FOTBAL  »  LIGA 4  »  RAPID

FRF promovează Rapidul! Modificările care permit Academiei Rapid și altor formații cu suporteri să urce din Liga a 4-a în a 3-a, chiar dacă acum nu sunt tocmai în regulă din punct de vedere juridic

Articol de - Publicat vineri, 11 mai 2018 11:24

Academia Rapid mai primește un termen să-și rezolve problemele, să obțină personalitatea juridică și să urce în Liga a 3-a. O decizie a Comitetului Executiv al FRF a precizat că "primează meritul sportiv" la promovare.

Rapid și Steagul profită

Surse de la "Casa Fotbalului" susțin că va fi o adresă către AJF-uri, în care asociațiile județene vor fi încurajate să soluționeze favorabil cazurile echipelor care nu au obținut încă personalitate juridică. Cel mai cunoscut caz de club lipsit de personalitate juridică e al Academiei Rapid, ale cărei încercări au fost blocate în justiție din cauza existenței în aceeași serie a altui club Rapid, AFC.

În aceeași stare se mai află ASSR Brașov, Asociația Sportivă Steagul Roșu, o grupare care speră să continue tradiția "Steagului" așa cum giuleștenii vor să fie moștenitorii Rapidului clasic. Nici unii, nici alții nu au personalitatea, deci încă nu există ca societăți, și din acest motiv nu aveau voie să joace mai sus de Liga a 4-a. Acum li se va permite să promoveze, cu condiția să-și rezolve ulterior situația. Ulterior însemnând într-un timp scurt, până la startul sezonului viitor.

R București poate fi în "C"

Giuleștenii s-au mișcat deja, au luat un Certificat de Identitate Sportivă pe numele "R București" și urmează să înregistreze o societate cu același nume, SC R București SA.

Acea societate ar urma să opereze în continuare echipa Academia Rapid în Liga a 3-a, în cazul în care vișiniii vor obține promovarea în play-off-ul în care concurează cu CSA Steaua. "R București" nu ar mai intra în conflict în instanță cu "AFC Rapid", speră conducerea noilor vișinii. 

Au voie să schimbe în R București

Rapidiștii mai erau în incertitudine și fiindcă nu se știa dacă li se permite să apeleze la un nume nou, "R București", așa cum se va chema societatea. Surse din Federație explică:

"Nu e schimbarea denumirii, e doar o modificare a structurii juridice, deci clubul ar fi în regulă, i se va permite să promoveze". Singura condiție pe care o mai pune FRF: formațiile care promovează și obțin apoi personalitatea juridică să demonstreze că sunt societăți care continuă activitatea echipelor participante în campionat.

Adică Academia Rapid să nu poată să-și cedeze locul din "C" către o societate nou-înființată nelegată în niciun fel de giuleșteni, dar care vrea doar un loc în Liga a 3-a.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (30)
buerebuistas
buerebuistas  •  11 Mai 2018, 22:56

Foarte interesanta situatia clubului celor mai membri de partid, SC R Bucuresti 2018 SA, acest FC Fcsb 2003 de Liga a patra. Oricat de subiectiv sunt, n-am cum sa nu constat diferentele dintre clubul socialistilor din Giulesti si clubul ,,comunistilor'' din Ghencea. Academia ''Rapid''/SC R Bucuresti SA au sponsori PSD, iar ,,comunistii'' au bugetul clubului de fotbal asigurat pentru intreg sezonul 2017-2018 din banii Peluzei SUD Steaua si a suporterilor CSA Steaua ce cotizeaza anual cu suma de 300 de Lei

1198766430181192
Abigail Laslas  •  11 Mai 2018, 21:50
Postat de juliusmad pe 11 Mai 2018, 17:03

Am inteles ca le-a dat cu terenul in cap clonelor de la csa

Eu am vazut meciul, stricat de niste huligani, maramite "adevaratii suporteri". AFARA CU HULIGANII DE PE STADIOANE!

1198766430181192
Abigail Laslas  •  11 Mai 2018, 21:44

nu-i corect, da-i bine daca facatura burdihanelor cu bocanci mai ramane un sezon in liga clonelor. La mai multe :)))

Vezi toate comentariile (30)
Comentează