FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC ARGEȘ

Lovitură de teatru la Pitești: a mai apărut un FC Argeș! Clubul din Liga 2 își poate pierde numele: „Impostură şi nepricepere încurajate politic” + notificarea primită de FRF

La Pitești e pe cale să izbucnească o dispută identitară în toată regula / Sursă foto: Facebook@ Fotbal Club Argeș Pitești
La Pitești e pe cale să izbucnească o dispută identitară în toată regula / Sursă foto: Facebook@ Fotbal Club Argeș Pitești

Articol de - Publicat vineri, 25 august 2023 17:55 / Actualizat sambata, 26 august 2023 08:45

Retrogradată în Liga 2 după un sezon de coșmar, FC Argeș are noi bătăi de cap. Nu doar sportive - alb-violeții n-au nicio victorie în primele trei etape - ci și de natură juridică! La fel ca-n alte orașe din țară, la Pitești e pe cale să izbucnească o dispută identitară în toată regula!

Concret, clubului din liga secundă i s-ar putea interzice să mai folosească denumirea FC Argeș, după ce o asociație care pretinde că deține numele istoric al echipei a trimis o notificare prin care înștiințează Federația să nu mai utilizeze deloc titulatura de „FC Argeș” în dreptul clubului din Liga 2. 

Denumirea respectivă e revendicată de o entitate care vara aceasta și-a schimbat denumirea din „Asociația Fotbal Club Argeș Pitești 1953 Vulturii Alb-Violeți” în „Fotbal Club Argeş”. E aceeași structură care, în urmă cu doi ani, îi solicita Rapidului să nu mai evolueze în alb-violet.

Lovitură de teatru la Pitești: a mai apărut un FC Argeș! Clubul din Liga 2 își poate pierde numele: „Impostură şi nepricepere încurajate politic” + notificarea primită de FRF
Notificarea trimisă pe adresa Federației, în care se solicită ca echipei din Liga 2 să nu-i mai fie atribuit numele FC Argeș

Reprezentanții asosciației respective solicită Federației ca titulatura clubului care evoluează în liga secundă să fie „Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş”, denumirea din acte a echipei începând cu 2019.

Noua entitate FC Argeș și-a început activitatea încă din sezonul trecut, când a luat startul la „județ”, în Liga 5, Seria Sud.

Am auzit ceva… Suntem, însă, două entităţi diferite… Probabil e o eroare undeva dacă Justiţia le-a aprobat denumirea de FC Argeş celorlalţi. Mai multe chiar nu ştiu ce să vă spun. Noi ne vedem de treaba noastră.

- Răzvan Tunaru, manager sportiv FC Argeș (Liga 2)

„Vrem să conservăm numele FC Argeș și să-l ferim de politică”

Adrian Nicolescu, vicepreședintele asociației care a înștiințat FRF cu privire la situația Argeșului din Liga 2, a explicat că a propus o fuziune între cele două entități, fiind refuzat însă cu vehemență de factorii decidenți ai grupării din liga secundă. 

„Nu s-a pus nicio secundă problema să facem rău fotbalului argeşean… Uitaţi-vă la membrii asociaţiei noastre, Vasile Stan, Mihai Zanfir, Mihail şi Mihăiţă Ianovschi, Bogdan Argeş Vintilă. Păi, noi suntem oameni care să facem rău fotbalului argeşean? Nici vorbă, noi am vrut şi vrem să facem doar bine!

Vrem să conservăm numele FC Argeş, prestigiul acestui club şi culorile alb violet, ferindu-le de tot ce înseamnă politică. Ceea ce se întâmplă cu actuala structură din Liga 2 e clar impostură şi nepricepere încurajate politic. 

Am propus fuziune între noi şi Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş, fără nicio pretenţie materială, am fost chiar şi în audienţă la primarul Cristian Gentea pe această temă, dar nici nu ne-au băgat în seamă”, a precizat Adrian Nicolescu, potrivit argesulonline.ro

Aş vrea să mai spun un lucru: asociaţia noastră şi-a schimbat denumirea în Fotbal Club Argeş încă din 5 aprilie 2023. Însă, dat fiind faptul că echipa de fotbal era atunci în plină luptă pentru evitarea retrogradării, am decis să nu facem publică atunci schimbarea denumirii, pentru a nu tensiona atmosfera la echipă.

- Adrian Nicolescu, vicepreședinte Fotbal Club Argeș (Liga 5)

Suporterii echipei cu două titluri de campioană au izbucnit de ziua clubului: „Rușine! A doua cea mai mare gafă din istorie”
ANIVERSARE
Suporterii echipei cu două titluri de campioană au izbucnit de ziua clubului: „Rușine! A doua cea mai mare gafă din istorie”

De ce clubul din Liga 2 se numește „Campionii FC Argeș”?

Pentru a avea drept de promovare în Liga 1, activitatea echipei de fotbal FC Argeș a fost preluată în 2019 de către structura de drept privat „Club Sportiv Campionii FC Argeș”. Accederea pe prima scenă n-ar fi fost permisă unui club de drept public, așa cum FC Argeș era începând cu 2017, anul în care brand-ul a revenit la viață după falimentul din „era Penescu”.

VIDEO Primaria Pitești a prezentat proiectul noului stadion „Nicolae Dobrin”, care va costa 100 de milioane de euro

Citește și: 

„Dincolo de acest prăpăd…” » Ce a postat liderul Peluzei Sud, la 3 săptămâni de când ultrașii s-au „rupt” de FCU Craiova
FCU CRAIOVA
„Dincolo de acest prăpăd…” » Ce a postat liderul Peluzei Sud, la 3 săptămâni de când ultrașii s-au „rupt” de FCU Craiova
Veste uriașă pentru o formație de tradiție » Cele două cluburi vor fuziona: „Un oraș, o echipă”
FUZIUNE
Veste uriașă pentru o formație de tradiție » Cele două cluburi vor fuziona: „Un oraș, o echipă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
Hcm27
Hcm27  •  25 August 2023, 22:47

Păcat!S-a mai distrus un Club de Fotbal din România.Nu e nici primul, nici ultimul!Eu totuși, sper, sa fie o "*** rasuflata" a presei."Se rasucesc în morminte" și Dobrin și Balaci și alți mari jucători ai României, care "vad" ceea ce se întâmplă cu echipele lor.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

EXTRATERESTRUL_SINGURATIC
EXTRATERESTRUL_SINGURATIC  •  25 August 2023, 22:28

....oportunistii capitalismului .... la cluj reformatii au ocupat toate spatiile evreilor luati in lagar , spatii care au fost date la razboi unor asociatii si organizatii....iar dupa revolutie autentificate de retrocedarile capitaliste care umplu buzunarele decidentilor locali si din justitie..... La FC Arges sunt acelasi gen de a face bani, fara sa mai conteze Istoria si unde ar dori Dobrin sa fie mostenit ! acum urmeaza terfelirea simbolului FC Arges si dezbinarea galeriilor si fanilor... Simbolurile romanesti sunt dezintegrate din anii 1990 incontinuu si multe au disparut....

DMA87
DMA87  •  25 August 2023, 19:07

Păcat de această echipă că e condusă numai de... Nepricepuți în ale fotbalului, clar.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează