FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - VOLUNTARI, AZI, 21:00, DIGI, DOLCE, LOOK, GSP.RO

Ziua cea mai grea » Ce-l așteaptă pe Dică la primul meci oficial pe banca lui FCSB

Dică e la prima experiență de
Dică e la prima experiență de "principal" în Liga 1 Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 16 iulie 2017 09:00

Nicolae Dică recunoaște că are emoții mari la debutul oficial ca "principal" pe banca FCSB, la 6 ani de la ultimul meci în tricoul roș-albastru.

Îmbrăcat într-un trening galben, fostul decar din Ghencea a vorbit despre partida de astăzi cu FC Voluntari cu glasul tremurând. "Vine și debutul meu ca antrenor principal la Steaua și îmi doresc foarte mult să începem cu dreptul acest campionat, adică să câștigăm contra Voluntariului. Emoțiile sunt mari, e și normal... Cam la fel de mari ca atunci când eram jucător. Dar atunci eram mai tânăr, nu gândeam ca acum. Sper să fie emoții constructive, să trec repede peste ele. Mă bazez mult pe echipă, pentru că doar împreună putem reuși", și-a început discursul tehnicianul de 37 de ani.

"Fanii mi-au promis că se întorc"

Dacă Pițurcă a avut 25.000 de suporteri la revenirea în Ghencea, iar Reghecampf 16.000, Dică nu va avea parte de aceeași primire călduroasă. Totuși, Dicanio le-a transmis un mesaj ultrașilor: "După ce-am semnat cu Steaua, au fost persoane cu care m-am întâlnit pe stradă și mi-au spus că vor veni din nou la meciuri pentru că m-am întors eu. Sunt lucruri care m-au bucurat. Sper din tot sufletul să vină lumea la stadion, chiar dacă este perioadă de vacanță. Am văzut spre finalul campionatului că oamenii erau alături de echipă și vreau să se întâmple asta și acum. Sunt sigur că atunci când vor veni în tribune, vor vedea o atitudine pozitivă a băieților".

"Asta e filosofia mea"

După o lună de zile pe care a petrecut-o în cantonamente departe de România, Dică e gata de debutul campionatului, dar le transmite jucătorilor săi că trebuie să fie atenți cu Voluntari, o formație care se "închide" foarte bine și care se bazează mult pe contraatac: "Voluntariul este excelent organizată defensiv. Îl cunosc foarte bine pe Claudiu Niculescu, trebuie să fim atenți, să le blocăm jocul de contraatac. Eu sunt genul de antrenor care îmi place să joc ofensiv, dar depinde dacă te lasă adversarul. Filozofia mea voi încerca să o implementez și aici. Steaua se luptă an de la an la campionat, își dorește să intre în Champions League sau în Europa League, deci din start suntem o echipă ofensivă", a mai declarat Dică.

"Am vorbit cu Olăroiu, am cerut sfaturi și mi-a spus că-i alături de mine, că își dorește să reușesc. Chiar mi-a spus că atunci când a venit la Steaua era foarte tânăr, dar a reușit să facă performanță. E sigur că o să reușesc să-mi impun filozofia"
Nicolae Dică, antrenor FCSB

"În acest moment nu văd nicio favorită clară la câștigarea campionatului. S-au mai făcut declarații să Steaua e mare favorită, că se câștigă titlul la o diferență de 10 puncte și ați văzut ce s-a întâmplat. Așa a fost și anul trecut și nu s-a câștigat campionatul"
Nicolae Dică, antrenor FCSB

1,40e cota caselor de pariuri pentru ca FCSB să se impună în această seară cu FC Voluntari. O victorie a ilfovenilor are cota 8,00

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
108992139590592
DM Bob  •  16 Iulie 2017, 19:20

Dinamovistii au humor : campioni la ce ?

253523701829178
Costel Ivascu  •  16 Iulie 2017, 17:30

Dica,un om corect,un muncitor,la fel ca multi antrenori din liga1,care nu pot concepe,nu pot crede,ca dinamo v-a fii noua campioana,asa cum a fost:Urziceni,Galati,Astra,Viitorul.Deci trebuie sa intelegem,Dinamo campioana,bravo C+M+N.

253523701829178
Costel Ivascu  •  16 Iulie 2017, 17:29

Dica,un om corect,un muncitor,la fel ca multi antrenori din liga1,care nu pot concepe,nu pot crede,ca dinamo v-a fii noua campioana,asa cum a fost:Urziceni,Galati,Astra,Viitorul.Deci trebuie sa intelegem,Dinamo campioana,bravo C+M+N.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează