FOTBAL  »  LIGA 2  »  CAZUL PENESCU

Motivul pentru care Penescu nu este eliberat » "Nu colaborează"

Cornel Penescu, Penescu, FC Arges
Cornel Penescu, Penescu, FC Arges

Articol de - Publicat vineri, 15 ianuarie 2010 00:00

Surse judiciare dezvăluie că Penescu stă închis de 9 luni fiindcă "nu-l toarnă" procurorilor pe Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş

"Penescu nu mai stă în penitenciar pentru fotbal. Acel dosar e finalizat, e deja în instanţă şi nu ar mai putea influenţa martorii. Îl ţin la beci din ca să cedeze şi să-l dea în primire pe Constantin Nicolescu, şeful Consiliului Judeţean Argeş, un baron local al PSD-ului. De fapt, ăsta e ţinta mare ", afirmă surse din barou. Nicolescu a şi fost convocat la DNA Piteşti în cazul Penescu.

Procurorii îi spun Zorro
În zecile de interogatorii la care a fost supus pînă acum, lui Penescu i s-a cerut să dea informaţii despre Nicolescu, chiar cu promisiunea eliberării din arest. Anchetatorii încearcă să dovedească implicarea fostului senator PSD în mai multe afaceri ilegale, unde l-ar fi avut partener chiar pe Penescu. Fostul patron de la FC Argeş refuză însă să dea vreo declaraţie. De fiecare dată umple colile albe cu cîte un "Z". Din acest motiv, procurorii l-au şi poreclit "Zorro".

Sînt mai multe dosare
Urmărit iniţial pentru fraude economice, Penescu a fost agăţat şi dinspre fotbal, în urma interceptărilor telefonice. "S-au disjuns deja mai multe dosare, dar numai cel din fotbal a fost finalizat. Mai sînt cel puţin două", susţin aceleaşi surse judiciare. Unul vizează un lot mai mare de arbitri. Mulţi dintre ei au fost decît interogaţi, dar nu şi reţinuţi. În celălalt se cercetează implicarea unor şefi din Federaţie în aranjamentele lui Penescu. Ar fi vorba despre Mircea Sandu şi despre Adalbert Kassaai, dar şi despre alţi conducători de club.

Arbitrii ştiau de Constantin
Ca şi Cornel Penescu, fostul şef al CCA, Gheorghe Constantin, a rămas încarcerat din aprile 2009. Există informaţii că arbitrii ştiau că "Vîlcea" era omul lui Penescu. "Dacă un conducător încerca să ne mituiască, trebuia să-l anunţăm pe Constantin. Dar el era cu Penescu. Asta însemna să-ţi ratezi cariera. Aşa că ori luai banii, ori te prefăceai că accepţi mita, dar după meci. Făceai duş şi fugeai de acolo", a povestit unul dintre arbitri.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
 •  15 Ianuarie 2010, 20:51

D-le Presedinte Traian Basescu, in calitate de suporter al echipei FC Arges (v-am votat cu toata familia), ati promis o reforma transparenta in justitie, dar in acest caz este o mizerie de justitie. D-l Penescu este singurul "fraier" din Romania care sta in puscarie de 9 luni pentru cercetari, legate de mita. Dar clasa politica pe care vreti s-o reformati, care intra in parlament prin mituire la vedere a turmei elerctorale, de ce nu este nimeni cercetat dintre politicieni cu astfel

 •  15 Ianuarie 2010, 09:29
Postat de pe 15 Ianuarie 2010, 09:01

"au fost decît interogaţi" ? invatati romaneste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Asta am zis si eu dar mi-au sters mesajul in loc sa faca o corectura. Asa de analfabeti sunt icat nici nu-si dau seama ca au gresit

 •  15 Ianuarie 2010, 09:01

"au fost decît interogaţi" ? invatati romaneste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează