FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

AS FC, AFC, SC FC sau Mișcarea Feroviară? Degringoladă totală la Rapid: am putea avea derby între două cluburi rapidiste în Liga V

Articol de - Publicat marti, 23 august 2016 18:55

La o lună de când LPF a anunțat că Rapid nu poate evolua în Liga 1, iar locul echipei a fost luat de ACS Poli, situația pare și mai încurcată în cazul giuleștenilor.

În ultima lună, Rapidul a părut din ce în ce mai divizat, asta și din cauza grupurilor de interese din jurul clubului. S-a ajuns astfel ca în această perioadă să se discute de cel puțin patru echipe.

Iată mai jos care e situația în acest moment:

SC FC așteaptă falimentul

SC FC Rapid SA e clubul lui Valerii Moraru, echipă care a evoluat până în sezonul precedent în ligile din România și care așteaptă mâine o decizie finală a Curții de Apel în privința falimentului.

După ce LPF a exclus-o din Liga 1, Rapid a rămas și fără ultimii jucători pe care îi mai avea sub contract și care evoluaseră în trecut la echipă. Cum decizia Curții de Apel va fi, cel mai probabil, de a menține clubul în faliment, această formă a Rapidului va dispărea definitiv în următoarea perioadă.

AFC Rapid în locul SC FC

La începutul lunii, AFC Rapid s-a încris în liga a cincea. Echipa îi aparține lui Horia Manoliu, cel care deține palmaresul, culorile și emblema Rapidului. Noul club are deja două grupe de juniori și una de mini-fotbal, conform informațiilor 1923.ro. Grupele de juniori sunt preluate de la SC FC, iar printre antrenori se numără Iosif Mihai și Nicu Costache.

AS FC - echipa Clubului Sportiv Rapid

Când lucrurile păreau să intre pe un traseu normal, Dragoș Sabău a anunțat la Rapid TV înființarea unui nou club cu acest nume: AS FC Rapid. Clubul ar aparține de Clubul Sportiv Rapid și are o organigramă interesantă: Sabău - președinte, Vasile Caciureac - director tehnic, Adrian Iencsi - antrenor.

Sabău a mai declarat că Pancu a fost de acord să joace la echipa lui și are sprijinul lui Daniel Niculae. În plus, a avut discuții și cu George Copos pentru a folosi baza de la Pro Rapid, conform 1923.ro.

Problema e că, în afară, teoretic, de Pancu, noua echipă nu are momentan un lot de jucători, însă ar putea colabora cu Viorel Kraus și prelua o parte din juniorii de la clubul V.K. Soccer. Chiar și așa, formația a fost înscrisă în liga a V-a, competiție în care ar putea avea derby cu AFC Rapid.

Mișcarea Feroviară, ideea artistrocraților

Între timp, o parte din membrii Clubului Artistrocratic al Rapidului nu au stat deoparte și s-au gândit să facă și ei o echipă. S-a discutat de înființarea unui club numit Mișcarea Feroviară care să ducă mai departe tradiția rapidistă. Echipa urma să fie înscrisă în liga a V-a, însă totul a rămas în faza de plan. Mișcarea Feroviară a murit chiar înainte de a se naște.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (139)
ticbis
ticbis  •  28 August 2016, 10:47

Palmaresul nu-l poti ceda decat o data cu activitatea sportiva ce consfinteste continuitatea competitionala. Copos putea sa-i dea gratis lui Manoliu orice dorea el: emblema, marca, sigla, brand, numai palmaresul nu! Dai ceea ce ai, nu ce nu-i al tau! Ori palmaresul nu-i nici al patronului si nici al unei societati comerciale, el insoteste echipa. Ori echipa a fost preluata de Moraru si si-a pastrat locul in clasamentele ligii, a continuat sa existe fara intrerupere, deci palmaresul s-a dus automat la Moraru. Daca Manoliu doreste palmaresul ar trebui sa-l preia de la clubul lui Moraru INAINTE ca acesta sa fie radiat juridic si sportiv din motiv de faliment. Altfel, orice alt Rapid se va naste va fi un club nou, detinator al marcii si al culorilor traditionale, insa cu palmares ZERO!

timm
timm  •  25 August 2016, 08:22

Apoi "Copos a dorit să rupă orice legătură cu fostul său club şi a cedat gratis toate drepturile pe care le avea asupra stemei, palmaresului şi culorilor fostului director de marketing al Rapidului, Horia Manoliu."

timm
timm  •  25 August 2016, 08:20

"În 2012, înainte ca giuleştenii să intre oficial în insolvenţă, George Copos ar fi modificat statutul societăţii astfel încât, în caz de faliment, palmaresul, stema şi culorile să revină la societatea non-profit AFC Rapid, controlată în continuare de Copos."

Vezi toate comentariile (139)
Comentează