FOTBAL  »  LIGA 2  »  LIGAB.RO

Vezi cît ar pierde Federaţia dacă LPF 2 ar organiza meciurile din liga a doua

lpf 2
lpf 2

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 noiembrie 2010 00:00

Preşedintele Dunării Galaţi, Auraş Braşoveanu, consideră că,în cazul în care s-ar înfiinţa Liga a II-a Profesionistă de Fotbal, Federaţia ar pierde o sumă importantă de bani care provin din taxele pe care le plătescu echipele din liga a II-a.

"Singura problemă este de ordin financiar, sumele de bani care nu vor mai intra în contul Federaţiei. Noi am dat 100.000 de euro anul trecut pentru taxe, în total de la toate echipele de liga a II-a. Federaţia a primit între 500 şi 700.000 de euro. FRF a primit cu drepturile de televizare 1 milion de euro. Este o diferenţă între ce se spune şi ce se încasează din drepturile de televizare. Am discutat cu cineva de la Dolce. Se pare că suma pe care Dolce a promis-o cluburilor este mai mare de 180.000 de euro. Din pariuri se solicită o sumă imensă", a declarat Braşoveanu la emisiunea "Fotbal la matineu" de la Sport Total FM, realizată de Horaţiu Sima.

El a anunţat că, pentru a se înfiinţa LPF 2, nu este nevoie de membrii tuturor echipelor de liga a II-a şi că, în cazul în care Federaţia nu va elibera certificatul de funcţionare, îl vor obţine prin ordonanţă prezidenţială. "Ce a prezentat Mihalache şi Lupescu e în afara legii. Pentru a se constitui LPF 2, e nevoie de minim 3 membri. Liga nu are nevoie de acordul FRF. Federaţia are doar rolul de a asigura statutul. Din punctul nostru de vedere, statutul corespunde legii 169/2000 ad litteram. Dacă acesta corespunde tuturor normelor, sunt sunt obligaţi să îl dea. Iar acest lucru se va întîmpla luni. Liga s-a constituit oficial. Luni urmează să solicităm avizul pe statut, iar apoi să ne elibereze certificatul de funcţionare. Dacă FRF nu ni-l dă, îl vom obţine prin ordonanţă prezidenţială", a spus Braşoveanu.

El a dezvăluit că vor adera la LPF 2 alte 8 echipe şi că la înfiinţarea LPF a fost nevoie doar de 4 membri. "Vom primi prin afiliere 8 noi membri. Deja sunt 8 echipe care şi-au exprimat intenţia de aderare. Dosarul de constituire cu 6 membri cuprinde peste 500 de file. Dacă erau 32 de echipe afiliate, dosarul cuprindea mii de file. Se uită că, atunci cînd a fost înfiinţat LPF pentru liga I, au fost 4 membri", a zis Braşoveanu.

El rememorează modul în care cluburile de liga a II-a au fost respinse din LPF şi a anunţat că, în cazul în care vor fi echipe care nu vor adera la LPF 2, acestea nu vor fi înscrise în campionatul 2011-2012. "Pe site-ul LPF se scrie că cluburile din liga a II-a au făcut iniţial parte din LPF, după care, cînd a apărut Legea Sportului 169/2000, cluburile de liga a II-a au fost respinse. Federaţia a fost obligată de lege să accepte înfiinţarea LPF. Pînă la 1.07.2011 trebuie întocmit cu Federaţie un protocol de predare-primire. Paşii vor fi destul de greoi. Urmează să ne organizăm aşa cum trebuie pentru ca din sezonul 2011-2012 să organizăm liga a II-a. Dacă vor fi echipe care nu vor semna aderarea la LPF 2, nu vor putea fi înscrise în sezonul 2011-2012", a încheiat Braşoveanu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează