FOTBAL  »  LIGA 2  »  TRANSFER

Înlocuitorul lui Buffon ar putea fi un român » Laurenţiu Brănescu e gata de Juve!

Articol de GSP - Publicat joi, 20 ianuarie 2011 00:00

Laurenţiu Brănescu, portarul lui CSM Rm. Vîlcea, a devenit al doilea român din istoria lui Juventus Torino, după Mutu.

Un nou român ia drumul Italiei! De această dată este rîndul lui Laurenţiu Brănescu (16 ani, 1,94 metri), goalkeeperul "naţionalei" U17, un talent descoperit de Young gsp la Vîlcea.

Puştiul a semnat ieri un contract cu Juventus şi s-a întors aseară în ţară pentru a-şi face bagajul. Luni revine în Italia! Pe aeroport a fost luat cu asalt de jurnalişti. "Am emoţii chiar dacă nu sînt la primul interviu", a început timid Laurenţiu.

Noul portar al "Bătrînei doamne" a prins însă curaj: "Sînt foarte fericit, am ajuns la un club foarte mare. Parcă visez! I-am văzut de aproape pe Del Piero, Buffon. Ce fotbalişti!". E hotărît, nimic nu-i mai stă în cale: "Da, voi face faţă la Juve!". Şi-a stabilit chiar şi un obiectiv măreţ: "În maximum trei ani vreau să prind prima echipă!".

Pe Laurenţiu l-a dorit şi Manchester United, echipă la care a fost în probe timp de 12 zile. Dar italienii au licitat mai mult. Surse din clubul vîlcean spun că suma de transfer se ridică la 400.000 de euro, plus un procent dintr-un eventual transfer.

"Iată că românii mai ajung şi la echipe mari! Am mare încredere în acest copil, îi prevăd un viitor strălucit!"
Cristi Buturugă, impresar

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
tipschat
tipschat  •  20 Ianuarie 2011, 14:23

daca ar fi ajuns la manchester credetima ca ajungea foarte departe dar intr-un campionat cum e cel italian ....dar il felicit si ii urez mult succes

montgomerry
montgomerry  •  20 Ianuarie 2011, 13:13

Nu este singurul junior care pleaca la echipe din occident.Acum ramane de vazut daca va confirma.Alta insa e problema.E o criza mare de portari valorosi in Romania.Ma intreb si va intreb:cati antrenori din Liga1,sau conducatori l-au vazut pe pustiul asta? A fost intersat vreun club de transferul lui? Stiu,nu e o certitudine,nici Hagi la varsta lui nu era,dar macar trebuia incercat.Asa l-au vandut pe cateva sute de mii,poate peste 3-4 ani,poate valora cateva milioane.

raul4steaua
raul4steaua  •  20 Ianuarie 2011, 09:30

bafta si sa speram ca iti vei indeplini obiectivul propus, chiar avem nevoie de jucatori la echipe mari ale Europei

Vezi toate comentariile (4)
Comentează