FOTBAL  »  LIGA 2  »  CHINDIA

Situație disperată la un club de tradiție: datorii imense, dintre care 150.000 euro s-au strâns în urma unor gafe în acte » „Se știa despre asta”

Chindia Târgoviște, în pragul colapsului
Chindia Târgoviște, în pragul colapsului

Articol de - Publicat joi, 28 martie 2024 21:25 / Actualizat joi, 28 martie 2024 21:54

Chindia Târgoviște a ratat obiectivul principal al acestui sezon, revenirea în Liga 1, după ce a retrogradat la finalul stagiunii precedente.

Echipa a terminat abia pe locul 9 sezonul regulat și n-a prins play-off-ul, urmând să joace acum pentru a rămâne în cel de-al doilea eșalon.

Gol superb înscris de jucătorul propus la FCSB » Mingea s-a dus direct în vinclu
FCSB
Gol superb înscris de jucătorul propus la FCSB » Mingea s-a dus direct în vinclu

800.000 euro restanțe, după plata datoriilor până la 31 decembrie 2023, către jucători

Dincolo de situația sportivă, clubul dâmbovițean se sufocă tot mai mult în datorii. S-au achitat restanțele către jucători, până la 31 decembrie, s-au mai stins din litigiile cu foștii componenți ai lotului, s-au mai făcut înțelegeri cu alții, pentru a putea obține licența de Liga 2 pentru campionatul viitor.

Chiar și așa, la Chindia rămăseseră datorii neachitate, către ANAF, terți sau foști fotbaliști, salariile restante către cei care fac parte acum din lot, în valoare de 800.000 de euro. Sumă din care clubul spera să mai achite tot cu ajutorul Primăriei Târgoviște și a Consiliului Județean Dâmbovița, principalii finanțatori.

Cele două entități de stat urmau să vireze în 2024 alte sume suplimentare față de obligațiile contractuale anuale, pe alte programe de stimulare a performanței în sport, de 1,5 milioane lei, respectiv 2,5 milioane lei. Bani care ar fi însemnat exact 800.000 euro. Primul program, cel cu Primăria, a fost deja aprobat, celălalt, urma să fie și el parafat.

Au deturnat banii din programele speciale ca să stingă litigii mai vechi

Din datoria de 800.000 de euro, o „felie" de 150.000 euro este către Consiliul Județean Dâmbovița. Fiindcă, în urma unui control, conducerea clubului nu a putut justifica acești bani din două programe de anul trecut.

Și acum urmează ca acestă sumă să fie dată înapoi în urma unei reeșalonări. În condițiile în care Chindia mai are o eșalonare de 360.000 de lei/lună, pe martie și aprilie, cu ANAF.

Ultima datorie, cea de 150.000 euro, provine, conform prosport.ro, din mandatele președinților Andrei Cordoș și Lorin Petrescu, care au beneficiat de două finanțări nerambursabile în 2023, din partea CJ Dâmbovița, în valoare totală de 540.000 euro (200.000 euro în iulie, 340.000 euro în noiembrie). Iar acum, actualul președinte, Gabriel Boriga, trebuie să găsească soluții să le achite.

Deși în decembrie 2023, fostul președinte Lorin Petrescu a recunoscut că destinația acelor bani fusese schimbată „să mai achităm din litigii". Alte surse au confirmat: „Da, așa a fost. Dar se știa despre asta, că banii vor fi folosiți în alte scopuri decât cele prevăzute în respectivele programe. Dar dacă nu se achitau atunci acele litigii, clubul ar fi fost depunctat și s-ar fi închis. Nu existau la acel moment alte soluții."

În plus, în 2024, Chindia nu mai are surse serioase de finanțare. Fiindcă atât Primăria, cât și Consiliul Județean au virat deja în acest prim trimestru sumele pe care trebuie să le achite pentru acest an! Totul se bazează acum pe rectificarea bugetară din a doua jumătate a anului, când ar putea să mai primească ceva fonduri suplimentare.

VIDEO. Andrei Borza, înaintea meciului cu Universitatea Craiova: „Noi mergem cu gândul să câștigăm”

Da, aceste datorii sunt cunoscute, figurează în contabilitatea clubului și căutăm soluții ca din surse financiare private să achităm și această sumă către Consiliul Județean Dâmbovița
- Gabriel Boriga, președinte Chindia

Citește și:

Pierdere pentru FCSB! » S-a accidentat și nu va juca cu Farul
FCSB
Pierdere pentru FCSB! » S-a accidentat și nu va juca cu Farul
„Eram luată în derâdere, înjosită de multe ori!” » Irina Giurgiu, prima antrenoare cu Licență Pro, detalii despre viața printre bărbați: „M-au afectat emoțional!”
LA FEMININ
„Eram luată în derâdere, înjosită de multe ori!” » Irina Giurgiu, prima antrenoare cu Licență Pro, detalii despre viața printre bărbați: „M-au afectat emoțional!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
gazistu
gazistu  •  29 Martie 2024, 10:03

MAI DAO-N COLO... si chindia e echipa de traditie>? pai a avut 5-6 sezoane in Liga 1, nimic in palmares, si gata, e echipa de traditie?/ pai inseamna ca si Victoria Branesti si Urziceni AU FOST echipe de traditie!!!!

tristan
tristan  •  29 Martie 2024, 00:57

Io zic sa mai faca un stadion!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close