FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA LA TITLU

VIDEO Șumudică a oprit un ASA de nerecunoscut, Steaua aproape campioană! Totul despre meciurile incendiare de aseară

Varela și Stanciu au decis meciul pentru Steaua
Varela și Stanciu au decis meciul pentru Steaua

Articol de GSP - Publicat luni, 25 mai 2015 00:00

Șumudică s-a ținut de cuvînt și a stopat-o pe ASA, care a fost aseară de nerecunoscut. În același timp, Steaua se impunea, chiar și cu doi oameni în minus, în fața unor botoșăneni care n-au părut deloc implicați în meci.

Startul meciului

Gigi Becali a venit la meci, pentru prima dată de cînd e patron la Steaua, însoţit de fiica sa cea mai mică, Cristina, care a stat în dreapta tatălui său.

Minutul 19

1-0 pentru Astra, cu gol marcat de Alibec. Denis a tras pe centru, de la marginea careului, după o pasă magistrală a lui Budescu, un călcîi care i-a așezat mingea perfect atacantului.

VIDEO: Vezi AICI fazele de la Astra - ASA

Minutul 23

1-0 pentru Steaua. Stanciu a centrat de pe dreapta și Varela a înscris de la lîngă Ngadeu. Stelistul a profitat de marcajul slab al camerunezului și a avut un pic de noroc, pentru că balonul l-a lovit în tibie și s-a dus plasat, lîngă bară.

VIDEO: Vezi AICI fazele de la Steaua - Botoșani

Minutul 23

Golul lui Varela a făcut rocada în clasament între primele două clasate. Topul live arăta în acel moment aşa:
1. Steaua 70p
2. ASA Tg. Mureş 68

Minutul 37

ASA egalează la Giurgiu cu o reușită fantastică a lui Bumba! Claudiu a încercat întîi să paseze, dar l-a blocat Oros. Balonul i-a revenit și a șutat imparabil, de la 18 metri, în stînga lui Lung, peste portar.

Minutul 43

Steaua închide practic meciul prin reuşita lui Stanciu, care a accelerat pe banda stîngă, l-a depăşit uşor pe Sergiu Oltean şi a marcat la colţul lung, în ciuda unui plonjon ca la hochei al portarului Lazar

Minutul 54

Prepeliță se duce în alunecare și se oprește cu talpa direct în fața lui Danci! Arbitrul Avram scoate imediat "roșu" și mijlocașul stelist poate fi suspendat pentru două meciuri, caz în care ar rata și finala Cupei, cu U Cluj.

Minutul 63

Alibec marchează din nou pentru Astra! De Amorim a purtat excelent o acțiune pe stînga, l-a depășit ușor pe Feussi și i-a centrat lui Denis în fața porții. 2-1 și ASA rămîne din nou la două puncte în spatele Stelei!

Minutul 63

Bourceanu e eliminat după ce ia două "galbene" într-un minut! Alex a fost trimis pe teren în minutul 58 și 14 secunde, în locul lui Rusescu. În 61 și 6 secunde a fost avertizat prima oară, iar după 59 de secunde a mai încasat un "galben" și a fost eliminat. Steaua joacă ultima jumătate de oră în nouă!

Minutul 70

Disperat că echipa lui a rămas în numai 8 jucători de cîmp, Gâlcă a renunţat şi la Ţucudean, după ce îl scosese şi pe Rusescu. A fost introdus nun stoper, Paul Papp, pentru a apăra victoria, singura care îi asigura Stelei trecerea pe primul loc

Minutul 80

Deşi din minutul 63 a jucat avînd doi oameni în plus, Botoşani s-a comportat ca o echipă care n-ar vrea s-o încurce pe Steaua, dovadă că şi-a creat o singură mare ocazie de a marca, prin Batin, reluare cu capul în bară, în rest, oamenii lui Grozavu au jucat la trecerea timpului. Botoşani aflase înainte de meci, după ce CSMS Iaşi pierduse la Tg. Jiu, că are asigurat locul în preliminariile Europa League.

Minutul 83

Șumudică simte că a cîștigat meciul și își permite să facă spectacol: lovește cu capul o minge venită spre banca tehnică a Astrei și o retrimite pe teren.

Minutul 87

Marchează De Amorim, dar Colțescu anulează golul pentru ofsaid la Ben Youssef, aflat pe linia porții. Urmează o încăierare, cu pumni și picioare. Consecințe: sînt eliminați Laban și Ben Youssef de la gazde, plus Gonzalez de la ASA. Șumudică e trimis și el în tribună. Arbitrul îi arată "roșu" și lui Junior Morais, dar brazilianul nu iese, termină jocul pe teren!

Minutul 90+5

ASA mai forțează un atac, dar nimeni nu mai asigură spatele, iar Fatai rămîne singur pe contră și înscrie pe lîngă Stăncioiu. 3-1! Acum e clar, Tîrgu Mureșul a pierdut primul loc după această penultimă etapă!

ULTIMA ETAPĂ

Steaua a trecut pe primul loc, însă nu e matematic campioană. Chiar dacă are 2 puncte avans, nu-i ajunge o remiză în ultima etapă pentru a bifa titlul, fiindcă la meciurile directe ASA stă mai bine datorită celor două victorii asupra Stelei. Dacă însă va cîştiga în Copou, trupa lui Gâlcă va fi sigură de titlu. ASA va juca pe teren propriu cu Oţelul.

Scenă şocantă cu Gigi la final!

În momentul în care Astra a marcat pentru 3-1, Gigi Becali s-a îmbrăţişat prelung cu fiica sa, iar după 7-8 minute a ieşit din stadion. S-a oprit să ofere declaraţii, dar după cîteva secunde a început să-i sune telefonul. "Uite că mă sună...", a dat să spună Gigi. Într-un final a răspuns la mobil: "Da, finule...Te sun eu în 5 minute... Hai că o să vii să antrenezi în Liga Campionilor". Finul la care făcea trimitere era Mirel Rădoi, cel care va fi instalat "principal" după finalul campionatului.

În aceleași momente, la conferința de presă, Gâlcă, omul care are în acest moment şanse foarte mari să-şi treacă în palmares toate cele 3 trofee interne, declara că "sigur că vreau să rămîn antrenor la Steaua, cred că oricine şi-ar dori să continue dacă ar cîştiga Cupa Ligii, eventual şi titlul, de ce nu şi Cupa României"!

"Nici un telefon n-o să le dau celor de la Astra, pentru că şi dacă le-aş mulţumi ar considera unii că e corupţie, ha, ha, ha!"
Gigi Becali, patron Steaua

"O să merg la meci la Iaşi, pentru că am şi altă treabă, am de recuperat o creanţă de 10 sau 15 milioane de euro pe care o să-i ofer Bisericii de acolo, o să mă întîlnesc cu PreaSfinţitul Teofan şi o să-l anunţ de donaţie"
Gigi Becali, patron Steaua

Ce a declarat Ciobotariu după meci:

  • "Am început slab meciul, dar am revenit prin golul lui Bumba, după care în repriza secundă adversarul ne-a fost superior şi a cîştigat"
  • "A fost un joc cu de toate, cu goluri, ratări, bătăi, eliminări. Sîntem dezamăgiţi, dar vreau să felicit Astra, care a jucat formidabil. Cît mai există şanse, eu cred în ele. Steaua se poate încurca la Iaşi. E drept, şansele noastre sînt minime"
  • "Am intrat în vestiar şi le-am jucătorilor în vestiar aşa «Sînt mîndru de voi, nu aveţi de ce să ţineţi capul jos, ne-am luptat de la egal la egal cu Steaua»"

Ce a spus Gâlcă după meci:

  • "V-am spus mereu că titlul se joacă pînă în ultima clipă, uite că am avut dreptate!"
  • "Şumudică a demonstrat încă o dată că e un profesionist, bravo lui!"
  • "Cele două cartonaşe roşii au venit din cauza determinării prea mari a jucătorilor. A fost complicat să gestionăm ultimele 30 de minute, cînd am jucat cu doi oameni mai puţin"
  • "Mai avem un meci la Iaşi, dar acum depindem de noi. Sîntem supermotivaţi, practic avem titlul în mînă"
  • "Dacă patronul a anunţat că vine Rădoi, ce? V-am spus că Mirel e bine venit aici, e mare stelist, dar haideţi să vorbim după meciul de la Iaşi"

"Este cel mai stupid şi mai prostesc cartonaş roşu pe care l-am luat în întreaga mea carieră. Le mulţumesc colegilor fiindcă au îndreptat idioţenia pe care am făcut-o. Foarte probabil, acesta a fost ultimul meu meci în tricoul Stelei, prin această prestaţie am cam şters tot ce am făcut bun la Steaua în ultimii 2 ani şi jumătate"
Alexandru Bourceanu, mijlocaş Steaua

"Sîntem pe primul loc, dar bucurie va fi dacă vom cîştiga şi ultimul meci. Va fi greu pentru noi la Iaşi, încă nu ne considerăm campioni"
Fernando Varela, fundaş Steaua

"Noi am jucat doar pentru noi, n-am jucat pentru Steaua. Păcat pentru scenele din final, eu m-am dus să stau în faţa balonului să nu bată repede şi am fost împins, după care a început bătaia"
Constantin Budescu, atacant Astra

"Cred că în mare măsură am pierdut titlul în această seară. Dacă sîntem corecţi, iar în fotbal trebuie să ştii şi să pierzi cu demnitate, trebuie să recunoaştem că Astra a jucat mai bine ca noi şi a meritat victoria"
Narcis Răducan, preşedinte ASA Tg. Mureş

"Nu m-a interesat Steaua, m-a interesat doar Astra. Nici măcar nu ştiu dacă s-a decis campioana în seara asta, habar n-am cine e pe primul loc"
Denis Alibec, atacant Astra

CIFRELE MECIURILOR

Astra Parametru ASA
47% Posesie 53%
13 Şuturi la poartă 19
8 Şuturi pe poartă  4
5  Cornere  9
Steaua  Parametru Botoşani
46% Posesie 54%
12 Şuturi la poartă  11
7 Şuturi pe poartă 1
2 Cornere 4

 astra asa 3 1

steaua botosani 2 0

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
sufix
sufix  •  25 Mai 2015, 16:32
Postat de eucutine pe 25 Mai 2015, 15:06

ce note mari au luat aia de la botosani, desi au mimat fotbalul fara pic de jena. Si la scoala, ca sa iei un 4, tre' sa faci ceva de 4-ul ala. baietii de la tara nu au facut nimic. nu au vrut sa iasa din cuvantul patronului lor (probabil vreun betiv de mana a doua, asa cum se practica prin zona aia).

Ce simplu esti!! Intereseaza-te si dupa aia vorbeste!

eucutine
eucutine  •  25 Mai 2015, 15:06

ce note mari au luat aia de la botosani, desi au mimat fotbalul fara pic de jena. Si la scoala, ca sa iei un 4, tre' sa faci ceva de 4-ul ala. baietii de la tara nu au facut nimic. nu au vrut sa iasa din cuvantul patronului lor (probabil vreun betiv de mana a doua, asa cum se practica prin zona aia).

afc13
afc13  •  25 Mai 2015, 13:35

Bravooo GSP!!! Ai demonstrat ca ti-e frica!!!Faptul ca nu accepti criticile la scena deschisa, demonstreaza faptul ca am dreptate!!! Dar evident asta nu schimba nimic. Vei ramane ceea ce ai fost si esti!!! Stii tu mai bine!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează