FOTBAL  »  LIGA 2  »  RETRAGERE

Adio, FC Brașov! Grupare de sub Tâmpa dispare după opt decenii de existență: oficialii nu mai înscriu echipa în campionat

Ultrașii de sub Tâmpa mai speră să nu dispară clubul înființat în toamna anului 1936 // FOTO Iulian Cuibar (Brașov) +1   FOTO
Ultrașii de sub Tâmpa mai speră să nu dispară clubul înființat în toamna anului 1936 // FOTO Iulian Cuibar (Brașov)

Articol de - Publicat miercuri, 31 mai 2017 00:00

Ultima reprezentație pe Stadionul Tineretului din istoria de opt decenii a echipei a însemnat un meci terminat la egalitate, 1-1, cu Luceafărul Oradea.

"Ţine minte, sfârşitul nu-i aici!", spune un refren al regretatului Florian Pittiş, difuzat pe Stadionul Tineretului. Dar sfârșitul chiar a venit! FC Brașov a anunțat că nu se va mai înscrie în noul campionat, iar pe data de 20 septembrie va fi pronunțat falimentul clubului, care nu mai poate fi evitat.

Luni a fost un sfârșit trist, cu un "rămas bun" cu tribunele mai mult goale, așa cum au fost mai mereu în ultimii ani. Puținii suporteri care le-au fost alături jucătorilor lui Țălnar au făcut însă spectacol, cântând timp de 90 de minute și afișând bannere prin care au transmis că vor să renască echipa.

Fanii braşoveni au fost mai puţini decât de obicei la meciul cu Luceafărul şi dintr-un motiv inedit! O parte din ei au făcut voluntariat şi au fost pe post de brancardieri, casieri sau chiar stewarzi, pentru a diminua din costurile de organizare ale partidei.

Iar dacă pentru FC Brașov a venit sfârșitul, suporterii nu renunță și pregătesc noul Steagul Roşu. Pe modelul celorlalte echipe de tradiţie care au pornit de curând din eşaloanele inferioare.

"Steagul Roşu", noul proiect

Liga Suporterilor Stegari a lansat platforma online steagunumoare.ro, unde fiecare suporter, indiferent că este în România sau străinătate, se poate înscrie pentru a deveni membru sau susţinător al cauzei.

"Se încheie o epocă. A fost ultimul meci acasă, pe care l-am trăit cu o mare strângere de inimă. Nu este sfârşitul absolut, dar lucrurile nu vor mai fi la fel. Indiferent de forma administrativă pe care a cunoscut-o clubul de-a lungul anilor, factorul care a purtat echipa prin istorie a fost spiritul «stegar». Acest spirit va fi fundamentul noului proiect: un «Steagul Roşu» al tuturor braşovenilor", spune Adrian Aliman, unul dintre cei mai cunoscuţi suporteri braşoveni.

Meci suspect la pariuri!

Casele de pariuri din România și FederBet, agenția de monitorizare a pariurilor, s-au alertat în privința partidei FC Brașov - Luceafărul Oradea 1-1. Sume uriașe s-au pariat în toată țara, dar și în Cipru, pe egal și "1 pauză / x final", ponturi care au ieșit câștigătoare.

Suspiciunile au fost iscate de prăbușirea incredibilă de cote pentru "1 pauză / x final": de la 15, cota inițială, la 5, înaintea startului! De asemenea, cota pentru "X" a coborât până la 2.00! Unele case au apucat să blocheze pariurile înainte ca pierderile să fie însemnate.

"Cel mai mare aranjament pe care l-am văzut în cote! Cum e posibil ca nimeni să nu facă nimic?!", a reacționat pentru GSP.ro Francesco Baranca, directorul FederBet.

"Îmi vine să plâng. Nu credeam ca un club ca FC Braşov să ajungă aici, dar am fost abandonaţi de toată lumea. Cel mai mare regret e acela că am avut un culoar foarte bun la promovare. Dacă am fi avut un minim ajutor financiar, promovam la pas anul acesta"
Cornel Ţălnar, antrenor FC Braşov

"Regret că s-a ajuns în acest moment când trebuie să ne luăm rămas bun! Este păcat că un oraș ca Brașovul nu a fost în stare să mențină la un nivel bun o echipă cu mare tradiție. Din păcate, ce se întâmplă aici este imaginea întregului fotbal românesc, unul aflat într-o cădere continuă"
Florentin Petre, antrenor secund FC Brașov

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
chris_bu67
chris_bu67  •  01 Iunie 2017, 14:41

Rușine orașului BRAȘOV,pentru că nu a găsit voință și putință să ducă mai departe STEAGU

unrapidist_
unrapidist_  •  31 Mai 2017, 16:04
Postat de beeswax106 pe 31 Mai 2017, 12:57

Asta este defapt renasterea fotbalului romanesc, se vor cladi echipe in jurul suporterilor pentru ca asa este normal. ASU Poli, U Cluj, Steagul Rosu, Ripensia, Rapid, si altele. Acesta este viitorul fotbalului in Romania si doar asa putem avea si noi echipe de doamne ajuta.

De acord cu tine ,dar atâta timp cât echipele vor fi sponsorizate din bani publici nu văd ca șmecheria sa tina pre mult

beeswax106
beeswax106  •  31 Mai 2017, 12:57

Asta este defapt renasterea fotbalului romanesc, se vor cladi echipe in jurul suporterilor pentru ca asa este normal. ASU Poli, U Cluj, Steagul Rosu, Ripensia, Rapid, si altele. Acesta este viitorul fotbalului in Romania si doar asa putem avea si noi echipe de doamne ajuta.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close