FOTBAL  »  LIGA 2  »  STEAUA - DINAMO

EXCLUSIV // VIDEO Unul dintre liderii CSA Steaua îi așteaptă pe fanii FCSB: „Vor veni alături de noi” + „Dacă nu promovăm noi, m-aș bucura s-o facă Dinamo”

Walace în Ghencea, CSA Steaua așteaptă Dinamo
Foto: Eduard Apostol
Walace în Ghencea, CSA Steaua așteaptă Dinamo Foto: Eduard Apostol

Articol de - Publicat vineri, 14 aprilie 2023 20:46 / Actualizat vineri, 14 aprilie 2023 20:49

Brazilianul Walace, fundașul de 33 de ani al CSA Steaua, spune că echipa din Ghencea vrea să promoveze pe teren, iar apoi reprezentanții clubului se vor ocupa de restul duelului pentru Liga 1. Totuși, dacă „militarii” nu vor avea drept de promovare, sud-americanul nu s-ar opune pentru revenirea în A a rivalilor de la Dinamo.

  • CSA Steaua - Dinamo are loc marți, de la ora 19:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1

Brazilianul Walace, 33 de ani, a fost integralist în primele șase etape ale sezonului, a purtat banderola roș-albaștrilor în derby-ul cu Dinamo (2-1) pe Național Arena, după care s-a accidentat, i-au recidivat problemele medicale și încă se recuperează. Fotbalistul se pregătește în Ghencea, marți, de la ora 18:00, își va încuraja coechipierii din tribune.

Walace: „Dacă nu promovăm, atunci s-o facă Dinamo”

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, sud-americanul care este de 13 ani în România și este căsătorit cu o româncă a explicat care este țelul formației. 

Roș-albaștrii vor să ocupe unul dintre primele două locuri promovabile - chiar dacă momentan nu au drept de a accede în Liga 1 -, pentru ca apoi reprezentanții grupării din Ghencea să facă presiuni și demersurile necesare, pe plan intern și la TAS, pentru a se încerca promovarea din actuala ediție!

Fost jucător la mai multe echipe din România, FC Argeș, Rapid, FC Olt, Juventus Colentina, Voluntari, Dunărea Călărași, Petrolul și acum CSA Steaua, Walace Alves da Silva a spus că nu s-ar supăra dacă Dinamo ar promova în Liga 1, în cazul în care roș-albaștrii nu vor primi drept de promovare până la urmă.

Cornel Dinu, operat de urgență » Cum se simte acum
PROBLEME MEDICALE
Cornel Dinu, operat de urgență » Cum se simte acum

„Să promovăm pe teren, apoi nu mai depinde de noi"

- „Am emoții foarte mari, chiar dacă n-o să joc. Meciul cu Dinamo, de pe Național Arena, a adus o atmosferă foarte bună, reprezintă și ceva deosebit pentru mine, fiindcă apoi m-am accidentat și n-am mai jucat”

- „Lumea ne privește sau crede că n-avem pic de presiune... Din contră, noi avem o mare presiune! Trebuie să terminăm pe unul dintre primele două locuri, să îndeplinim obiectivul și, apoi, conducerea să meargă la TAS sau să facă ceva. Noi, jucătorii, trebuie să oferim șefilor motive să aibă pentru ce lupta. Dacă nu îndeplinim obiectivul, degeaba... Ce mai vorbim?!"

- „Noi vrem să promovăm pe teren, apoi nu mai depinde de noi. E țelul nostru, sunt bani, sunt sentimentele suporterilor"

- „Eu îl înțeleg și pe Ovidiu Burcă, și pe alții care susțin că CSA Steaua n-ar fi trebuit să aibă drept în play-off, în acest moment. Nu le convine situația în care sunt, trebuie să alerge după locurile promovabile. Dar și noi vrem să jucăm în Liga 1, să ne prelungim contractele cu Steaua. Pe noi ne interesează valoarea noastră, a jucătorilor, a echipei"

„O parte dintre suporterii FCSB ar reveni la Steaua"

Sud-americanul este de părere că eventuala promovare a roș-albaștrilor va atrage și mai mulți suporteri alături de clubul ministerului. Și se amuză spunând că ar mulți prieteni care simpatizează cu FCSB, dezvăluind care sunt dialogurile predilecte.

- „Eu cred că pe primele două poziții, la final, vom fi noi și Poli Iași. Sper cu noi pe locul 1. Sunt sigur că vom îndeplini obiectivul, promovarea directă. Dinamo arată bine, este favorită la locul 3. Dacă noi nu vom promova, o să promoveze Dinamo! Ar fi frumos ca o echipă de tradiție să promoveze"

- „Lăsând rivalitatea deoparte, în afara meciului de marți pe care trebuie să-l câștigăm, 1-0, 2-0, 4-0, deși nu va fi ușor, că și Dinamo are echipă bună, eu m-aș bucura să promoveze Dinamo. Repet, dacă se va menține situația să nu avem noi drept de promovare. Totuși, oricum ar fi, vom face totul ca să terminăm pe locul 1 sau 2. Fotbalul românesc are nevoie de echipe mari, cu tradiție, toată lumea vrea asta”

- „Noi trăim cu speranța și în acest sezon, de aceea ne batem, că vom termina pe primele două locuri și se va rezolva ceva, între. Dacă nu, măcar de la anul, "Bă, aveți dreptul!", să știm sigur că vom avea drept de promovare"

- „Sunt de 13 ani în România, am văzut multe derby-uri la televizor între cei doi granzi ai României. Am jucat într-unul singur, în liga a doua, în toamnă, am mai văzut multe derby-uri între Steaua și Dinamo la Liga 1, într-adevăr, este meciul în care orice fotbalist își dorește să joace"

- „Cred că dacă noi vom promova, o parte dintre suporterii ce-au ales să meargă la FCSB se vor întoarce la CSA Steaua. O să fie o rivalitate. S-au despărțit, s-au făcut două echipe între timp. Chiar dacă noi suntem adevărata Steaua, și ei au orgoliul lor, vor să arate că și ei compun adevărata Steaua. Și va fi un nou derby în Liga 1"

- „FCSB în Ghencea? Sunt lucruri ce mă depășeșc. Mi-e greu să cred că ar fi posibilă o asemenea variantă, ținând cont de suporteri. Cred că ar fi greu pentru cei de la FCSB să vină aici"

- „Am prieteni care țin cu FCSB. «Mă, lasă, FCSB e adevărata Steaua!». Eu respect părerile tuturor, îi ascult, eu sunt la Steaua, avem marca, avem stadion, mai departe e treaba lor ce fac"

Eu cred că va fi un meci strâns, să nu se aștepte suporterii la un spectacol mare, dar cred că vom bate cu 2-0. Când vrem să mai învățăm ceva, cred că ar fi bine să ne mai uităm la un filmuleț cu generația mare a Stelei

În tur, când noi am învins cu 2-1, Dinamo nu era într-un moment bun. Sper ca Steaua să joace mult mai bine acum, atunci, pe Național Arena, nu cred că am meritat victoria, mai echitabil era o remiză. Sper să ne impunem noi jocul, Dinamo va dori să se apropie de noi, nu trebuie să permitem.
Walace, fundaș CSA Steaua

Citește mai multe știri despre CSA Steaua: 

Dan Petrescu are o opinie categorică » Ce a spus despre CSA Steaua: „Eu așa văd lucrurile, nu mă interesează altceva”
CSA STEAUA
Dan Petrescu are o opinie categorică » Ce a spus despre CSA Steaua: „Eu așa văd lucrurile, nu mă interesează altceva”
Vasile Dîncu, prima reacție după ce a propus modificarea Legii Sportului în favoarea Stelei: „Aducem egalitatea în Liga 1! Ajutăm sportul, e anormal să aibă voie doar primăriile”
CSA STEAUA
Vasile Dîncu, prima reacție după ce a propus modificarea Legii Sportului în favoarea Stelei: „Aducem egalitatea în Liga 1! Ajutăm sportul, e anormal să aibă voie doar primăriile”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (14)
mcorneli46
mcorneli46  •  15 Aprilie 2023, 12:15

cum sa vina suporterii STEAUA reala FCSB la aceasta clona care nu reprezinta nimic si nu are legatura cu trecutul lui STAUA.

forumer.47
forumer.47  •  15 Aprilie 2023, 11:31

Problema e ca nu-i vrem. Sa stea cu echipa lor din comuna Berceni, infiintata in 2003. Echipa tuturor puscariasilor.

fcsb_clar_e_steaua
fcsb_clar_e_steaua  •  15 Aprilie 2023, 10:15

Nu o să vină niciodată suporterii cu CSA-ul vostru, toată lumea știe că FCSB e Steaua, iar echipa CSA e FC Regal, ce să caute suporterii la CSA? Toți frustrații anti Becali cu Talpan in frunte și-au găsit după ani și ani să-l conteste pe păstor și să-și facă echipă, să ne învețe că de fapt albul e negru. Unde erau ei când Becali a preluat echipa și a continuat tradiția cu echipa Steaua? Înțeleg frustrarea față de Becali, că se bagă la echipa, poate unii ar vrea doar să toarne bani și sa nu facă nimic altceva pe banii lui, oameni nebuni. Să vină Miu, Lăcătuș, Oprită să finanțeze ei echipa din buzunarul propriu. O să câștige Becali procesele și o să iasă statul român in pierdere.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează