FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Soluția propusă de Țucudean, întrebat dacă ar investi la Dinamo: „De ce să nu fie ca Rapid?”

George Țucudean
George Țucudean

Articol de - Publicat miercuri, 24 august 2022 08:47 / Actualizat miercuri, 24 august 2022 09:36

George Țucudean (31 de ani), retras forțat din activitatea de fotbalist, e plin de trofee și se recomandă „câine roșu” în continuare. Crede că „de la zero, sănătos, din Liga a 4-a” poate începe renașterea lui Dinamo.

AICI, interviul integral acordat de George Țucudean reporterului GSP: „Am urât fotbalul, nu mai voiam să aud de el! Acum sunt om de afaceri calm și calculat”

- George, ai rămas microbist de sufragerie? 
- Da, mă mai uit la meciuri. Seara, orice prind.

Cum să construim un stadion fără să risipim banii? Ne învață Norvegia! Arena lui Viking, incomparabil mai ieftină decât cele din București
VIKING - FCSB
Cum să construim un stadion fără să risipim banii? Ne învață Norvegia! Arena lui Viking, incomparabil mai ieftină decât cele din București

- Ești pătimaș? 
- Credeam, înainte, vizavi de acest moment, că voi spune: „Aaa, eu eram mai bun, făceam asta, asta”. Nu! Mă uit cu detașare. Îmi place când e meciul strâns, să se bată multe echipe la campionat, să fie presiune, să fie multă lume în tribune, cum este şi la UTA, unde e o emulație fantastică.

George Țucudean: „Dinamo e în groapă”

- Ai risca să investești în fotbal? 
- Nu. Pierzi bani, te și înjură. Singurul avantaj e că-ți faci reclamă. Mulți o fac pentru acest detaliu. Câștigă datorită fotbalului în alte domenii.

- Nu ai nervii necesari să începi un business în fotbal? 
- Trebuie să începi ca la casă, de jos. Văd ce probleme sunt la juniori, se bat să prindă niște terenuri cât de cât bune. Noi nu aveam ghete așa colorate, unii părinți nu aveau posibilitatea nici măcar ghete negre să le ia țâncilor, dar acum ai nevoie de o bază, de vestiare curate, de dușuri, să ai materiale cu ce să faci antrenamente.

- Nu ai investi nici la Dinamo, care e-n groapă?! 
- Dinamo e în groapă... Momentan, nu. Nu cred. Nu vreau să fac șapte lucruri deodată.

Cum o vede George Țucudean pe Dinamo: „Tot prelungești, cât mai țin aparatele? Nu e mai bine de la zero?”

- Ce părere îți face Dinamo? 
- Cred că va ajunge în faliment... Și-o va lua de la capăt, din liga a patra.

- Mai ești membru DDB? 
- Da. Am cotizat atunci, când a fost, mai primesc mail-uri... Ce folos?! De ce să nu fie ca Rapid? Club sănătos, de la zero, stadionul se va face curând.

- Te-a mirat retrogradarea „câinilor”? 
- Cui nu-i pare rău? Liga 1 fără Dinamo... Sincer, m-a mirat că a pierdut și barajul cu U Cluj. Din păcate, s-a dus din rău în mai rău. Asta e realitatea: ori promovează acum, ori de la zero, din liga a patra! Nu e mai sănătos să o iei de la zero? Tot prelungești, dar cât mai țin aparatele? Trebuie ruptă pisica în două, cum se spune. Și Glasgow Rangers a fost într-o asemenea situație.

- Jucând la atâtea echipe în cariera ta, ce ai „rămas” după atâția ani? 
- Eu am zis că sunt dinamovist. Nu poți să fii că ține mama, ține tata, ești tu dinamovist când mergi acolo, în fenomenul ăla, și vezi cum sunt oamenii, devii „câine roșu”. Nu sloganuri. Când am venit eu la Dinamo, am întâlnit jucători legendari, sunt fericit că am fost contemporan cu Dănciulescu, de la care am învățat multe, și bune, și rele. Am fost alături de Cătălin Munteanu, Marius Niculae, Dolha, Mărgăritescu, Moți, Pulhac, mulți buni. Am avut de la cine „fura” meserie. Nu vine Dănciulescu să-ți zică: „Hai să-ți arăt cum e fotbalul, ca să joci tu, stau eu pe bancă!”

La Dinamo am debutat în Liga 1, de aceea am rămas dinamovist. Nu pot spune că nu mi-a rămas CFR Cluj în suflet, dar nu pot uita momentele din Ștefan cel Mare. Îmi pare rău că n-am fost campion cu Dinamo, am câștigat doar Cupa și Supercupa.

- George Țucudean

Mai multe știri despre Dinamo: 

Cât vrea Șerdean pentru a ceda acțiunile deținute la Dinamo: „Variază foarte mult”

Dinamo bifează un nou transfer » „Câinii” au prezentat un portar

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (8)
petschovschi
petschovschi  •  25 August 2022, 12:43

Te scapă de aproape toate datoriile. În primul rînd te scapă de cele la stat, care sunt cele mai mari. Și te scapă și de datoriile sportive (către foști jucători, antrenori etc) pentru că sunt foarte puțini cei care parcurg toate demersurile pentru a-și recupera banii de la clubul vechi și apoi, în caz că nu reușesc, de la clubul nou-înființat. Sunt costuri mari pentru jucători ca să parcurgă toți acești pași, iar unii nici nu știu legislația (de exemplu, sunt destui jucători, nu doar în România, care au încercat să-și recupereze banii de la clubul nou, dar TAS nu le-a dat cîștig de cauză fiindcă nu au efectuat toate demersurile pentru a-și recupera banii de la clubul vechi). Cazul de la Rapid e o excepție, nu o regulă (și, în plus, Rapid se va mai judeca cu jucătorul respectiv în instanțele elvețiene). Însă, repet, scapi de marea parte a datoriilor, adică cele către stat.

colorsinsin
colorsinsin  •  25 August 2022, 12:08

Retrogradare, si sa incepe din liga 4. MAnagementul profesionist si afara cu mafia ddb

creeperno807
creeperno807  •  24 August 2022, 22:32

Daca intra clubul in faliment, datoriile nu dispar nicaieri. Singura varianta va ramane CS Dinamo in caz ca FC se desfiinteaza

Vezi toate comentariile (8)
Comentează