FOTBAL  »  LIGA 2  »  DEZAFILIERE

Membrii CEx au oficializat astăzi dezafilierea clubului » Fotbaliștii s-au mutat in corpore la altă formație

FOTO: FRF
FOTO: FRF

Articol de - Publicat vineri, 15 martie 2024 19:21 / Actualizat vineri, 15 martie 2024 19:36

Clubul FC Brașov Steagul Renaște a fost dezafiliat în ședința Comitetului Executiv de astăzi.

Povestea clubului ACS FC Brașov Steagul Renaște a luat sfârșit. Anul trecut, cu Dan Alexa pe bancă, se făceau planuri de promovare în primul eșalon. Din cauza problemelor organizatorice, brașovenii n-au luat licența pentru a continua în Liga 2.

Burleanu, intervenție de ultimă oră în scandalul de la Rapid » Ce se întâmplă cu Daniel Niculae, membru al Comitetului Executiv: „Nu a fost comod”
CEx
Burleanu, intervenție de ultimă oră în scandalul de la Rapid » Ce se întâmplă cu Daniel Niculae, membru al Comitetului Executiv: „Nu a fost comod”

FC Brașov Steagul Renaște a fost dezafiliat

Prima echipă s-a desființat. În competițiile FRF au rămas formațiile de juniori, multe grupe cu rezultate excelente. Formația U19, pregătită de Marian Constantinescu, obținuse calificarea în play-off.

Năpasta a căzut asupra ei, o serie nesfârșită de depunctări. Astăzi, în Comitetul Executiv, a fost oficializată dezafilierea, potrivit Monitorul Expres.

S-au mutat la Colțea Brașov sub comanda lui Marian Constantinescu

Pentru a continua proiectul în aceeași formulă și pentru a nu pierde o generație cu potențial, Marian Constantinescu și elevii lui s-au mutat in corpore la formația ACS Colțea Brașov, condusă de Ciprian Jurubescu, ocupanta locului 3 în al patrulea eșalon.

Vor continua în această formulă până în vară. O decizie cu privire la pasul următor va fi luată în acel moment.

Membrii CEx au oficializat astăzi dezafilierea clubului » Fotbaliștii s-au mutat in corpore la altă formație
Echipa U19 a lui FC Brașov

Antrenorii grupelor de juniori de la defuncta ACS FC Brașov Steagul Renaște nu au încasat vreun salariu de la startul sezonului. Întregul buget pentru deplasări și organizarea meciurilor a fost suportat de părinții micilor fotbaliști.

Orașul Brașov, unul cu o tradiție în fotbalul românesc, are două formații în Liga 3. Ambele sunt departe de promovare. ACS Kids Tâmpa Brașov ocupă locul 5 în Seria 5, în timp ce ACS SR Municipal Brașov, echipa suporterilor, se află pe ultima poziție în aceeași serie.

CE PREVEDE REGULAMENTUL DISCIPLINAR

1. Clubul care nu plăteşte unei alte persoane sau FRF/LPF/AJF obligațiile stabilite, în termen de 30 de zile de la data comunicării hotărârii, o sumă de bani, integral sau parţial, deşi există în acest sens o hotărâre definitivă a unui organism jurisdicțional al FRF/LPF/AJF și/sau TAS:

a) va fi obligat la plata unei penalități de la 3.000 la 7.000 lei și i se va acorda un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată;

b) i se va interzice dreptul de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și i se vor scădea puncte. Scăderea de puncte se aplică asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată, urmând ca la fiecare 15 zile calendaristice de întârziere de plată, calculate de la data expirării termenului de grație, echipei în cauză să i se scadă câte 2 puncte;

c) Sanctiunile arătate la litera b) se aplică timp de 90 de zile, după care echipa clubului respectiv va fi exclusă din toate competițiile în curs și retrogradată în categoria inferioară.

2. Dacă clubul nu-și execută obligația de plată în termen de 30 de zile de la retrogradarea echipei de categoria cea mai ridicată, clubul va fi exclus din toate competițiile FRF/LPF/AJF

VIDEO. Răzvan Burleanu, despre filmul calificării naționalei la EURO: „E gata în proporție de 80-90%. Sperăm să îl lansăm pe 9 mai”

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

S-a stabilit programul etapelor 2 și 3 din play-off și play-out » Când se joacă Farul - FCSB și Dinamo - Petrolul
PROGRAM
S-a stabilit programul etapelor 2 și 3 din play-off și play-out » Când se joacă Farul - FCSB și Dinamo - Petrolul
Dinamoviștii la startul play-out-ului: „Fără baraj”. Care este situația lui Dennis Politic
HERMANNSTADT - DINAMO
Dinamoviștii la startul play-out-ului: „Fără baraj”. Care este situația lui Dennis Politic

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
forumeer
forumeer  •  16 Martie 2024, 18:30
Postat de paolo12 pe 16 Martie 2024, 06:31

Ce are rula cu prefectura?

Intreaba-l pe colegul tau zecesebist asta, replica mea e in nota comentariului lui. Doua echipe diferite luate la intamplare.

paolo12
paolo12  •  16 Martie 2024, 06:31
Postat de forumeer pe 15 Martie 2024, 20:27

Si Besiktas (Marseille) ce e?

Ce are rula cu prefectura?

kordell
kordell  •  16 Martie 2024, 00:17
Postat de tavictor1952 pe 15 Martie 2024, 20:48

Hai sa fim realiști..Fcsb juca în semifinalele EL în 2006...Am privit meciul respectiv alături de rapidisti,dinamovisti,steliști la vremea respectiva..Am trecut prin emoții deosebite cu toții..La final am fost supărați..Sa ratat o mare oportunitate..Becali a băgat bani mulți,a și câștigat dar suporterii au fost și vor fii alături de echipă..

Te cunoastem , "fii" te da de gol . Am privit meciul respectiv alături de rapidisti,dinamovisti,steliști la vremea respectiva..Am trecut prin emoții deosebite cu toții..La final am fost supărați. :)))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează