FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - VIITORUL 1-0

VIDEO Mută Şumudică! Şah-mat la Rege! Astra a controlat meciul, 1-0, iar Viitorul a demonstrat încă o dată că e incapabilă să-şi menţină nivelul ridicat cu echipele de top

Articol de GSP - Publicat luni, 20 februarie 2017 00:00

"De acum încolo vom juca şi la rezultat, nu ne va interesa doar să ne facem jocul nostru obişnuit".

Declaraţia îi aparţine lui Hagi şi a fost făcută după victoria cu Pandurii, scor 3-0, din etapa precedentă. Afirmaţiile lui Gică au fost confirmate din plin de modul în care Viitorul a intrat pe teren aseară, la Giurgiu, şi mai ales de cum a abordat primele 45 de minute.

Click aici pentru VIDEO!

Budescu a "mângâiat" bara

Oaspeţii au refuzat din start să iasă la joc, e drept, obligaţi şi de un presing sufocant al oamenilor lui Şumudică. Nu doar că Viitorul n-a pus în pericol poarta lui Lung, dar nici măcar n-au intrat o dată cu mingea la picior în careul advers. O situaţie probabil nemaiîntâlnită pentru oamenii lui Hagi. Nici Astra, în ciuda agresivităţii din start, n-a dezvoltat mai multe acţiuni de poartă. Doar Budescu a avut o şansă bună, după un moment fix: a bătut "şmechereşte" o lovitură de la 20 de metri, şut la colţul lung, când toată lumea, inclusiv portarul, credea că va bate pe "scurt", dar balonul a mângâiat bara (14).

Gol după un corner

Fotbal s-a jucat în repriza a doua şi scânteia care a aprins meciul a fost tot o fază fixă. Şi tot executată de Budescu. A bătut bine un corner, mingea a fost deviată pe bara a doua, unde a apărut bătrânul Teixeira, care doar a pus latul. Suficient cât să schimbe tabela. 1-0, din minutul 58. Golul a trezit-o şi pe Viitorul, care a început să conteze. Morar s-a trezit cu jumătate de gol în gheată, după o pasă moale "acasă" a lui Piţian, însă fostul atacant al ASA-ului s-a mişcat prea greu şi a ratat şansa egalării (67).

Ocazie rarisimă Budescu

Finalul a fost cu adevărat incitant, palpitant şi dramatic. Budescu a scăpat singur cu Râmniceanu, după o "chiflă" a lui Ţâru, însă şutul decarului Astrei l-a luat la ţintă pe portar. Ratare uriaşă, mai ales pentru că în rol de finalizator s-a aflat Budescu, un fotbalist care nu iartă din astfel de situaţii. Viitorul putea egala cu 5 minute înainte de final. Coman a scos o lovitură liberă, tot el a executat-o, în stil Cristiano Ronaldo, şi Silviu Lung junior a trebuit să-şi testeze serios mobilitatea coloanei pentru a scoate mingea de sub bară.

S-a terminat 1-0. Victorie mare pentru Astra, dar şi pentru Steaua, care diminuează la jumătate ecartul pe care îl avea faţă de Hagi înaintea etapei. Campionatul se strânge şi, în acest moment, cu două etape înainte de finalul sezonului regulat, numai două echipe au siguranţa prezenţei în play-off: Steaua şi Viitorul.

0-0a fost raportul şuturilor pe poartă în prima repriză şi 1-1 al celor la poartă

5 victoriiare Astra în ultimele 5 etape de campionat, golaveraj 6-1

3 luni și jumătatetrecuseră de la precedenta înfrângere a Viitorului în Liga 1, 0-1 cu Steaua, în deplasare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
danut1971
danut1971  •  20 Februarie 2017, 16:34

viitorul pierde voit meciurile sa nu se distanteze in fata fcsb si sa iasa fcsb-ul campioana! rusineeeeee

whiteredarad
whiteredarad  •  20 Februarie 2017, 11:20
Postat de mmvv80 pe 20 Februarie 2017, 09:08

imi cer scuze ca-mi exprim o parere personala dar Hagi nu e antrenor. e super scounter, e business man, e organizator, e planificator bun, e chiar vizionar ... dar nu antrenor

Nu uita ca o echipa care joaca cu multi tineri este inconstanta. Aseara Hagi a facut si greseli, prima ar fi introducerea si mentinerea lui Iancu, dar faptul ca Benzar, Ganea, Rosu,extrema dreapta au fost figuranti este o surpriza. In fond ASTRA a dat un gol la un corner, dar are jucatori si tehnici si experimentati. Cred ca Hagi a aratat ca poate duce o echipa pe primul loc, cu jucatori tineri, fara nume. Cum poti zice ca "nu este antrenor": , la echipa de pe primul loc ?

ray51
ray51  •  20 Februarie 2017, 10:03

Triplu sah mat: la REGE, la REGHE si la Conducerea Astrei.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează