FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - CSMS IAȘI 1-2

VIDEO Napoli, la tablă! Italianul uimește la Iași: cu nume de B, e aproape de play-off grație organizării excelente, după 2-1 cu Viitorul

Articol de - Publicat duminica, 14 februarie 2016 00:00

Iași e la egalitate cu ASA, cu care se bate pe ultimul loc de play-off. Postura e fantastică, uitîndu-te pe numele din lotul lui Nicolo Napoli!

Ciucă, Țigănașu, Vasile Gheorghe îi pot înlocui în turneul de cupe europene pe Mutu, pe Țucudean și pe N'Doye! Minunea din Moldova continuă de un an și jumătate, așa că este exclus ca succesul italianului să fie întîmplător.

Click aici pentru VIDEO!

Formaţia arată ca o rețetă repetată încontinuu, indiferent de adversar și de stadion: echipa se apără perfect, toți jucătorii aleargă și se implică la maximum, iar mingile ofensive zboară spre vîrful Golubovici. Moldovenii nu sînt capabili de un joc de posesie, nici nu încearcă să construiască savant. Conștienți de limitele lor, s-au învățat să profite de situațiile rare în care se găsesc în avantaj. Adversarul plătește pentru fiecare ezitare.

Pecanha a ieșit din poartă nehotărît, apoi a dat să se întoarcă. Andrei Cristea a reacționat ca un vînător! A aruncat mingea în fața porții, de unde lipsea goalkeeperul, și Golubovici a trimis în plasă. Nou-venitul Goulon s-a plasat mai rău decît atacantul bosniac și nu a mai ajuns să respingă.

Al doilea gol a însemnat tot un concurs de reușite și hazard. Bole a urcat pe dreapta și a centrat excelent, Filip a respins prost din alunecare și balonul a sărit la Viveiros, al cărui șut deviat de Bănel a trecut pe deasupra lui Pecanha. Totul lucrează pentru echipa ermetică și șireată a lui Napoli! Grahovac nu are ce apăra, pentru că Viitorul se apropie greu de poartă.

În celălalt careu, orice urmă de ocazie se transformă în gol! Oamenii lui Hagi reduc diferența din penalty pe final. Mingea i-a sărit în mînă lui Bole și Kovacs a dictat lovitură de pedeapsă. Pare printre puținele scenarii în care poți marca împotriva formației-arici a lui Napoli. Iași luptă pentru play-off în ultimele două runde din sezonul regulat. Echipa nu joacă frumos, dar succesul ei e de predat la școala de antrenori!

"Ne dăm seama că avem șanse bune să prindem play-off-ul. Rămînem cu picioarele pe pămînt și ne vom juca în continuare cartea noastră, nu ne credem mai buni decît sîntem"
Andrei Cristea, atacant Iași

"Bravo, Nicolo Napoli! Felicitări! La ce echipă are, a strîns foarte multe puncte! Pentru prima oară am văzut Iașiul cu două vîrfuri, dar a jucat la fel ca întotdeauna, a speculat perfect"
Basarab Panduru, la DolceSport

"Știam că Iașiul se apără, dar nu credeam că se va apăra chiar în asemenea hal! Au avut șapte sau opt fundași! Au ajuns de două ori la poarta noastră și ne-au dat două goluri"
Florin Cernat, atacant Viitorul

Henț la primul gol!

Reușita de 1-0 a Iașiului a fost facilitată de un henț al lui Cristea. Andrei a preluat balonul cu mîna înainte să arunce mingea în careu pentru Golubovici. Gestul a fost discret, nici adversarii și nici arbitrul nu au realizat că atacantul s-a ajutat de mînă. Pe reluările DigiSport s-a văzut, însă, că Andrei a preluat neregulamentar. Nici penalty-ul acordat pentru Viitorul nu a fost clar. Din reluări, pare că Bole ori nu atinge mingea cu mîna, ori e "ciupit" de minge involuntar. "Mai degrabă nu a fost", a comentat Dan Lăzărescu la DolceSport.

Duelul "nemuritorilor"

Hagi și Napoli sînt antrenorii din Liga 1 care rezistă cel mai mult în funcție. Ambii au preluat în octombrie 2014 echipele pe care le conduc. Sînt singurii care au antrenat în Liga 1 și în 2014 și nu au fost demiși! "Regele" e într-o situație specială, pentru că tot el e proprietarul clubului. Napoli i-a preluat pe moldoveni într-un moment în care echipa era "lanternă roșie" și părea ca și retrogradată. Italianul a salvat Iașiul grație unei serii de rezultate foarte bune. Iar în acest sezon luptă pentru play-off!

4 galbenea acumulat Ioan Filip, suspendat pentru etapa viitoare. El era singurul jucător din campionat care bifase toate minutele acestui sezon. Nicoliță a devenit și el suspendat, tot pentru cumul

4 străinia avut Viitorul din start: Pecanha, Boli, Goulon, De Lucas. În toată istoria de pînă acum a clubului, Hagi nu folosise mai mult de trei străini într-un singur meci

clipboard01

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
antalmihai
antalmihai  •  14 Februarie 2016, 13:04
Postat de Radulescu Aurel pe 14 Februarie 2016, 12:10

Napoli e cel mai valoros antrenor din Romania. Uitati-va ce lot are,si pe ce loc va termina.Stia "borfasul" de Mititelu cu cine sa lucreze.Ieftin si eficienta maxima.

din pacate ai dreptate.Respect Nicolo! Craiova te va respecta,in afara de nenorocitul de brutar!

908074729289300
Radulescu Aurel  •  14 Februarie 2016, 12:10

Napoli e cel mai valoros antrenor din Romania. Uitati-va ce lot are,si pe ce loc va termina.Stia "borfasul" de Mititelu cu cine sa lucreze.Ieftin si eficienta maxima.

forza_csms
forza_csms  •  14 Februarie 2016, 09:58

de b sunteti voi, bai ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează