FOTBAL  »  LIGA 2  »  ARBITRAJ

După FCSB, încă o echipă a trimis o scrisoare către CCA prin care cere sancționarea arbitrului

După FCSB, încă o echipă a trimis o scrisoare către CCA prin care cere sancționarea arbitrului +11   FOTO
După FCSB, încă o echipă a trimis o scrisoare către CCA prin care cere sancționarea arbitrului

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 martie 2021 12:40 / Actualizat miercuri, 10 martie 2021 12:57

Partida dintre Farul Constanța și CSM Slatina s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, în runda #18 din Liga a 2-a, iar constănțenii au avut un gol incorect anulat, motiv pentru care au criticat dur arbitrajul și au trimis o scrisoare către Comisia Centrală a Arbitrilor.

În minutul 40 al meciului, la scorul de 0-0, Farul a avut un gol anulat. Liviu Mihai a reluat cu latul centrarea lui Iulian Carabela, reușind să îl învingă pe portarul gazdelor, dar golul a fost anulat de „centralul” Mircea Ardelean, la sugestia asistentului. Cel mai probabil pentru un fault în atac, dar reluările nu au demonstrat că s-ar fi comis vreo infracțiune înainte ca mingea să fie trimisă în poartă. Formația pregătită de Ianis Zicu a postat o scrisoare deschisă pe site-ul oficial al clubului.

Farul cere sancționarea arbitrului Mircea Ardelean

„AFC Farul Constanța este un club de tradiție, care are ca principii de bază respectarea regulamentelor și a integrității competiției sportive și care își dorește ca rezultatele meciurilor să fie decise exclusiv în urma prestației echipelor de pe teren.

Din păcate, constatăm cu surprindere și dezamăgire că erorile repetate de arbitraj îndreptate împotriva echipei noastre au influențat decisiv atât rezultatele finale ale meciurilor, cât și poziția ocupată în clasamentul Ligii a 2-a. Având în vedere lupta strânsă pentru accederea în play-off, orice greșeală de arbitraj își pune amprenta în mod considerabil asupra stabilirii ierarhiei la sfârșitul sezonului regular și luptei pentru promovare în prima ligă.

În acest sens, AFC Farul Constanța solicită respectuos Comisiei Centrale de Arbitri să analizeze atent prestațiile arbitrului Mircea Ardelean în meciurile disputate de echipa noastră împotriva echipelor Ripensia Timișoara și CSM Slatina din actualul sezon al Ligii a 2-a și să dispună măsurile de rigoare. Considerăm cel puțin nefericită delegarea sa la un nou meci al echipei noastre, după greșelile comise la partida cu Ripensia Timișoara, la distanță de doar două etape.

Reclamăm atât maniera de arbitraj, cât și atitudinea părtinitoare în aplicarea sancțiunilor disciplinare, care a dus la timorarea jucătorilor și antrenorilor noștri în intervențiile lor” se arată în scrisoarea clubului de la malul mării.

Prima greșeală reclamată de Farul Constanța:

  • În partida cu Ripensia Timișoara, disputată pe stadionul Electrica, la finalul anului 2020, Farul a reclamat un henț în careul lui „Ripi”, la scorul de 0-0. În minutul 19, Andrei Banyoi a reluat mingea cu capul, iar balonul a fost oprit cu mână de către fundașul timișorenilor, Harald Fridrich. 
  • Ripensia Timișoara a învins Farul cu 1-0
  • Unicul gol al meciului a fost marcat de atacantul Ripensiei, Nemanja Sokovic, care a înscris în minutul 66

Farul este a 10-a în Liga 1, cu 25 de puncte. Rapid, echipa de pe primul loc de play-off, are 27 de puncte.

După 32 de ani de fotbal, simt un gust amar pentru că n-am crezut că poate exista asemenea bătaie de joc
Ianis Zicu, antrenor Farul

Clasament Liga a 2-a:

FCSB, scrisoare către CCA

Conducătorii FCSB au trimis o scrisoare către Comisia Centrală de Arbitri. Vor să nu-i mai aibă la centru pe cei doi arbitri învinuiți de erori grave și să fie primiți în audiență la Vassaras, șeful CCA. Plângerile din media ale FCSB au fost completate cu o scrisoare pe care clubul lui Becali a trimis-o către Comisia Centrală de Arbitri. Și a repetat în scris ceea ce susținuse în emisiunile televiziunilor: „Să nu ne mai arbitreze Istvan Kovacs sau Cătălin Popa!".

Stadionul Farul își trăiește ultimele luni de viață! Reportaj GSP la Constanța: scaune distruse, cablul de nocturnă furat, dar se visează la o arenă de 50 de milioane €

FC U Craiova - CS Mioveni 1-2. VIDEO » Craiova e la prima înfrângere din acest sezon, chiar pe „Oblemenco”! Gol anulat eronat al oltenilor

Victor Pițurcă, pregătit să revină în fotbal: „Poate aduce oameni cu bani, să susțină echipa”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează