FOTBAL  »  LIGA 4  »  RAPID

Academia Rapid are un nou plan! Jucătorii ar putea pleca gratis la o altă echipă

Articol de GSP - Publicat marti, 23 ianuarie 2018 12:57

Dacă nu obţine CIS-ul, Rapid ar urma să îşi lase liberi cei mai buni jucători, care ar trece la AS Tricolor, iar de acolo să lupte la promovare.

Apele rămân tulburi la Academia Rapid, care încearcă acum să obţină personalitatea juridică şi certificatul de identitate sportivă (CIS) prin schimbarea denumirii clubului, pentru a putea intra în barajul de promovare în Liga a 3-a. În cazul în care nu reuşesc, giuleştenii au pregătit un plan B, susţin surse din lumea fotbalului. 

Se dau jucători liberi

Să se "mute" la AS Tricolor, grupare care are şi personalitate juridică, şi CIS, iar acum se află pe locul 2 în ierarhia Ligii a 4-a, după CSA Steaua. Mai exact, cu 6 runde înainte de finalul sezonului, când, conform regulamentelor, mai sunt permise transferuri ale jucătorilor liberi, cei mai buni fotbalişti de la Academia Rapid să treacă la AS Tricolor şi, de acolo, să forţeze promovarea.

Iar ulterior Tricolor să devină Rapid. Mai ales că, potrivit aceloraşi surse, AS Tricolor ar fi condusă din umbră de Andrei Nicolescu, unul dintre oamenii care se ocupă de Academia Rapid. Iar acesta a fost coleg de echipă, o vreme, chiar cu Ovidiu Burcă, preşedintele Academiei Rapid. 

Variante de rezervă

Alexandru Manole, de la Departamentul Competiţii AMFB, a explicat că "jucătorii care s-ar putea transfera până în ultimele 6 runde ar trebui să facă memoriu că vor să devină liberi în această perioadă de mercato, până cu 48 de ore înainte de reluarea campionatului". Adică până pe 22 februarie. 

Şi totuşi, regulamentul permite şi alte variante. Fotbaliştii pot fi declaraţi liberi şi în afara acestei perioade dacă n-ar mai fi plătiţi de 90 de zile sau dacă echipa s-ar retrage din campionat. 

Învinşi la "masa verde"

Singura înfrângere a Academiei Rapid în Liga a 4-a a venit chiar la meciul cu AS Tricolor din etapa a 5-a. Atunci, rapidiştii au câştigat pe teren cu 3-1, dar, ulterior, au pierdut meciul la "masa verde", cu 3-0, pentru folosirea fără drept de joc a lui Cristian Muscalu. În urma acelei decizii a AMFB, Academia Rapid a terminat prima parte a sezonului pe locul 3, după CSA Steaua şi AS Tricolor. 

"În acest moment, nu luăm în calcul niciun plan B şi nicio variantă. Lumea face tot felul de scenarii aiurea. Noi vom obţine personalitate juridică şi vom lua şi CIS-ul"  Ovidiu Burcă, manager Academia Rapid

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează