FOTBAL  »  LIGA 3  »  INTERVIU

EXCLUSIV Valentin Lazăr dă cărțile pe față: cine cel mai bun antrenor pe care l-a avut, cum a ratat de două ori transferul la FCSB și ce spune de Rednic și Dinamo + Povești cu Negoiță și Anghelache

Articol de , , - Publicat luni, 27 martie 2023 07:27 / Actualizat luni, 27 martie 2023 15:37

Plecat de la Dinamo în urma unui conflict cu Ovidiu Burcă, Valentin Lazăr și-a găsit liniștea acasă, aproape de Ploiești.

Extrema de 33 de ani joacă pentru CS Păulești în Liga a 3-a și a acceptat provocarea Gazetei de a spune primul lucru care îi vine în minte despre diverse situații.

Cristiano Ronaldo i-a întins o „capcană” lui Radu Petrescu, apoi i-a râs în față românului » „Centralul” nu s-a lăsat păcălit
LUXEMBURG - PORTUGALIA
Cristiano Ronaldo i-a întins o „capcană” lui Radu Petrescu, apoi i-a râs în față românului » „Centralul” nu s-a lăsat păcălit

VIDEO Vali Lazăr: „Avea un stil al lui de te făcea frumos”

DDB

„Evident, coregrafia pe care fanii au făcut-o în timpul meciului cu Manchester City. De acolo s-a creat emulație în jurul lui Dinamo. S-au băgat mulți bani în echipă. Puțini oameni din România ar băga bani în fotbal așa cum au făcut-o ei. Atunci eram în Qatar și urmăream tot ce se întâmpla în România. Și acum, la mine în casă, televizorul merge doar pe fotbal. Când sunt copiii mai stă pe desene, dar când revin eu, e greu".

DINAMO

„Sper ca totul să fie bine acolo, să scape de insolvență. Sper ca acești noi patroni să facă ceva, să investească. Îmi doresc să revină în prima ligă și să se bată la trofee. Momentan, pentru mine e doar o speranță, dar trebuie să credem și rămâne de văzut cum va mișca lucrurile noua conducere".

MIRCEA REDNIC

„Am avut ceva conflicte cu dânsul. Avea un stil al lui de te făcea frumos. Dar este unul dintre antrenorii de la care am rămas cu niște idei pe fotbal. E un antrenor bun, care a realizat performanță. Țin minte că, mai demult, m-a trimis la o conferință de presă și apoi, înaintea jocului, m-a exclus din lot. Aveam cantonament cu două zile înainte de meci, iar la ora 11:00, înaintea jocului, m-a trimis să mă antrenez singur".

CONSTANTIN ANGHELACHE

„Nea Costică a fost prima persoană care m-a sunat când eram în proces cu Sportul. A fost o discuție de 30 de minute și am semnat contractul. Omul mi-a pus niște chestii în contract, am devenit liber după experiența de la Sportul și așa am ajuns la Dinamo. A fost mereu corect cu mine. În acea vreme aveam un agent foarte bun din România. S-a dus la el să-mi mărească și mie contractul. L-a dat afară pe ușă și nu mi-a mărit nimic. Mai eram și căpitan de echipă! A doua zi m-am dus la el și mi-am mărit singur salariul".

QATAR

„A fost o perioadă de top pentru mine. Îmi place căldura, copiilor și soției la fel. Pe plan financiar, a fost extrem de bine. Câștigam de 7-8 ori mai mult decât în România. Nu mi-aș fi dorit să mai plec în altă țară. Am mai fost și prin Turcia, unde a fost destul de rău. Mă gândesc să mă stabilesc în Qatar. Aș avea ce să fac în fotbal acolo, am niște propuneri, iar copiilor le place enorm, pot face școala acolo".

IONUȚ NEGOIȚĂ

„Mi-a înțeles nevoile când a apărut oferta din Qatar. Oferta era pe bani mai puțini decât avusese cu două săptămâni înainte din Rusia. I-am explicat că vreau să mă duc acolo, pentru că sunt salarii mult mai bune decât în Europa și fotbalul e mai ușor. Ne-am înțeles și i-am adus suma de transfer exact ca în cerere. O dată i-am demonstrat că oamenii care erau lângă el în cadrul clubului îl cam mințeau. I-am arătat că am avut dreptate și am reușit să mă întorc la echipă după ce fusesem tras pe linie moartă".

IOAN ANDONE

„Top! Eram în capul listei să fiu dat afară când a venit la echipă. Nea Ando a schimbat foaia și a spus că echipa va începe cu mine: în 6 luni am explodat și am prins transferul în străinătate! A fost cel mai apropiat antrenor de mine. Când eram în capul listei să fiu dat afară, a venit și mi-a dat încredere. Am dat goluri, 8-9 pase de gol, apoi am prins transferul. Clar, el este cel mai bun antrenor pentru mine".

DEIAN SORESCU

„Acum câteva zile am vorbit cu el. L-am felicitat pentru transfer. E de înțeles alegerea lui pentru că a pățit-o cu suporterii lui Dinamo. I-au dat tricoul jos și a existat o frustrare. Atât timp cât nu se înțelegea acolo cu antrenorul, era normal să găsească altă soluție. Pentru el, FCSB e o rampă de lansare mai mare decât a fost Dinamo când a plecat la Rakow. 

Sper să-l cumpere și să plece în altă parte, în Europa, pentru că este un jucător serios, cu calități, care joacă la echipa națională și o face bine. N-am de ce să-l judec pentru transfer. La un moment dat, trebuie să pui ceva deoparte și să trăiești liniștit. Îl judecă doar oamenii slabi și fără principii".

VIDEO. Vali Lazăr: „Au fost vreo două ocazii când puteam să joc acolo”

VASILE ȘIMAN

„Fenomen! Am schimbat vreo 6-7 chirii cu el într-un an jumătate. Nu plătea! Vreo 6 luni m-am antrenat singur. În 12 luni am luat jumătate din cât trebuia. L-am dat în judecată și mi-a dat o parte din bani, apoi n-am mai primit nimic un an. Complicat".

SPORTUL STUDENȚESC

„Pentru mine a fost rampă de lansare, venind de la Liga a 3-a. M-au aruncat direct în Liga 1, în focuri. După al doilea joc am reușit să și marchez. A fost o perioadă frumoasă pentru mine, cu un grup unit, care trecea prin foarte multe probleme financiare. M-am integrat foarte bine. Bine, eu nici nu sunt genul care să nu mă pot integra la un club. E clar că lipsește fotbalului actual un astfel de club și ideal ar fi, dacă reapare, să se axeze pe fotbaliști tineri, studenți. Am înțeles că sunt ceva discuții să se reînființeze"

FCSB

„Au fost vreo două ocazii când puteam juca acolo. Prima dată când eram la Sportul și apoi la Dinamo. La Sportul n-a vrut să mă dea domnul Șiman, iar la Dinamo a căzut într-o noapte. Am fost sunat pe la 11:00 noaptea de cineva din cadrul clubului, care mi-a spus că erau înțeleși cu Dinamo și apoi s-a schimbat antrenorul și n-am mai fost pe listă. A venit antrenorul (n.r. Mirel Rădoi) și a preferat să ia un alt jucător, liber de contract, în locul meu. Un jucător de la Oțelul (n.r. Hamroun). Pe mine se plătea o sumă de bani"

DATORII

„Sportul Studențesc îmi datorează și acum bani, aproape un an de contract. Am jucat un an în Liga a 2-a și am câștigat procesul la toate instanțele, la TAS, la FIFA. Mai aștept și acum banii, poate dacă se reînființează. E normal să aștept banii pentru că e o garsonieră pentru familia mea. Nu-s mulți bani, dar pentru Ploiești înseamnă o garsonieră".

VESTIAR

„La Dinamo «transpira» tot din vestiar. Un ziarist are tot timpul informații cu ceea ce întâmplă în vestiar. Și dacă se schimbă 10 jucători, tot o să se afle. La un moment dat, ne-am dat seama că se dau informații de la oameni din cadrul clubului. Dacă aveai ședință la birou, sută la sută erai în ziar după jumătate de oră".

SCHIMBARE

„Dacă ar fi să schimb ceva la mine, cred că nu m-aș mai certa cu antrenorii. Mi-am dat seama că de mic fac chestia asta în momentul în care nu-mi convine ceva. Dacă simt 100% că am dreptate, merg până în pânzele albe cu orice risc. Dar acum nu mai pot să schimb nimic".

VALENTIN LAZĂR

„Aș antrena 22 de jucători ca Vali Lazăr. Să vină, să bată cu pumnul în masă și să-mi spună pe față ce aș putea greși eu ca antrenor. În fotbalul românesc, antrenorii preferă jucători fără caracter și coloană vertebrală. Doar să tacă și să facă".

VIDEO. Joacă și la L3, și la minifotbal

Plecat de la Dinamo, Lazăr joacă în prezent pentru CS Păulești, formație de Liga a 3-a, dar și la Oilfriends, o formație înscrisă într-un campionat de minifotbal din Ploiești. Clubul de minifotbal la care evoluează fostul internațional român se laudă cu un marketing ce depășește multe cluburi de L1 sau 2. 

Valentin Lazăr dă cărțile pe față: cine cel mai bun antrenor pe care l-a avut, cum a ratat de două ori transferul la FCSB și ce spune de Rednic și Dinamo + Povești cu Negoiță și Anghelache

Tipărește la fiecare joc un program de meci, bilete, abonamente, ba chiar are și un site oficial. Mai mult, George Ghiță, cel care este creatorul Oilfriends, a lansat și un magazin, iar echipa are propriile fulare, fanioane, beri artizanale și o linie de echipament modernă: „Totul a pornit în 2019, din dragoste pentru fotbal. Lucrez în marketing, din acest motiv echipa are toată această imagine. 

Nu-i plătesc pe băieți, pentru că aș strica grupul, în schimb investim tot ce putem în echipament și imaginea clubului. Poate mai dăm o primă după meciuri, o bere și o pizza", a povestit George.

VIDEO Ștefan Bărboianu a vorbit în direct la GSP Live despre Vali Lazăr și conflictul acestuia cu Ovidiu Burcă: „Poate cineva să-i reproșeze ceva lui Burcă?”

Citește și: 

Chiricheș a forțat revenirea în meciul amical și s-a accidentat iar

Panduru și MM, puși să dea note de la 1 la 10 » Cât a luat fiecare „tricolor” în comparație cu marii fotbaliști ai lumii: „Nu-l cunosc, cine este?” + „Are fizicul lui Van Dijk, fără exagerare!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
creeperno807
creeperno807  •  27 Martie 2023, 22:35

A cotizat unde trebuie

kris70
kris70  •  27 Martie 2023, 19:07

Este uimitor de cat de mult il bagati in seama pe acest individ ***.Chiar merita articol in ziar un asemenea practicant de fotbal? Ce mare jucator mai este si asta de il bagati atata in seama??

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  27 Martie 2023, 17:54

" cine cel mai bun antrenor " bravo Iosife !!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează