FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - CHIAJNA 1-0

VIDEO Roșcovanul cu victoria » Marcel Gecov i-a făcut un debut fericit lui Cristiano Bergodi: Rapid - Chiajna 1-0

Articol de - Publicat marti, 21 aprilie 2015 00:00

Gecov i-a făcut un debut fericit lui Bergodi și a adus a treia victorie cu 1-0 a Rapidului din acest retur. De fiecare dată cehul a fost marcator.

Pentru Rapid doar succesul conta aseară. Orice alt rezultat i-ar mai fi lăsat doar șanse teoretice să se salveze de la retrogradare. "Profesorul" Pustai n-a mai fost. Dar fotbalul nu e matematică și, deși pe bancă e acum Bergodi, Rapidul n-a mai jucat la fel de italienește precum în primele etape ale returului.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Giuleștenii s-au aruncat în atac încă din start și puteau deschide scorul în secunda 100, dar Niculae a reluat pe lîngă cu capul centrarea lui Săpunaru. În 4-3-3, Meulens și-a găsit și el locul și a făcut slalom în stînga, dar Edu Oriol a preferat un călcîi de efect în locul unei execuții simple (16).

Chiajna a stat bine, dar a cedat presiunii, din teren și din tribună. Josl a centrat, Niculae a pus capul așezîndu-i mingea lui Gecov și acesta a înscris cu latul din apropiere (30). Pînă la pauză, n-a mai fost nimic. Doar huiduielile fanilor la adresa lui Lovin, al cărui pas al ștrengarului din episodul "Bricheta" n-a fost uitat.

Oaspeții au ieșit mai periculoși de la vestiar, iar Rapidul s-a văzut înghesuită în propriul careu. Purece l-a întins bine pe Buchta, dar tabela nu s-a modificat (54). Pe margine, Bergodi a urlat nebunește și și-a trezit elevii, care au început iarăși să atace.

Niculae a alergat mai mult decît o făcuse într-un an și jumătate cu tot cu meciurile din Liga a 2-a, iar Săpunaru și-a împins tot timpul colegii în față, un fel de "Nu cedați rîndurile!", ca la război.

Cu 10 minute înainte de final, Sapina putea dubla avantajul, dar mingea s-a dus puțin alături. Apoi, Oriol și-a bătut joc de efortul lui Nico, ratînd singur cu portarul Spaniolul l-a scos din minți și pe Pancu, două minute mai tîrziu, refuzînd să-i paseze, dar pentru Rapid s-a terminat bine. O victorie ce îi menține speranțele de a evolua și la anul în Liga 1.

Maftei l-a luat la țință pe Tudor

O fază amuzantă s-a petrecut imediat după fluierul de final al primei reprize. Mingea se afla la Maftei, care se pregătea să paseze lung. Căpitanul Chiajnei a fost surprins de fluier și n-a putut să diminueze forța șutului în încercarea sa de a-i oferi mingea lui Alexandru Tudor. "Centralul" s-a ferit și a alergat în sprint spre fundașul Chaijnei, arătîndu-i cartonașul galben, chiar dacă Maftei a încercat să-și explice gestul.

Ofsaid eronat!

Daniel Niculae a scăpat către poarta lui Rîmniceanu în minutul 80, după o pasă venită din terenul giuleștenilor, de la Josl, însă faza a fost oprită de către tușier, acesta indicînd ofsaid.

Reluările au demonstrat faptul că Nico a fost în linie cu ultimul apărător de la Chiajna, iar decizia arbitrului a fost una greșită. Faza a fost una foarte importantă, Niculae scăpînd singur cu portarul, iar giuleștenii aveau șansa de a majora diferența de scor.

"Ne miră puțin victoria celor de la U Cluj pe terenul Pandurilor. Gorjenii sînt o echipă bună și rezultatul a fost puțin surprinzător"
Dănuț Perjă, team-manager Rapid

"Am alergat mult, sînt foarte obosit, dar asta trebuie să facem cînd vrem să ne salvăm de la retrogradare. Fiecare meci este decisiv de acum înainte. Totul depinde de noi. Suporterii sînt minunați"
Marcel Gecov, mijlocaș Rapid

"Am trăit acest meci cu mari emoții. Am cîștigat făcînd un meci foarte bun, mai ales în prima repriză. Am avut ocazii mari, dar am ratat mult, din păcate. Rămînem în lupta pentru salvarea de la retrogradare"
Cristiano Bergodi, antrenor Rapid

rapid chiajna 1 0

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
zecs93
zecs93  •  21 Aprilie 2015, 15:39

bun gecov asta, iar bergodi e cel mai bun antrenor strain care a pasit pe meleagurile ligii 1 !!!

karpov.anatoli
karpov.anatoli  •  21 Aprilie 2015, 13:28

Gecov, Inimă De Leu. Ăsta parcă-i de mic la noi! Nu știam ca avem centru de copii la Praha!? :) Tine-o Înfiptă, Marcelică! RAPID!

charismaticleader
charismaticleader  •  21 Aprilie 2015, 10:38

Bine totusi ca nu a gresit Chiajna sa atace ca cine stie ce naiba mai iesea...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează