FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Vine să-și facă propriul nume! Cine e Rivaldinho, atacantul pe care Andone mizează în lupta pentru play-off

Rivaldinho (1,86 m înălțime) joacă atacant central, va intra în competiție cu Nemec și cu Daniel Popa
Rivaldinho (1,86 m înălțime) joacă atacant central, va intra în competiție cu Nemec și cu Daniel Popa

Articol de - Publicat marti, 07 februarie 2017 00:00

Dinamo l-a adus pe fiul marelui Rivaldo, pe Rivaldinho, care vrea să demonstreze că a moștenit și o parte din talentul ce l-a făcut celebru pe tatăl său.

"Câinii" îl transferă pe Rivaldinho să spargă norii în Liga 1! Este vorba de fiul marelui Rivaldo, campion mondial în 2002 și câștigător de Champions League cu Milan.

Superstarul Barcelonei, acum la 44 de ani, nu poate fi o soluție, a pus ghetele în cui, iar acum e președintele celor de la Mogi Mirim, din liga secundă braziliană, acolo unde a evoluat și fiul său.

Dinamoviștii care l-au urmărit pe diverse înregistrări video zic că a moștenit ceva din talentul tatălui său, Andone ar fi vrut să-l aducă și în vară, doar că până la urmă s-a rezolvat transferul slovacului Nemec.

Atacant de 21 de ani, Rivaldinho a sosit azi-noapte în România cu gândul de a se folosi de această oportunitate să-și relanseze cariera în Europa. Vreme de jumătate de an, între august 2015 și ianuarie 2016, a fost sub contract cu Boavista Porto, doar că pentru lusitani a bifat numai două meciuri.

În rest, a activat la echipe modeste din țara sa, Piracicoba, Sport Club International, Paysandu și Mogi Mirim. În această dimineață, Rivaldinho va efectua vizita medicală, după care va semna cu roș-albii. Dacă se va adapta repede cu noii coechipieri, poate fi și titular luni, cu Chiajna.

Relația cu "Briliantul"

Adi Mutu e partener de afaceri cu Rivaldo Ferreira, tatăl viitorului dinamovist. Firma reprezentată de managerul "câinilor", "Delamore Sport", a semnat un contract cu societatea "Love Football Scouting", acolo unde brazilianul este vector de imagine, iar cele două companii vor dezvolta împreună tot felul de proiecte  legate de consultanță. Și Dinamo are de câștigat, întrucât firma unde este Rivaldo senior se ocupă și cu scoutingul, astfel că poate deveni o sursă pentru aducerea de noi jucători. z

Ce rude celebre au bătut la porțile lui Dinamo:

  • În vara 2012, Bonetti a vrut să-i aducă pe copiii lui Roberto Mancini, pe atunci antrenorul lui Manchester City. Andrea (19 ani) era atacant, iar Filippo (21 de ani) juca aripă dreaptă. Amândoi își făcuseră junioratul la Inter și erau la tineretul "cetățenilor". N-au mai ajuns. Andrea (24 de ani) e acum la New York Cosmos, unde nu joacă, iar Filippo s-a lăsat.
  • În vara 2013, a fost adus pentru două săptămâni fratele lui Mario Balotelli, Enock Barwuah, mijlocaș ofensiv și el. S-a renunțat la el, Anghelache declarând că nu poate evolua nici la echipa secundă. Acum, la 24 de ani, Enock e la Ciliverghe Mazzano, în liga a patra italiană.
  • Tot atunci, au existat discuții să vină fratele lui Samuel Eto'o. Etienne, acum la 27 de ani, se bucură de viață. Ultima echipă la care a fost legitimat a fost Lustenau, din divizia a doua austriacă, de care se despărțise de 18 luni când fusese propus roș-albilor!

"Mai aducem doi mijlocași străini. Trebuie să vină în România și să treacă vizita medicală. Cu aceste transferuri se definitivează lotul"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

"Nu știu dacă Rivaldinho e bun sau nu fiindcă eu nu l-am prins la Boavista. Important e să aducă un plus pentru Dinamo, pentru Liga 1, fiindcă fotbalul românesc e în regres"
Ioan Timofte, ex-director sportiv Boavista

"L-am văzut pe Rivaldinho într-un reportaj acum 2-3 ani și arăta niște faze când juca alături de tatăl său în Brazilia, se spunea că e de viitor. Mă așteptam ca Dinamo să aducă un atacant mai de valoare"
Nicolae Dică, colaborator DigiSport

"Dinamo doreşte să transfere mai mult nume de fotbalişti decât fotbalişti! E păguboasă politica, îi trebuie jucători care să intre mâine în teren şi să joace. S-ar putea să nu prindă play-off-ul"
Helmuth Duckadam, președinte de imagine Steaua

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (4)
178516522518224
Dinu Ion  •  07 Februarie 2017, 09:29

Dacă îl lua fcsb ziariști de *** se băteau pe interviuri pt. a da bine în față marelui pastor ,rușine la văzut dică sau milogul de ducadam cum joaca ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

haudinamo
haudinamo  •  07 Februarie 2017, 09:25

Un transfer dupa priceperea si intelectul lui Mutu. In loc sa ia jucatori promitatori din tara imi aduce pe fiul lui tata direct din jungla. Mai urmeaza sa vina Alexandru Piturca si gata, am rezolvat atacul.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  07 Februarie 2017, 08:59

Gura lumii sloboda. si pe alocuri invidioasa. In cazzul ca semneaza : Wellcome Rivaldo jr ! Forza Dinamo.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează