FOTBAL  »  LIGA 2  »  LIGA 2

INTERVIU EXCLUSIV // Valeriu Răchită, la 49 de ani » Care a fost cel mai frumos cadou și unde ar fi lucrat dacă nu ar fi fost fotbalul

FOTO: Facebook Poli Timișoara // Valeriu Răchită
FOTO: Facebook Poli Timișoara // Valeriu Răchită

Articol de - Publicat joi, 30 mai 2019 16:07

Valeriu Răchită împlinește astăzi vârsta de 49 de ani, iar ziua sa de naștere îl surprinde în postura de antrenor al echipei ACS Poli Timișoara, proaspăt retrogradată în Liga 3.

Într-un interviu acordat în exclusivitate site-ului GSP.ro, Vivi Răchită a împărtășit ce dorință își va pune când va sufla în lumânări, dar și care a fost cel mai frumos cadou pe care l-a primit vreodată.

„Îmi doresc în primul rând să fiu sănătos, să îmi fie familia sănătoasă. Pe plan profesional, îmi doresc să vină o ofertă de la un proiect serios, cu stabilitate, că e Liga 2, Liga 3, Liga 1, nu contează. Vreau să muncesc cu drag șu cu profesionalism”, a spus Răchită.

Cel mai frumos cadou pe care l-a primit vreodată este legat tot de fotbal: „Când eram copil, mi-a dat tata o pereche de ghete de fotbal și o minge Adidas, care pe vremea aia erau mai rare și pentru mine a fost ceva wow. Le vedeam doar la televizor”.

Petrolul, cea mai frumoasă amintire

Deși a îmbrăcat și tricoul celei mai titrate echipe din România, Steaua București, Răchită a mărturisit că cele mai frumoase amintiri, atât din cariera de antrenor, cât și din cea de jucător, rămân cele de la Petrolul Ploiești.

„Cea mai frumoasă amintire ca jucător este când am câștigat Cupa cu Petrolul în 95, la penalty-uri, împotriva Rapidului și eu am fost ultimul executant. Dacă marcam luam Cupa, dacă ratam, o pierdeam. Chiar dacă am câștigat de trei ori campionatul cu Steaua, aceasta rămâne cea mai frumoasă amintire.

Ca antrenor, am două amintiri frumoase: promovarea cu Petrolul din 2011 și inaugurarea stadionului, la care am muncit cel mai mult și, bineînțeles, faptul că am făcut parte din staff-ul echipei naționale”, a spus antrenorul lui Poli.

S-ar întoarce oricând

Întrebat cum ar reacționa dacă ar primi o ofertă de a reveni la Petrolul Ploiești, Valeriu Răchită a evitat să dea un răspuns concret, dar a dat de înțeles că s-ar întoarce oricând „acasă”.

M-au sunat foarte mulți suporteri de la Petrolul și am primit multe mesaje. Mingea e în terenul lor, ca să spunem așa. Chiar dacă am jucat patru ani la Steaua, pentru mine Petrolul rămâne pe primul loc. Ei trebuie să spună dacă au nevoie de mine. Nu este nicio problemă. Eu de fiecare dată când merg la Ploiești mă simt ca acasă”, a recunoscut Răchită.

Perioada la Poli, cea mai dificilă din carieră

„Nu am amintiri neplăcute ca jucător. Bine, era perioada aceea a cooperativei. Trebuia să ne supunem, nu puteau fi acele meciuri amicale.

Ca antrenor, acum când m-am dus la Timișoara, deși știam că e foarte greu. Am încercat să salvez echipa, din păcate nu am putut. Eu sunt împăcat cu gândul că am făcut tot ceea ce a depins de mine”, a mărturisit Vivi Răchită.

În ceea ce privește viitorul său la Poli, tehnicianul este dezamăgit și nu știe încă dacă va mai continua la Timișoara.

„Cel mai mult la Timișoara mă vor suporterii. Au văzut cât suflet am pus, cât mi-am dorit. Din păcate, comunicatea timișoreană și factorii de decizie nu i-am simțit aproape de echipă. Am rămas un pic dezamăgit. Nu știu ce voi face în continuare. Mai am meciul de sâmbătă și vreau să câștig ca să termin campionatul cu fruntea sus”, a mai spus Rachită.

Ar fi lucrat în Armată

Dacă nu ar fi existat fotbalul, Valeriu Răchită, fără să stea pe gânduri, a recunoscut că i-ar fi plăcut să lucreze în Armată.

„Mi-ar fi plăcut să lucrez în Armată, pentru că îmi plac ordinea și disciplina. Eu întotdeauna mi-am făcut contracte de manager, pentru că mi-am și asumat deciziile pe care le-am luat și proiectele la care am lucrat”, a mărturisit Valeriu Răchită.

VEZI ȘI:

Adio, FC Botoșani! Liviu Ciobotariu și-a dat acordul pentru preluarea naționalei Libanului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
1048432045196571
Neculaescu Mircea  •  05 August 2019, 11:49

bai rachita tu cu ce te ocupi ba? stelisti, bolovanul asta ataca Steaua! il lasati?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează