FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

“Vreau încă 3 ani la Cluj”

Articol de GSP - Publicat luni, 09 iunie 2008 00:00

“Pantera” Semedo mai are un an de contract cu “vişiniii”. Portughezul vrea să discute cu Arpad Paszkany pentru a şti dacă va continua sau nu la CFR.

Lui Semedo îi plac jocurile importante. Portughezul a reuşit o dublă în Groapă, în returul cu Dinamo, şi a încheiat sezonul semnînd pe certificatul de cel mai bun jucător al finalei Cupei României. Atacantul lui CFR mai are un an de contract şi vrea să ştie dacă viitorul său aparţine Clujului.

- Seme ai semnat prelungirea contractului?
- Nu, nu mi s-a propus acest lucru. Nu a existat o asemenea ini­ţia­tivă din partea conducerii. Vreau să am o discuţie cu ei la reunirea lo­tului ca să ştiu dacă mai fac parte din planurile CFR-ului. Îmi doresc mult să rămîn la Cluj. Această echi­pă mi-a oferit primele trofee din carieră. În situaţia în care nu se do­reş­te ca eu să rămîn, o să caut cele mai bune variante pentru mine. Eu îmi doresc o prelungire a an­ga­ja­me­n­tului pe încă 3-4 ani. Vom ve­dea.

- Ai avut un conflict cu an­tre­norul în momentul în care te-a schimbat la partida cu Mioveni...
- Da, a fost multă presiune pe final de campionat. Se mai în­tîm­plă. Am fost supărat pentru faptul că m-a schimbat. Îmi doream foarte mult să cîştigăm acea par­tidă. Dar, am fost deranjat în pri­mul rînd de prestaţia mea.

- Ce aşteptări ai de la următorul campionat?
- Să realizăm mai mult decît în acest an. Te poţi întreba ce poate fi mai mult decît faptul că am făcut even­tul, dar n-am uitat eliminarea ru­şi­noasă din UEFA cu Anorthosis. Vrem să se vorbească în Europa cu res­pect despre CFR. Să nu mai spu­nă nimeni că noi sîntem echipa aceea slabă pe care a eliminat-o Anor­thosis. Jucăm în Liga Cam­pio­ni­lor, o competiţie în care trebuie să dăm totul şi să luptăm pentru locul al treilea în grupă.

- CFR a transferat pînă acum 3 ju­că­tori, Prette, Pereira şi Al­can­tara. Îl cunoşti pe vreunul dintre ei?
- Îl ştiu pe Hugo Alcantara din cam­pionatul Portugaliei. Am im­presia că a cîştigat Cupa Portugalia cu Setubal, fiind coleg la acea vre­me cu Manuel Jose. Am jucat îm­po­tri­va lui Hugo. E un fundaş tare, pu­ter­nic, ca şi Cadu. Diferenţa e că Hugo loveşte balonul cu piciorul stîng.

- Crezi în şansele noastre de a ieşi din grupa de la Euro?
- Cred într-o finală România - Por­tugalia . Noi sigur ajungem în fi­na­lă. Cred că şi România va face o fi­gu­ră frumoasă. Nu există echipă în lume care să nu poată fi bătută, aşa că nu trebuie să vă temeţi.

- Totuşi, jucăm cu Franţa, Italia şi Olanda.
- Toată lumea vorbeşte de fap­tul că România e slabă. Şi despre Gre­cia s-a spus că e o echipă fără pre­ten­ţii înaintea ultimului eu­ro­pean. Se vorbeşte mult înainte de meciuri dar în teren, de cele mai multe ori, foar­te puţin. Voi trebuie să vorbiţi pe teren.

6 goluri a marcat “Pantera” în sezonul trecut pentru gruparea campioană.

180 de mii de euro încasează Semedo pe an la CFR, triplu faţă de cît cîştiga în Portugalia.

Pereira integralist

Mijlocaşul cumpărat de CFR Cluj de la Argentinos Juniors, Alvaro Pereira, a fost integralist în partida pe care formaţia sa a pierdut-o cu scorul de 1-0 în faţa celor de la Tigre, în penultima etapă din Clausura. Deşi a fost deja acontat de clujeni, înţelegerea dintre CFR şi Argentinos prevede ca gruparea pregătită de Ioan Andone să îl lase pe Alvaro Pereira să evolueze în ultimele două runde ale Clausurei. Pereira, care poate juca atît în banda stîngă, cît şi ca mijlocaş central, este cel mai scump transfer din istoria CFR-ului, ardelenii plătind suma de 2,5 milioane de euro în schimbul său.

Kone, scos la mezat

Directorul sportiv al lui Rosenborg, Erik Hoftun, spune că Yssouf Kone va fi vîndut cît mai repede pentru a obţine o sumă de bani în schimbul său. “Cei de la Cluj ne-au înaintat o ofertă, pe care o vom analiza. Con­trac­tul lui Kone se termină în curînd şi avem de ales: îl vindem acum şi ne ale­gem cu ceva sau aşteptăm şi plea­că gratis. Prostia perioadei de trans­feruri din vară e că noi putem vin­de începînd din 1 iulie, dar putem achi­zi­ţiona doar din 1 august, astfel am rămîne descoperiţi timp de o lună”, a spus Erik Hoftun, pentru pre­sa din Norvegia. Kone se află în ul­ti­mele 6 luni de contract cu Rosenborg.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close