FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - ASTRA 1-2

VIDEO Pe Dunăre, spre Europa » Astra s-a impus în fața Petrolului și speră la Europa League, scor 2-1

Alibec a marcat două goluri în ultimele două etape
Alibec a marcat două goluri în ultimele două etape

Articol de - Publicat vineri, 01 mai 2015 00:00

Formația giurgiuveană s-a impus în finalul meciului în fața unor ploieșteni fără obiectiv și are șanse importante de a evolua la anul în Europa League.

A fost cîndva un derby al orașului Ploiești, apoi unul european. Acum e doar un meci al orgoliilor și nici alea pea multe sau prea mari. Petrolul sau Astra s-au întîlnit aseară într-un meci cu o miză importantă doar de partea giurgiuvenilor, care speră la un loc de Europa.

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

Ploieștenii joacă doar pentru cît mai mulți bani din drepturile TV, căci n-au drept să evolueze în nici o competiție continentală.

Șumudică n-a schimbat mare lucru în echipei Astra, mizînd pe același sistem și cam aceiași fotbaliști. Rednic se descurcă și el cu ce mai are la dispoziție, după ce Teixeira și Geraldo s-au ales cu contractele reziliate, iar Vasilache e exclus din lot.

Partida n-a oferit prea multe, joc modest de ambele părți, fără prea multe faze de poartă. Mai activi au fost oaspeții, dar cea mai mare ocazie au avut-o gazdele, la ultima fază a primei părți, cînd Ipsa a reluat alături din apropiere.

Alibec supergol

După pauză a venit și golul. În poarta Astrei, din penalty (56). Tamuz a marcat din nou după aproape o jumătate de an, timp în care, ce-i drept, a fost și accidentat. Șumudică a forțat atacul cu Budescu, Alibec și Spătaru, dar egalarea a venit din capul lui Takayuki, cu 6 minute înainte de final.

Oaspeții au căutat lovitura de grație și au găsit-o după doar trei minute. Budescu a centrat și Alibec a lovit în stil de mare atacant! 2-1 pentru Astra, formație care a bifat abia a treia victorie în deplasare în acest sezon, dar una care a dus-o la poarta Europei, înaintea celor de la Viitorul și a celor de la Botoșani.

8 lunitrecuseră de la ultimul succes al Astrei în deplasare, 2-0 cu Rapid, meci disputat pe 24 august

5 înfrîngericonsecutive pe teren propriu a bifat după eșecul de aseară Petrolul

"A devenit o obișnuință să jucăm în cupele europene. Ne-am bucura să ajungem acolo pentru al treilea an consecutiv. Trebuie să redevenim o forță, o formație cu pretenții"
Silviu Lung Jr., portar Astra

"Nu știu ce se întîmplă cu mine! Am început să marchez și reușesc și goluri spectaculoase. Sper să o țin așa pînă la final, dar important e să prindem un loc de Europa"
Denis Alibec, atacant Astra

"Jocul s-a decis în ultimele 10 minute, cînd l-am schimbat pe Peteleu, care s-a accidentat. Oricum, lucrurile sînt clare, nu voi mai continua aici. Am propus două nume: Sinescu și Teja. Vor pleca mulți jucători"
Mircea Rednic, antrenor Petrolul

"Am lucrat doar o zi cu acești jucători, victoria e a lor, nu a mea. Ne-am lăsat dominați intenționat și ne-a ieșit. Budescu și Alibec au voie să-mi dea fiecare cîte o palmă pentru că n-am început cu ei"
Marius Șumudică, antrenor Astra

petrolul astra 1 2

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  01 Mai 2015, 15:13

ALI BEC,ESTE MARE JUCATOR FATA DE TUCUKAKAKKA 1

masim
masim  •  01 Mai 2015, 09:49

in sfarsit o veste buna scapa Petrolul de ciuma asta de Remnic la ce joaca echipa numai antrenor nu se numeste asta

Vezi toate comentariile (2)
Comentează