FOTBAL  »  Superliga  »  U CRAIOVA - VIITORUL 3-3

VIDEO Meci GENIAL în Bănie! Craiova și Viitorul au remizat într-o partidă cu 6 goluri, unul mai frumos decât celălalt

Foto: Bogdan Dănescu +10   FOTO
Foto: Bogdan Dănescu

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 aprilie 2018 17:09

Craiova şi Viitorul, scor 3-3, au oferit un meci splendid, bazat aproape exclusiv pe ofensivă, care i-a încântat pe cei 15.000 de spectatori, o adevărată pledoarie pentru un fotbal de 5 stele.

Hagi a schimbat din nou sistemul pentru a se adapta la tactica italiană a lui Mangia. La fel procedase şi în turul play-off-ului, dar acum a apelat şi la mai multe variante extreme. Ganea a jucat atacant dreapta, iar în apărare a aşezat 3 stoperi, Hodorogea, Tudor Băluţă şi Ghiţă. Practic a fost un duel între un 3-4-3 al Craiovei cu un 3-4-3 propus şi de Viitorul.

Şi partida a fost cu adevărat explozivă. S-a jucat un fotbal de mare calitate, cu ritm, cu nerv, cu ocazii şi cu faze de mare nivel. Exemplele cele mai bune sunt chiar cele două goluri marcate în primele 25 de minute

GOLUL BIJUTERIE AL VIITORULUI

- pasă verticală Ghiţă pentru Gavra, care a deviat în lateral pentru Ganea, după care Gavra l-a "tras" pe stoper după el, i-a făcut loc lui Cicâldău, care a atacat în profunzime spaţiul liber, a primit perfect de la Ganea, a preluat şi l-a executat cu stângul pe Calancea. SUPER-FAZĂ!

GOLUL BIJUTERIE AL CRAIOVEI

- Bancu ia o acţiune pe partea stângă, accelerează, pasează în careu la Băluţă, care calcă mingea pentru Mitriţă. Acesta, venit în viteză, se face că şutează, dar apoi îl evită pe adversar, rămâne singur cu Cojocaru, pe care îl execută: bară-gol. FABULOASĂ-FAZĂ!

Viitorul a primit o lovitură grea, Tudor Băluţă s-a accidentat şi din acel moment echipa n-a mai avut nici echilibru, nici siguranţă, nici luciditate în a pasa. A început să piardă mingi şi până la pauză Craiova a mai marcat o dată. O pasă fantastică a lui Bancu şi o finalizare cu stângul a lui Băluţă l-au învins din nou pe Cojocaru. 2-1! 

O repriză excepţional de frumoasă!

Gol-nebunie al lui Ganea

Fotbalul n-are timp să aştepte nici în partea secundă. Se marchează după mai puţin de 60 de secunde. Şi e iarăşi o fază aparte: pasă a lui Vână care taie toată echipa Craiovei, iar Ganea arată de ce a fost cumpărat de Bilbao cu un milion de euro și îl lobează elegant pe Calancea.

E un meci care n-are nimic în comun cu România şi Liga 1. E mult prea bun, mult prea frumos. Ganea, invenţia lui Hagi în acest meci, care l-a pus să joace atacant dreapta, reuşeşte un gol ireal. Cum rar se vede pe un stadion de fotbal. Hagi însă n-are timp să se bucure, fiindcă la cealaltă poartă, Alex Băluţă găseşte singurul culoar liber printre picioarele a 5-6 adversari şi restabileşte egalitatea. 3-3!!!

Respect, Craiova! Respect, Viitorul!

Se joacă până la ultima resursă de energie, chiar nu sunt suficiente epitete care să creioneze cât mai bine această adevărată splendoare în iarbă. Până la urmă se termină 3-3, chiar dacă Ştiinţa a dominat finalul, iar Burlacu şi Mateiu au pe conştiinţă ratarea unor ocazii monumentale (77, 89) sau Cojocaru a fost prea bun ca să fie bătut.

Ar fi fost însă păcat ca una dintre cele două echipe să piardă. Nu numai că n-au făcut-o, dar prin ce au jucat au creat un mare bine acestui sport atât de greu încercat în România. Cine a văzut meciul de aseară are, ca şi semnatarul acestor rânduri, o imensă convingere: fotbalul nu doar că n-a murit în România, dar are resurse nebănuite. 

CIFRELE MECIULUI

54% Posesie 46%
5 Cornere 0
13 Şuturi la poartă 4
8 Şuturi pe poartă 4

0 goluri marcase până aseară Cicâldău, 20 de ani, în Liga 1, competiţie în care a debutat în martie 2016 şi în care a bifat deja 39 de meciuri

12 goluri a marcat Mitriţă în actualul campionat, e pe locul 3 în clasamentul golgeterilor din Liga 1, după Gnohere şi Ţucudean, ambii cu câte 14

Marcel Popescu, semne obscene!

După ce Craiova a marcat golul de 2-1, preşedintele Universităţii Craiova a fost surprins de camerele TV celebrând reuşita cu nişte gesturi obscene. Marcel Popescu şi-a dus de mai multe ori degetul mijlociu spre gură (foto captură) şi a scăpat şi câteva înjurături, deşi în jurul său erau doar persoane din anturajul clubului oltean, iar toţi se bucurau de faptul că Băluţă a înscris!

U CRAIOVA - VIITORUL 3-3 

-->>> VIDEO / TEXT!

Au marcat: Mitriță 24, A. Băluță 45+1, 57 / Cicâldău 15, C. Ganea 46, 55

Echipele de start:

CS U Craiova: Calancea - Screciu, Gardoș, Ferreira - Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Bancu - Gustavo, Al. Băluță, Mitriță.
Antrenor: Devis Mangia.

Viitorul: Cojocaru - Mladen, Hodorogea, Ghiță, de Nooijer - Cicâldău, T. Băluță, Cr. Ganea - Gavra, I. Hagi, Vînă.
Antrenor: Gheorghe Hagi.

Arbitri: Andrei Florin Chivulete (central) - Mircea Orbuleț, Ciprian Florin Danșa (asistenți) - Adrian Viorel Cojocaru (rezervă)

clasament

 
 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (96)
fibra
fibra  •  29 Aprilie 2018, 15:44

Exista genii și în patria inculților.

corectu
corectu  •  29 Aprilie 2018, 12:48

Sarea si piperul fotbalului il reprezinta GOLUL..Dar fundasii,unde au fost fundasii si mijlocasii centrali?

suporterucv
suporterucv  •  29 Aprilie 2018, 10:17

Un meci spectaculos, doua echipe valoroase, Viitorul mai norocoasa (dar asta e fotbalul) si un public FRUMOS ca de obicei. Bravoo Craiova. Sper sa terminam pe trei !

Vezi toate comentariile (96)
Comentează