FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

Sud Steaua se întoarce împotriva lui Talpan, după acuzațiile repetate ale juristului: „Grandomanie! Clemența noastră s-a oprit”

Florin Talpan, juristul CSA Steaua
Florin Talpan, juristul CSA Steaua

Articol de - Publicat luni, 24 aprilie 2023 17:26 / Actualizat luni, 24 aprilie 2023 17:44

Peluza Sud Steaua, nucleul de ultrași care susțin CSA Steaua, i-a dat replica lui Florin Talpan, juristul clubului, după atacurile repetate din ultima vreme pe care acesta le-a lansat în direcția suporterilor.

Astăzi s-a scris un nou episod în disputa dintre Florin Talpan și Peluza Sud Steaua. Suporterii clubului din Liga 2 i-au răspuns juristului, care în câteva dintre ultimele poziții publice i-a acuzat pe aceștia că ar avea interese necurate.

Mai întâi, pe 13 aprilie, Talpan a acuzat suporterii că „o parte dintre ei vor să pună mâna pe clubul ăsta”.

Apoi, duminică seara, într-un text în care l-a atacat pe Vasile Dîncu, ex-ministru al Apărării, Talpan a acuzat AS47, asociația compusă din suporteri ai Stelei, de lipsă de transparență și că „a solicitat gratis folosința mărcii Steaua, în condițiile în care licența anuală este de 3,7 milioane de euro”.

Kyros Vassaras, primele declarații după Rapid - FCSB: „Doresc să am un drept la replică la ce a scris Dan Udrea”
REACȚIE
Kyros Vassaras, primele declarații după Rapid - FCSB: „Doresc să am un drept la replică la ce a scris Dan Udrea”

Peluza Sud Steaua îi răspunde lui Florin Talpan: „NU nouă ne aparține fraza «Distrug STEAUA, dacă nu ajung comandant»”

Astăzi, a venit replica Peluzei Sud, care nu l-a menajat pe Talpan. Ultrașii steliști l-au acuzat pe jurist că pune interesele personale mai presus de binele Stelei:

Din nefericire, observăm, de ceva timp, că alte interese câștigă teren în poziționarea domnului colonel Florin Talpan și pare că binele Stelei pălește, pe zi ce trece, în comparație cu interesele personale și ne e teamă ca nu cumva grandomania și dorința de a obține o stea pe umăr „să întunece” perspectiva unora. (...)

E adevărat, nu am făcut niciodată presiuni pentru promovarea lui sau pentru beneficii materiale pe care să le obțină, în ciuda faptului că ni s-a solicitat în repetate rânduri să o facem și s-au încercat chiar presiuni asupra noastră. Aici, nu, nu ne-am amestecat și nu o vom face niciodată. 

Atunci când contestăm derapajele clubului, o facem exclusiv având interesul Stelei întotdeauna în suflet și minte, așa că îi amintim domnului colonel Florin Talpan că NU noi am amenințat cu bunul mers al proceselor pe rol, că NU noi am amenințat cu blocarea sponsorilor, dacă nu suntem avansați în grad, NU noi am încercat să învrăjbim și să creăm tabere în interiorul clubului, NU noi ne-am asociat cu nume îndoielnice din presă sau publicații precare, NU noi devenim potrivnici, ori de câte ori se ivește posibilitatea unui drum bun, de dezvoltare a clubului roș-albastru și, mai ales, NU nouă ne aparține fraza „Distrug STEAUA, dacă nu ajung comandant” .

Stimabile domn colonel Florin Talpan, vă amintim că noi susținem STEAUA, nu pe conducătorii ei actuali, nici pe cei viitori și nici pe cei ce își doresc să o conducă din interese meschine. În schimb, salutăm și îi sprijinim pe cei ce luptă pentru clubul nostru și îndemnăm iubitorii fenomenului roș-albastru să se implice pentru STEAUA din inimă, fără orice posibil interes.

De fiecare dată, am trecut peste „derapajele” domnului colonel Florin Talpan și mereu am dat vina pe presiunea pusă pe umerii săi. Concentrati pe binele si performantele echipei Steaua, pana in prezent am pus comportamentul domnului Talpan in carca presiunii exercitate de pozite si context, însă clemența noastră se oprește aici și acum. Din păcate, timpul și atitudinea arătată în mod repetat ne-au dovedit cu fiecare ocazie că a fost vorba doar despre el și închipuirile despre ce ar putea ajunge și foarte puțin sau deloc despre STEAUA și tot ce înseamnă onoarea roș-albastră.

Peluza Sud Steaua îl acuză pe Florin Talpan: „Ne-a împiedicat și să tipărim programul de meci!”

În cadrul comunicatului, Peluza Sud a oferit propria versiune asupra uneia dintre acuzațiile lui Talpan, conform căreia AS47 „a solicitat gratis folosința mărcii Steaua”:

Pentru suporterii steliști ținem să precizăm: în prelungirea cererii făcute de SUD STEAUA, Asociația Steliștilor 1947 a solicitat, într-adevăr, dreptul de folosire a mărcii STEAUA. Din păcate, însă, inițiativa s-a lovit de „zidul” creat de domnul colonel Florin Talpan, astfel încât misiunea de a realiza acțiuni de promovare a clubului și de a atrage suporterii către stadion a fost îngreunată, cu toate că nu am dorit nicio clipă să atragem vreun beneficiu personal. (...)

La multe dintre inițiativele noastre, însă, „ne-am lovit” de domnul colonel Florin Talpan, care a găsit de cuviință nu numai să blocheze demersul, dar și să emită o serie de acuzații și, apoi, să facă tot posibilul în a ne împiedica să tipărim până și programul de meci, publicat o bună bucată de vreme din fonduri proprii și cu munca unei echipe dedicate pentru această acțiune.

De fiecare dată, a invocat amenințarea tribunalului, uitând parcă modul în care l-am susținut îndelungă vreme cu fiece ocazie și ignorând faptul că l-am apărat în fața tuturor comandaților care s-au perindat, ani la rând, la „cârma” clubului roș-albastru, solicitând mereu pentru el libertatea de a acționa, întocmai cum spunea că are nevoie.

Mai multe știri despre CSA Steaua: 

A venit răspunsul lui Talpan pentru Vasile Dîncu: „Vreți voturi de pe urma rezultatelor mele? Nu vă este rușine?”

Vasile Dîncu nu-i rămâne dator lui Dan Șucu: „A preluat jucăria făcută de Ministerul Transporturilor”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (16)
Erik
Erik  •  25 Aprilie 2023, 12:31

Hopaaa! Scandal în paradis!!!.... Paradisul banilor publici luați moca....

tristan
tristan  •  25 Aprilie 2023, 10:08

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nealiniatul
nealiniatul  •  24 Aprilie 2023, 23:51

Se pare ca a venit timpul ca tupeistul asta de Talpan sa fie pus la locul lui. O nonvaloare ca om si ca profenionist. ( de fapt nu prea stim pe ce e asta specialist, tunar, jurist sau creator de scandaluri). Ca om care respecta haina militara si onoarea si demnitatea de soldat, propun ca individul asta, Talpan, sa fie degradat la gradul de soldat si trecut in rezerva. Este rusinea Armatei Romane. Nici de pensie nu are nevoie, doar este un "jurist genial". A luat salariu degeaba de la stat o viata (mai putin poate cit a fost comandant de pluton).

Vezi toate comentariile (16)
Comentează