FOTBAL  »  LIGA 3  »  BRAȘOV

Tensiuni fără sfârșit în fotbalul brașovean » Fostul atacant Marian Ivan, schimb de replici cu Liga Suporterilor Stegari

Marian Ivan invitat în 2017 la un meci disputat de SR Brașov în Liga 4.
Marian Ivan invitat în 2017 la un meci disputat de SR Brașov în Liga 4.

Articol de - Publicat marti, 16 martie 2021 00:45 / Actualizat marti, 16 martie 2021 09:09

Situația în fotbalul brașovean continuă să fie una tensionată, „mărul discordiei” fiind situația echipei de Liga a 3-a Corona Brașov, lider în acest moment în Seria a 5-a.

După ședința Consiliului Local de la finalul săptămânii, când „pe masă” a fost desființarea echipei Corona Brașov, dorită de primarul Allen Coliban și consilierii USRPLUS, dar care nu a trecut, voturile aleșilor PNL și PSD fiind împotrivă, ecoul acelui moment îl reprezintă prezența în sală a foștilor fotbaliști Marian Ivan și Gelu Moldovan. Ambii au susținut că nu este oportună desființarea formației de seniori de la Corona, în contrapartidă cu Dinu Țurcanu și Radu Pop, reprezentanți ai Ligii Suporterilor Stegari la ședință.

Marian Ivan, scrisoare pentru fanii brașoveni

Luni, fostul mare atacant al Brașovului și-a expus punctul de vedere cu privire la acest aspect, spunând că în ultima vreme a discutat cu mulți alți foști jucători, din diferite generații, cu toții dorindu-și reapariția lui FC Brașov, cât mai repede, în prim planul fotbalului românesc.

Tensiuni fără sfârșit în fotbalul brașovean » Fostul atacant Marian Ivan, schimb de replici cu Liga Suporterilor Stegari
Marian Ivan

„Ar fi o greșeală și am am avea mai puține șanse de promovare în Liga 2, acum având două echipe în primele trei locuri din Seria 5 a Ligii 3, Corona Brașov fiind chiar pe primul loc, iar SR Brașov pe locul 3. Dorința noastră este ca FC Brașov să evolueze cât mai rapid la un nivel superior în fotbalul românesc și asta ar însemna ca o echipă brașoveană să promoveze la sfârșitul acestui sezon în Liga 2, Corona Brașov având în acest moment cele mai mari șanse de a merge mai departe spre barajul spre Liga 2. 

În scenariul optimist am putea avea sezonul viitor FC Brașov chiar în Liga 2, iar în cel pesimist FC Brașov să evolueze în sezonul viitor în Liga 3. Avem foarte mulți fotbaliști tineri și talentați la toate echipele brașovene și părerea mea este că în vară, după o selecție riguroasă, ar trebui ca jucătorii cei mai buni să evolueze pentru FC Brașov. Este ușor să dărâmi ceva și este foarte greu să construiești, mai ales în fotbal. 

Cred că mi-am câștigat dreptul de a-mi exprima un puncte de vedere despre echipa fanion a Brașovului prin ceea ce am realizat ca fotbalist la această echipă și chiar aș dori să reamintesc iubitorilor fotbalului brașovean câteva din performanțele mele la acest club”, a spus fostul atacant, care în scrisoarea sa trece în revistă istoricul relației sale cu fotbalul brașovean, de la sosirea în oraș, în 1991 și până la anii de după retragere.

LSS: „Ivan ne refuză și cu siguranță nici nu-i anunță pe foștii lui colegi despre invitațiile noastre!”

Liga Suporterilor Stegari a transmis, de asemenea, un comunicat, în cadrul căruia îl acuză pe Ivan de faptul că ar avea „rele intenții pentru FC Brașov” și că le-ar fi refuzat invitațiile fanilor de a aduce laolaltă eforturilor lor cu cele ale foștilor jucători ai „galben-negrilor”, pentru un proiect comun.

Tensiuni fără sfârșit în fotbalul brașovean » Fostul atacant Marian Ivan, schimb de replici cu Liga Suporterilor Stegari
Suporterii lui FC Brașov, care au înființat SR-ul, în 2017

„Ce fel de glorie stegară este cea care susține păstrarea în viață a unui proiect fotbalistic născut doar din orgoliu, ce fel de glorie stegară este cea care transmite public că Steagul Renaște prin Corona, un club asociat cu dopaj și corupție? 

Dl. Marian Ivan, nu sunteți liderul grupului de foști jucători stegari, sunteți doar un impostor care manipulează oameni. Ați refuzat constant să vă întâlniți cu suporterii stegari, deși aceștia v-au invitat atât pe dumneavoastră, cât și pe colegii de generație. V-am considerat de bună intenție, deși știam că fiul vă este legitimat la Corona Brașov, cât și angajat la Poliția Locală în mandatul fostului primar. 

Am sperat că este o pură coincidență, dar ne-am convins de relele intenții pe care le aveți pentru FC Brașov, din momentul în care ați refuzat invitația suporterilor la o discuție deschisă, alături de ceilalți foști jucători stegari. Cu siguranță nici măcar nu i-ați anunțat de această invitație, dar acum vă impuneți ca lider al grupului foștilor jucători.

Dl. Marian Ivan, fotbalul transparent și sănătos nu are culoare politică, nici nu trebuie să fie influențat de rezultatul unor alegeri. Sau aveați un alt plan, comun cu alte persoane politice, de a reface de fațadă FC Brașov pentru a clădi o mașinărie de cheltuit bani publici sub aparențe legale? Vă cerem respectuos să faceți un pas în spate și să vă cereți scuze față de suporterii stegari și foștii jucători stegari. Lăsați foștii jucători stegari să decidă singuri cine merită să fie FC Brașov: bugetara Corona Brașov reînființată după dezafilierea de la FRF sau SR Brașov finanțată exclusiv din banii fanilor și ai mediului privat, ajunsă al treilea brand al orașului”, se arată în comunicatul LSS. 

Membrii grupării spun că Marian Ivan susține proiectul Coronei și pentru că ar avea interese politice, iar fiul său, legitimat la Corona, dar și angajat al Poliției Locale, nu ar fi menționat în declarația de avere aferentă anului 2020 (la Poliția Locală” că ar încasa alte venituri (n.r. – cele în calitate de fotbalist al Coronei). „Declarația este publică, se găsește pe site-ul Poliției Locale”, spun membrii Ligii Suporterilor Stegari.

  • Corona Brașov este lider în C5 (29 de puncte), iar SR-ul (formație înființată de fani după falimentul lui FC Brașov, în 2017) pe trei (18 puncte).

Citește și alte știri despre fotbalul din ligile inferioare:

Play-off sau desființare pentru un club din Liga 2: „Dacă nu intră în play-off, viitorul e tragic! Trăim vremuri grele”

EXCLUSIV Interviu cu patronul Rapidului: „Cum să vină Șumudică la noi?” » Ce spune despre ratarea play-off-ului: „Avem o problemă și îmi asum”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
publicer
publicer  •  18 Martie 2021, 08:37

Marian Ivan reclama inca vie a berii de la munte))) legenda in devenire)))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează