de unele decizii ale "centralului" Radu Petrescu.
  • Puţinii suporteri clujeni au scandat de mai multe ori "Ţiganii ţiganii, ţiganii!", totul sub privirile observatorului Ligii. Steliştii au replicat: "Afară, afară cu ungurii din ţară!".

steaua cfr 2 0

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
haideusicfr
haideusicfr  •  13 Martie 2017, 19:06

Minca a mai luat un asemenea gol.Nu de mult. La lovitura libera vorbesc. La inaltimea sa trebuia alfel plasat sa respinga.

shark_34
shark_34  •  13 Martie 2017, 12:51
Postat de balauru48 pe 13 Martie 2017, 12:21

te-ai uitat la alt meci prostalaule! Nici vorba de offside la Paun! Nita a fost iar omul meciului.

mai bine lasa pe altii si vezi tu diseara ca joaca nasii vostri.

bazileon
bazileon  •  13 Martie 2017, 12:24

Reghe-n c., elegant ca de obicei, nu comenteaza arbitrajul.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează