FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - VOLUNTARI 2-1

VIDEO Viitorul a câștigat în ultimul minut un meci în care arbitrul s-a făcut remarcat, 2-1 cu Voluntari: "Kovacs a tras ceva înainte de meci"

Articol de - Publicat marti, 01 noiembrie 2016 00:00

Viitorul a câştigat în ultimul minut al prelungirilor după eliminările lui Balaur şi Maftei. La declaraţiile de după joc, veteranul Voluntariului a adus acuze grave la adresa arbitrului Istvan Kovacs.

Prestaţia arbitrului Istvan Kovacs a inflamat serios atmosfera în partida de aseară dintre Viitorul şi Voluntari. Faza care a încins spiritele a fost în minutul 72, când Acsinte l-a tras de tricou pe Aurelian Chiţu în careu, lovitura de pedeapsă fiind urmată şi de un set de decizii împotriva oaspeţilor.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

A apărut întâi eliminarea lui Maftei pentru proteste repetate, dar picătura care a umplut paharul ilfovenilor a fost decizia "centralului" de a repeta lovitura de pedeapsă pentru că trei jucători ilfoveni au intrat în careu înainte de execuția ratată a lui Chiţu!

Chiar dacă arbitrul pare acoperit de regulament în fazele incriminate, multitudinea de decizii la limită luate toate în favoarea gazdelor a încins la maximum spiritele.

Înjurăturile lui Maftei

În drum spre tunelul de la vestiare, eliminatul Maftei s-a oprit şi a început un adevărat tir de înjurături adresate "centralului" aflat la zeci de metri depărtare. Veteranul ilfovenilor nu s-a calmat nici la declaraţiile de după meci, acuzându-l grav pe Istvan Kovacs: "L-am întrebat pe Kovacs de ce a dat penalty şi nu ştia ce explicaţie să dea, era buimac. Cred că a tras ceva înainte de meci. Ce să mai discut despre acest arbitru? Nici arbitru nu mai pot să îi spun! E mai grav că am ajuns ca jucătorii să fie înjuraţi şi huliţi de către arbitri. I-am cerut explicaţii şi el mi-a răspuns cu «Marş de aici!». Nu se va lua nicio măsură, se va merge înainte şi peste două, trei etape va uita toată lumea ce s-a întâmplat".

A vrut să retragă echipa

În momentul acordării loviturii de pedeapsă în favoarea Viitorului, Florin Marin a vrut să retragă echipa de pe teren şi a început să se înjure cu fanii poziţionaţi deasupra băncii tehnice, fiind calmat cu greu de către stewarzi şi poliţie. După ce a terminat altercaţia cu fanii, "Flocea" a început răfuiala verbală cu omologul Gică Hagi, care nu a ezitat să îi răspundă cu aceeaşi monedă.

"Voi cere retragerea din campionat"

Şeful celor de la FC Voluntari, primarul Florin Pandele, a tunat la Digi imediat după joc: "Kovacs nu a fost absolut deloc neutru! L-am rugat pe managerul clubului, neştiind regulamentul, să scoată echipa afară. Nu a făcut asta, nu ştiu ce sancţiuni s-ar fi dat pentru club, dar cum puteam altfel da un semnal de alarmă? Voi cere conducerii să facă tot posibilul pentru a retrage echipa din prima ligă. Pentru mine important e sportul de masă, nu are sens să mai ţinem echipa în Liga 1. DNA-ul caută orice altceva, numai în zona asta nu intră, a arbitrajului", a spus Pandele.

Mutu a răbufnit

Adrian Mutu a ieşit din nou la atac pe pagina oficială de facebook, imediat după deciziile arbitrului Istvan Kovacs din meciul Viitorul - FC Voluntari: "Nu se mai poate aşa ceva!!! Ce se întâmplă cu arbitrajul din fotbalul românesc e strigător la cer!! Aceşti arbitri incompetenţi îşi bat joc de munca unor oameni!!! Domnul Burleanu, luaţi măsuri!", a postat "Il Fenomeno".

"Pierdem pe erori de arbitraj, Kovacs e unul dintre cei mai slabi arbitri, credeţi-mă!, dar nu va păţi nimic pentru că e arbitru de Europa League"
Vasile Maftei, fundaş FC Voluntari

"N-am văzut bine deciziile de arbitraj, la televizor se vede totul altfel. E normal ca ei să fie supăraţi, pentru că au pierdut. Şi în 11 oameni am dominat adversarul, nu vreau să comentez mai mult"
Gică Hagi, antrenor Viitorul

"Cu cartea de regulament în mână, probabil că Istvan Kovacs e acoperit, dar sunt foarte multe sancţiuni împotriva aceleiaşi echipe în timp foarte scurt. Marii arbitri ştiu lecţia umilinţei în astfel de situaţii, simt jocul şi trec peste anumite proteste"
Andrei Vochin, consilier FRF, la Dolce

"Balaur a fost eliminat uşor, nu a fost penalty pentru că Aurelian Chiţu a faultat înainte şi a făcut şi henţ. În toate campionatele din Europa, chiar dacă intră jucătorii în careu nu se repetă penaltyul, dar s-a repetat pentru că Viitorul n-a marcat"
Florin Marin, antrenor FC Voluntari

viitorul voluntari 2 1

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
haideusicfr
haideusicfr  •  01 Noiembrie 2016, 11:19
Postat de ray51 pe 01 Noiembrie 2016, 09:10

Gica si-a odihnit echipa pentru meciul cu Astra Pipera de duminica. Merita un premiu cu Voluntari (echipa nepotrivita la locul potrivit). Hai Viitorul - fa-o odata !

Urmatorul meci ,sau al doilea Viitorul trebuie sa piarda cu Steaua.Si sa aiba de unde sa-i dea punctele. Kovacs a *tras* $$$$.

ray51
ray51  •  01 Noiembrie 2016, 09:10

Gica si-a odihnit echipa pentru meciul cu Astra Pipera de duminica. Merita un premiu cu Voluntari (echipa nepotrivita la locul potrivit). Hai Viitorul - fa-o odata !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează