FOTBAL  »  LIGA 3  »  LIGA 3

FOTO 10 stele de "C" » Analiza celui mai interesant sezon de Liga a 3-a: 335 de sezoane în Liga 1 au formațiile participante

Articol de , - Publicat vineri, 24 august 2018 14:20

Azi se reia divizia a treia, cu nume mai sonore ca niciodată: Rapid, Oțelul, Brașovul, Piatra Neamț, Alba Iulia, Baia Mare, Hunedoara sau Bistrița sunt la start. 

335 sezoane în Liga 1. Atât însumează cluburile aliniate la startul Ligii a 3-a, ediția 2018-2019, competiție care începe chiar azi. Majoritatea continuatoare ale formațiilor istorice, acestea și-au reluat urcușul logic după desființări și dispariții cu duiumul în ultimii ani și vor ierna, pentru cel puțin un an, în "C". De la picnicul eșalonului terț nu vor lipsi nume importante nici în teren. 

SERIA 1

Participante: CSM Pașcani, Oțelul Galați (27 sezoane în L1)*, Știința Miroslava, CSM Rm. Sărat, Sănătatea Darabani, Sporting Liești, Ceahlăul Piatra Neamț (18)*, Metalul Buzău, Gloria Buzău (7)*, KSE Tg. Secuiesc, Bucovina Rădăuți, CSM Roman, Gauss Bacău* (42), Foresta Suceava (3)*, Șomuz Fălticeni, CSM Focșani
* echipele marcate cu asterisc sunt considerate continuatoare ale unor foste divizionare "A"

De urmărit: Selim Benachour (Foresta Suceava, 36 ani)

Adus ca antrenor la formația bucovineană, Benachour e, de departe, omul cu cel mai zdravăn CV din liga a treia. Și nu neapărat din acest sezon! A jucat la PSG, unde și-a făcut și junioratul, are 43 de selecții și două goluri în naționala Tunisiei, a evoluat la CM 2002, trei ediții ale Cupei Africii - una câștigată - și la o ediție a Cupei Confederațiilor. Alte echipe din carieră: Malaga, Guimaraes, Kazan.

benachour

Adrian Sălăgeanu (Oțelul Galați, 35 ani)

Căpitanul actualei Suporter Club Oțelul este fost campion al României cu gălățenii la titlul din 2011. Mai mult, sătmăreanul are și o selecție la prima reprezentativă, în februarie 2011, într-un amical cu selecționata statului Cipru!

cp 51 adrian salagean

Alte nume cunoscute: Ciprian Petre (Gloria Buzău, 37 ani), Marius Matei (Oțelul Galați, 34 ani), Daniel Bălan (Bucovina Rădăuți, 37 ani)

SERIA 2

Participante: CS Tunari, Axiopolis Cernavodă, CS Făurei, ACSM Oltenița, CS Medgidia, Sportul Chiscani, CSO Bragadiru, FCSB II, CS Afumați, Delta Tulcea, Agricola Borcea, CS Popești Leordeni, Unirea Slobozia, Înainte Modelu, Rapid (66)*, Progresul Spartac (32)*.

De urmărit: Deividas Matulevicius (Rapid, 29 ani)

Fără "carte verde" în primele meciuri ale sezonului, în care Rapidul a învins Domneștiul cu 3-0 și Bragadiru cu 5-0, internaționalul Deividas Matulevicius, 29 ani, se anunță starul seriei. Lituanianul a jucat 5 sezoane la nivelul primului eșalon, 3 la Pandurii, 2 la Botoșani, are 30 de goluri în L1 și a trecut inclusiv prin prima ligă belgiană, la Mouscron. Chiar anul trecut!

gettyimages 468033774 matulevicius

Bănel Nicoliță (CS Făurei, 33 ani)

Unul dintre UEFAntasticii Stelei și-a văzut visul împlinit. A promovat cu echipa din satul său în eșalonul terț. Departe de a fi o favorită la promovare, mai ales după repartizarea în seria Rapidului, Făurei propune alți doi membri ai familiei Nicoliță: Aurel (portar) și Stelică (atacant).

rk 3362 banel nicolita

Alte nume importante: Vasile Maftei (Rapid, 37 ani), Daniel Pancu (Rapid, 41 ani), Robinho (Rapid, 22 ani)

SERIA 3

Participante: FC Voluntari II, Flacăra Moreni (4)*, FCM Alexandria, FC Hermannstadt II, SR Brașov (46)*, FC Pucioasa, Flacăra Horezu, Sporting Roșiori, Astra II, CSU Craiova II, U Craiova 1948 (18)*, Atletic Bradu, Unirea Bascov, ACSO Filiași, Turris Turnu Măgurele, Viitorul Domnești.

De urmărit: Ovidiu Dănănae (U Craiova 1948, 32 ani)

Internațional român în trecut, 4 selecții, Dănănae a jucat inclusiv la Steaua, dar și în Rusia, la Tom Tomsk. Însă cariera sa s-a legat de Craiova, revenind la formația patronată de Adrian Mititelu. Care mai are un fost internațional în lot, Cosmin Grecu, ce va fi titular în cealaltă bandă, cea stângă.

cp325 ovidiu dananae

Marian Constantinescu (Turris Turnu Măgurele, 36 ani)

Atât Constantinescu, cât și fostul FCSB-ist Liviu Băjenaru au ajuns la una dintre favoritele la promovare din seria a 3-a. Spectaculosul mijlocaș ofensiv, folosit uneori ca vârf, a fost un om important la toate fostele sale echipe, precum Ceahlăul, Brașov ori, ultima oară, Concordia Chiajna.

bmb 3377 marian constantinescu

Alte nume importante: Sorin Strătilă (SR Brașov, 31 ani), Mădălin Ciucă (U Craiova 1948, 35 ani), Mihai Dina (U Craiova 1948, 32 ani)

SERIA 4

Participante: Șoimii Lipova, Național Sebiș, ACS Dumbrăvița, Giarmata Vii, CSM Lugoj* (1), Unirea Alba Iulia* (3), Ocna Mureș, Cetate Deva, Industria Galda, FC Avrig, Gloria Lunca Teuz Cermei, CSM Reșița* (16), Crișul Chișneu Criș, Metalurgistul Cugir, CS Hunedoara* (17), Millenium Giarmata.

De urmărit: Vitinha (Unirea Alba Iulia, 32 ani)

După 10 trofee câștigate în Bulgaria, dintre care nu mai puțin de 6 titluri cu Ludogoreț!, Vitinha revine în România. Fotbalistul adus de CFR Cluj în 2007, căsătorit la Alba Iulia, s-a întors la echipa pentru care a jucat în sezonul 2009-2010. Pe numele său complet Vitor Tiago de Freitas Fernandes, apărătorul stânga a fost internațional portughez U20.

ms 1679szekely vitinha

Wanderson Miranda (CSM Reșița, 28 ani)

Brazilianul, adus în România de Corona Brașov și trecut și prin curtea lui Dinamo, pentru care a bifat 5 partide, a sosit în Valea Domanului în această vară. În 2012, Miranda ajungea la o trupă de top din Portugalia, Braga, însă n-a confirmat la trupa pentru care au jucat, printre alții, medieșeanul Fortes sau Raul Rusescu. Alte nume importante de la CSM Reșița sunt Marius Curtuiuș sau Ștefan Mardare, și ei trecuți prin Liga 1.

rkx7974 francisco wanderson miranda

Alte nume cunoscute: Adrian Piț (Crișul Chișineu Criș, 35 ani), Szabolcs Szekely (Național Sebiș, 33 ani), Norbert Varga (Gloria Lunca Teuz Cermei, 36 ani)

SERIA 5

Participante: Avântul Reghin* (1), Unirea Tășnad, Sănătatea Cluj, AFC Hărman, Arieșul Turda, Gaz Metan II, MSE Tg. Mureș* (5), Comuna Recea, Gloria Bistrița* (22), CFR Cluj II, Minaur Baia Mare* (7), CS Iernut, Unirea Dej, AFC Odorheiu Secuiesc, Cetate Râșnov, AFK Csikszereda.

De urmărit: Mugurel Buga (AFC Hărman, 40 ani)

Unul dintre golgeterii formației anul trecut, fostul atacant al Rapidului își va încheia cariera la brașoveni. A semnat prelungirea contractului până în 2019 și a luat în primire și postul de antrenor secund. Are trei trofee câștigate cu giuleștenii, 6 selecții la echipa națională și un gol pentru prima reprezentativă.

mugurel buga getty

Bogdan Ungurușan (Sănătatea Cluj, 35 ani)

Zălăuanul, cunoscut pentru evoluțiile solide avute în Liga 1, e la doar a 5-a echipă din carieră. Are 229 de partide în primul eșalon, a fost vicecampion cu Pandurii și căpitan la majoritatea echipelor la care a jucat, fiind cunoscut pentru perioada U Cluj. Va fi coleg cu un alt jucător rodat în L1, Dan Roman.

cpr3414 bogdan ungurusan

Alte nume cunoscute: Adrian Nalați (Gloria Bistrița, 35 ani), Ovidiu Stoianof (Gloria Bistrița, 33 ani), Cosmin Tilincă (Sănătatea Cluj, 39 ani)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
1065038336979139
Alin Alexandru  •  24 August 2018, 19:48

GAUSS BACÃU consideratã de autorii articolului continuatoarea echipei FCM BACÃU s-a retras din liga-3-a si a fost inlocuitã cu FC 2 BOTOSANI conform hotãrárii comitetului de urgentã al FRF din 24 august 2018.

para.para
para.para  •  24 August 2018, 18:57

La U Craiova 1948 s-a intors de azi si Mihai Costea.

tatutzu
tatutzu  •  24 August 2018, 15:55

Felicitări Andrei Crăiţoiu, Răzvan Luţac pentru un articol foarte bun, gazetăresc!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează