FOTBAL  »  LIGA 3  »  PROMOVARE LIGA 2

GALERIE FOTO Scenariu de film în Seria I din Liga a 3-a! Golul unui portar în ultima fază a scos din buzunar promovarea unei formații

Articol de - Publicat luni, 29 mai 2017 15:15

Promovarea în eşalonul secund s-a jucat dramatic în Seria I a Ligii a III-a, ca după un scenariu de film. Unul dintre protagonişti, portarul lui AFC Hărman, Octavian Potcoavă, a făcut un sezon excelent în poarta echipei antrenate de Florin Stângă.

Citește și: Știm toate echipele promovate în Liga a 2-a din cele 5 serii! SURPRIZĂ URIAȘĂ în Seria 1

Mai mult, a marcat un gol în antepenultima etapă, pentru ca apoi să primească la rândul lui o „lovitură” din partea unui alt goalkeeper, Turiță, portarul celor de la CSM Paşcani. Iar acesta a fost la ultima fază a campionatului.

"Întinse" pe doar două puncte, AFK Miercurea Ciuc (63), AFC Hărman (62) şi Ştiinţa Miroslava (61) aveau toate şanse la promovare înaintea ultimei runde, cea în care braşovenii primeau vizita lui CSM Paşcani, iar celelalte două echipe de pe podium aveau să se afle faţă în faţă.

Jocurile de culise au apărut şi ele, SC Bacău anunţând că nu se mai deplasează la Metalosport Galaţi, retragerea avantajând pe Miroslava, care ar fi „urcat” în poziţia de lider înainte de disputarea jocurilor. Presupusul „plan diabolic” a fost dejucat de către formaţia gălăţeană, care a anunţat că nu mai organizează meciul.

La Hărman, pe un teren greu, gazdele au deschis scorul cu CSM Paşcani după un corner, prin Ioniţă (56), iar apoi au trecut de câteva ori pe lângă majorare.

La Ciuc, Miroslava şi-a jucat "cartea" până la capăt (a învins cu 1-0), chiar dacă acest lucru părea să nu o ajute prea mult. Părea pentru că pe celălalt teren, la ultima fază a jocului, portarul Potcoavă a respins în faţă un şut cu pământul, iar goalkeeperul advers, venit în careu, a reluat în plasă.  Promovarea a ajuns în judeţul Iaşi, deşi Miroslava a avut mereu abia şansa a treia.

"Aşa a fost să fie! Fără cuvinte! Am fost la câteva secunde de o victorie istorică. Felicitări Paşcaniului pentru dăruire şi succes celor de la Miroslava! Despre noi? Supărare mare, tristeţe în sufletul jucătorilor, al spectatorilor şi al conducerii”, a spus la final Marius Stoichiţă, preşedintele lui AFC Hărman.

Pe gazon, jucătorii şi antrenorii l-au încurajat la unison pe puştiul de 18 ani, spunând că a avut o minge grea şi că toată lumea este de vină, pentru că nu trebuia să se ajungă la ultima fază.

Ironia sorţii face ca, formaţia braşoveană să fi rămas în luptă, în urmă cu două etape, pintr-un gol marcat chiar de portarul Potcoavă.

La derby-ul de la Miercurea Ciuc, gazdele conduceau cu 1-0, iar o eventuală victorie le-ar fi distanţat la cinci puncte de rivali. În ultimul din cele patru minute de prelungire, Potcoavă a „aruncat” o degajare în careul advers, goalkeeper-ul harghitenilor a fost păcălit de bălţile de pe teren şi a scăpat mingea în plasă. 1-1 şi suspansul avea să reziste până în ultima clipă a campionatului, când norocul avea să se întoarcă împotriva hărmănenilor.

"Am tot văzut că se zice că am respins greşit. Eu nu am treabă, fiecare poate să zică ce vrea, dar nimeni nu ştie cum e în teren. Nu ştiu dacă a fost ghinion sau ne-am relaxat noi pe final. La Ciuc nu meritam să scoatem nici măcar un punct, dar norocul a fost de partea noastră. La Râmnicu Sărat la fel, golul victoriei a venit în prelungiri şi am zis clar că promovăm. Eu aşa simţeam. Când am auzit apoi că Miroslava conduce, ne-am relaxat şi uite că fotbalul te pedepseşte”, a explicat puştiul din poarta Hărmanului.

Tavi Potcoavă spune că încearcă să se detaşeze în aceste momente de tensiunea finalului de sezon şi să înveţe pentru Bacalaureat, fiind elev în clasa a XII-a la Colegiul „Grigore Antipa”. „Mă gândesc să dau la facultate, poate voi merge la „Sport”, la Bucureşti, o să mă gândesc serios la ce fac din vară, dar sigur nu renunţ la fotbal”.

Înfiinţată în urmă aproape şapte decenii, AFC Hărman, fostă Înfrăţirea, a evoluat până în 2015 în „judeţeana” braşoveană, fără pretenţii de a ajunge în eşaloanele divizionare. În urmă cu doi ani, formaţia de lângă Braşov a reuşit promovarea, iar după un prim sezon modest, a fost acum la un pas de o performanţă istorică pentru micuţa comună.

Cu achiziţii de marcă pentru Liga a 3-a, „Pele” Buga cap de listă, dar şi antrenorul-jucător Florin Stângă, Rareş Forika sau Radu Leonte, Hărmanul s-a aşezat încă din primele etape „în coasta” favoritei AFK Miercurea Ciuc, ducând lupta până în ultima clipă a sezonului 2016-2017.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (2)
mihrp
mihrp  •  29 Mai 2017, 16:37

Desi destul de incalcit articolul, felicitari ca v-ati aplecat si asupra ligii a treia.

radumatei
radumatei  •  29 Mai 2017, 16:31

Potcoava, inger si demon. Totusi, posteritatea ar trebui sa inregistreze si numele celuilalt goalkeeper marcator.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează