FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

VIITORUL // George Ganea: „Dacă ajungeam mai repede la Viitorul, jucam la Europeanul de tineret!” » Dezvăluiri despre perioada de la Roma: „M-a lovit ghinionul”

George Ganea +4   FOTO
George Ganea

Articol de - Publicat luni, 22 iulie 2019 15:30

George Ganea, 20 de ani,  noua senzație de la malul mării, își dezvăluie marile dorințe pentru viitor: prezența printre „tricolori” și un transfer în Premier League.

Gol și pasă de gol în victoria zdrobitoare cu Dinamo, 5-0! Așa și-a început George Ganea aventura în acest campionat. Dar nu sunt primele reușite pentru echipa lui Gică Hagi, care l-a recuperat la începutul acestui an, după mai multe luni în care a privit din tribună meciurile CFR-ului, fără să primească vreo șansă de a îmbrăca tricoul vișiniu.

Transferul la fabrica de fotbal a „Regelui” l-a revitalizat pe puștiul care la 17 ani semna cu AS Roma și care visează să calce pe urmele tatălui său, fostul mare internațional Ionel Ganea.

Start în patria fotbalului

Plecat de mic peste hotare împreună cu familia sa, George a început fotbalul chiar în țara care l-a inventat. Timp de doi ani și jumătate a jucat la „picii” lui Wolverhampton Wanderers, formație la care tatăl său a evoluat timp de trei sezoane. 

„Am început fotbalul la 5 ani. Îmi aduc aminte că mergeam la meciuri când juca tata. Era o atmosferă incredibilă, stadionul mereu plin. Nu cred că am intrat vreodată în vestiarul echipei mari, dar m-a luat tata cu el la baza unde se pregăteau”, povestește atacantul grupării de pe Litoral. S-a întors în țară la LPS Banatul Timișoara, apoi a trecut pe la Pro Luceafărul, unde a fost coleg cu Răzvan Marin, Ianis Hagi și Denis Drăguș, și ei fii de fotbaliști, după care a ajuns la juniorii lui U Cluj.

george ganea5

S-a întors la București și, la doar 16 ani, și-a făcut debutul la Rapid, în divizia secundă. Ba chiar a înscris pentru giuleșteni în acel sezon, în care au încheiat pe primul loc. Remarcat de italieni, s-a mutat în Peninsulă, la Virtus Entella:

„Aveam 17 ani când am plecat în Italia. Am jucat destul de mult la Entella Primavera, am dat și goluri, am prins și câteva antrenamente cu echipa mare, care juca în Serie B. A fost un moment foarte bun”.

Accidentare horror la Roma

Evoluțiile bune l-au adus în atenția unuia dintre granzii din Serie A și s-a mutat la tineretul capitolinilor.

„După un sezon am mers la AS Roma, unde m-a lovit ghinionul. La o partidă cu Sassuolo, după doar 10 secunde de joc, m-am accidentat grav. Am făcut o schimbare de direcție în timp ce urmăream un fundaș și am simțit cum mi s-a rupt genunchiul. Ligamente încrucișate, ambele meniscuri și capsula articulară, a trebuit ca toate să fie refăcute.

Doctorii mi-au spus că o să stau vreo 8 luni! M-am gândit că nu pot să stau atât timp departe de fotbal. Am tras tare zi de zi la recuperare și am avut norocul să mă ajute corpul. După 4 luni și jumătate am început antrenamentele și două săptămâni mai târziu am și jucat primul meci", dezvăluie George, care a fost operat de celebrul doctor Pier Paolo Mariani.
CFR în loc de Serie C

La începutul sezonului următor, oficialii de la AS Roma i-au oferit oportunitatea de a juca la seniori, în diviziile inferioare. În același timp, a primit oferta de la CFR Cluj, care evolua în preliminariile Ligii Campionilor. A sunat mai tentant să revină în țară, chiar la campioană, însă nu a bifat nici măcar un minut în Liga 1 pentru vișinii.

„Când m-am întors din vacanță, am avut o discuție cu Federico Balzaretti, care mi-a spus că Juve Stabbia, o trupă din Serie C, dorea să mă împrumute. Pe de altă parte, m-au căutat cei de la CFR și am decis să revin acasă. Clujenii erau în cupele europene și mi-au promis că o să joc și totul o să fie bine”, recunoaște atacantul.

george ganea3

Acesta continuă: „Nu regret că am ales așa, chiar dacă și Serie C ar fi fost o experiență interesantă. În Gruia nu am primit prea multe șanse, deși nu cred că era atât de greu să joc sau să mă impun în fața unor jucători cu experiență. Am tot avut discuții să plec, era normal să-mi caut o echipă unde să joc, măcar până în vară, pentru că la CFR nu mai erau motive să rămân. Tata știe mai bine, el a vorbit”.

În iarnă s-a mutat la Viitorul și a prins duelurile din play-off, prestațiile sale ajutându-i pe dobrogeni să încheie campionatul pe ultima treaptă a podiumului. „Mi-aș fi dorit să ajung mai repede la Viitorul! Dacă ar fi avut ocazia asta în vara anului trecut, aș fi ales de atunci. Poate așa fi avut și eu o șansă să merg la Euro cu naționala de tineret!”, spune jucătorul de 20 de ani. 

Mi-aș dori să am și eu ocazia să înscriu un gol decisiv sau să transform un penalty decisiv la un Euro sau la un Mondial. Cred că aș avea și eu sânge rece, ca tata” George Ganea, atacant Viitorul

3 goluri și 4 pase decisive a reușit Ganea jr. în cele 8 meciuri disputate în tricoul Viitorului în Liga 1

„Îi dedic golul cu Dinamo lui Țucudean!”

- George, Gică Hagi a spus că trebuie să-i mulțumești lui Țucudean pentru transferul la Viitorul.
- Nu am vrut să spun nimic până nu a dezvăluit Mister cine a fost în spatele acestui transfer. Chiar îi mulțumesc lui Țucudean, îi dedic golul marcat împotriva celor de la Dinamo și îi doresc să treacă repede și cu bine peste problemele pe care le are! A vorbit foarte frumos despre mine și a contat mult lucrul acesta, pentru că Mister l-a avut ca jucător și a avut încredere în ce i-a spus. Și când eram la CFR era lângă noi, cei mai tineri, ne scotea la masă, avea grijă de noi. Un om extraordinar!

- Toți au crezut că a fost mâna tatălui tău.
- Nu cred că Mister lua un jucător doar pentru că are o relație bună cu tatăl său, ci doar dacă vede el că este talentat sau îi spun și alte persoane. Normal că și tata a discutat cu Mister!

- Te așteptai să te adaptezi atât de rapid?
- Și da, și nu. A contat mult că îi cunoșteam pe mare parte dintre băieți și mi-a plăcut mereu stilul de joc al Viitorului, seamănă foarte mult cu cel al echipelor mari din Europa. Ofensiv, cu posesie, tot timpul în încercarea de a-și crea ocazii. Și este un avantaj că sunt promovați mereu tinerii. Nu doar pentru mine, ci pentru toți de aici. Chiar îmi pare rău că doar Viitorul face acest lucru. Și celelalte cluburi din Liga 1 ar putea să urmeze acest exemplu, pentru a crește nivelul fotbalului intern.

"Vorbesc engleză și italiană, plus puțină germană și spaniolă. Îmi place mult Premier League, iar jucătorul preferat este Cristiano Ronaldo"
George Ganea, atacant Viitorul

„Sunt mai rapid și tehnic decât tata”

- Toată lumea te compară cu tatăl tău. Semănați ca joc?
- Tata era un număr 9 clasic, bătăios. Eu sunt mai rapid, poate și mai tehnic. Dar tot am ceva din ambiția și agresivitatea lui pe teren. Pot să joc pe oricare dintre cele trei poziții din față. La Rapid, când eram în L2, domnul Alexa m-a băgat mijlocaș stânga sau dreapta. Dar mie îmi place atacant central, pentru că așa am fost crescut și antrenat toată viața. Influența tatălui meu, el m-a învățat toate lucrurile. Sunt un număr 11. Asta am și pe tricou acum!

- Care este punctul tău forte?
- Execuțiile. Și demarcarea, cer mingea în spatele fundașilor adverși, pentru că așa îmi folosesc viteza. Am luat ceva de la tata, dar eu sunt mai liniștit, încerc să fiu mai calculat

george ganea4

- Dar cel la care trebuie să mai lucrezi?
- Nu prea țin de minge, încerc să joc prea mult dintr-o atingere, ceea ce mă face câteodată să greșesc pasele.

„A fost o mândrie pentru toată lumea ceea ce a făcut naționala de tineret la Euro. Jucătorii de acolo ne-au dat speranța că avem șansa de reveni la fotbalul dinainte, când erau Mister, tata, domnul Gică Popescu, Contra, Chivu, Mutu, cei care au făcut românii să iasă în stradă” George Ganea, atacant Viitorul

„E prea devreme să vorbim despre titlu”

- Ai câștigat deja Cupa României și Supercupa cu Viitorul...
- Am 20 de ani și am câștigat deja două trofee importante. Trei, dacă-l pun și pe cel de la Rapid, când am terminat pe primul loc în liga secundă. Este un lucru important, pentru că ne obișnuim cu mentalitatea de învingător și începem să ne dorim și mai mult.

- Vine și primul titlu de campion?
- E prea devreme să vorbim despre titlu, am jucat doar un meci, abia a început campionatul. O să vorbim mai târziu, în play-off.

- Te gândești și la naționala de tineret?
- Normal că este o țintă naționala de tineret, chiar și cea mare! Dacă voi face meciuri la fel de bune precum cel cu Dinamo, de ce nu?

- Ți-ai fixat obiectivul pe termen lung?
- Îmi doresc să ajut cât mai mult echipa și să pot prinde și eu un transfer afară ca să-l pot răsplăti pe Mister pentru tot ce a făcut pentru mine și că m-a luat când am avut nevoie. Nu contează, Anglia, Spania, Franța, chiar dacă Premier League este ceva special pentru mine.

- Gică Hagi a spus că vei fi mai bun decât tatăl tău.
- Doamne, ajută! Dacă Mister a spus asta, înseamnă că se va adeveri! Cam tot ce a spus dânsul de-a lungul anilor s-a adeverit. 

„Concurența e mare, suntem mulți atacanți valoroși la Viitorul, cu Dinamo am marcat toți. Depinde doar de evoluțiile mele să-mi câștig un loc de titular”George Ganea, atacant Viitorul

350.000 €e cota de piață a lui George, conform siteului de specialitate transfermarkt.de

Pas mare în viața personală

Chiar dacă are doar 20 de ani, George a făcut un pas important în viața personală, cerând-o de soție pe iubita sa, Mălina.

george ganea

„Mi-a fost alături necondiționat când am avut dificultăți pe plan sportiv, și când am fost accidentat, și când am fost la CFR, și țin să-i mulțumesc, pentru că este greu să fii iubita unui fotbalist”, spune atacantul Viitorului, care dezvăluie și cum își petrece timpul liber: „Mai mult pe acasă. Prietena mea mi-a făcut cadou de ziua mea un câine, un buldog francez, și îmi ocup timpul cu el. Are patru luni, trebuie să-l scot la plimbare, să strâng după el... Este o responsabilitate”.

Citește și:

FCSB, CS Universitatea Craiova și Viitorul au avut noroc la tragerea la sorți pentru turul III preliminar! Oltenii au cel mai greu adversar

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează