FOTBAL  »  LIGA 2  »  MAFIA PARIURILOR

Caz incredibil în fotbalul românesc » Un fotbalist și-a demascat antrenorul blatist: "Se pariaseră mulți, mulți bani"

Giovanni Pissano, antrenorul italian la care se referă Mădălin Livan
Foto: GSP
Giovanni Pissano, antrenorul italian la care se referă Mădălin Livan Foto: GSP

Articol de GSP - Publicat luni, 28 decembrie 2015 21:36

În ultima vreme fotbalul românesc e măcinat de febra meciurilor trucate. La două luni distanță de cînd FRF a început o anchetă împotriva Gloriei Buzău în ceea ce privește meciurile aranjate, acum a apărut un alt caz în care un fotbalist dezvăluie totul.

Mădălin Livan, 19 ani, a dezvăluit într-o postare publică pe contul său de Facebook cum el și colegii săi de la FC Caransebeș au luat parte la un meci care trebuia să fie trucat. Toate dezvăluirile vin după ce autoritățile locale au decis să nu mai ajute echipa de fotbal din Caransebeș.

Tînărul fotbalist a explicat cum antrenorul italian al celor de la Caransebeș, Giovanni Pissano, le-a cerut elevilor săi, la pauza meciului cu Unirea Tărlungeni din etapa a 9-a din Liga a doua, să piardă cu 0-3.

"Noi, jucătorii, am refuzat să pierdem cu 3-0 cum ni s-a spus la pauza meciului dintre Unirea Tărlungeni şi FC Caransebeş de către "marele" antrenor Giovanni Pisano, cu toate că ne ameninţase că dacă nu facem asta - pentru că el a pariat "mulţi, mulţi bani" - nu mai primim nici un ban şi clubul se desfiinţează. Meciul s-a terminat 1-1 şi chiar puteam învinge în ultimele minute. Aş vrea să vă gîndiţi că noi jucătorii nu am primit banii de 3-4 luni, unii chiar de mai mult timp", apare scris într-un un paragraf din cele postate de Mădălin Livan pe contul său de Facebook.

Citește mai jos toată postarea lui Mădălin Livan:

 

O veste care ne bucura si pe noi jucatorii care am facut parte din acest club , o stire prin care toata lumea intelege...

Posted by Livan Madalin on 28 Decembrie 2015

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
khal_37
khal_37  •  29 Decembrie 2015, 12:06

"Dacă îl țin rezultatele, poate emite pretenții și nu știu dacă patronul poate să i le îndeplinească. Mă doare că nu mai vorbesc și alte cluburi. Mai poate să spună și Porumboiu ceva. Se știe treaba de la Standard Liege, cum a plecat ultima dată, de ce a fost dat afară.", a mai spus Vasile Turcu. Fostul acționar al lui Dinamo a povestit și o parte din metodele folosite de Mircea Rednic pentru a crește concurența în atac, atunci când în avanposturile "câinilor" se aflau Dănciulescu, Niculescu și Ganea, în turul sezonului în care roș-albii au câștigat cel mai recent titlu de campioni. "Rednic are 10 fețe. Cu mine vorbea într-un fel, cu Borcea într-un fel, cu jucătorii în alt fel. Ce scandal am avut din cauza voastră (n.r. către Ionel Dănciulescu, aflat în studionul emisiunii "Digi Sport Special")! Îi spunea lui Ganea că l-ar băga, dar nu vor Borcea și Turcu. Lui Claudiu Niculescu îi spunea altfel. Erau 3 jucători cu caractere puternice pe care nu reușea să îi controleze și îi îmbârliga. Astfel de lucruri merg pentru că e perversitate, mai bine îi spui jucătorului în față. Ca profesionist, Mircea Rednic e jos pălăria. Caracter, zero.", a adăugat Vasile Turcu. Întrebare: L-ați prins vreodată pe Rednic cu banii în mână? Vorbim de comisioane. "Da, dar nu mai contează. L-am prins, și? Pentru mine e caracter zero. Eu l-am împrumutat cu bani și nu mi i-a dat niciodată.".

khal_37
khal_37  •  29 Decembrie 2015, 12:05

"Să vedem cât timp va fi ok la Dinamo. Începutul e promițător, sfârșitul va fi mai tragic. S-a văzut deja o mișcare făcută, prin plecarea lui Dinu Gheorghe. Va mai fi o mișcare, în iarnă, când vor fi dați jucători afară și domnul Rednic e normal să îi propună patronului să aducă alți jucători, ca să poată să ia comision. Domnul Negoiță, din câte îl știu eu, nu prea bagă mâna în buzunar și nu o să scoată banul.", a declarat Vasile Turcu, în cadrul emisiunii "Digi Sport Special". "Normal că vorbesc din experiență, dacă am fost și eu fript. El are un impresar, pe unul, Marinescu, fost jucător pe la Rapid (n.r. Lucian Marinescu) și cu care a făcut anumite lucruri prin club. M-a ars cu câțiva jucători, printre care și Mendy. Nu mă ardea Marinescu fără omul ăsta, care e capul răutăților. Ăla era, săracul, băgat în față.", a adăugat omul de afaceri.

khal_37
khal_37  •  29 Decembrie 2015, 12:03

Postat în noiembrie 12, 2012 de Mihai Constantin Patronul Astrei Giurgiu, Ioan Niculae i-a adus niste acuzatii extrem de dure fostului antrenor al echipei, Mircea Rednic despre care spune ca a trucat doua partide din returul sezonului trecut, in detrimentul echipei care la acea vreme activa in Ploiesti. Dupa o jumatate de an de la infrangerile suferite in meciurile cu FC Vaslui(1-2) si Petrolul(1-3), seful „astralilor” face dezvaluiri care il pun intr-o situatie foarte delicata pe noul antrenor al lui Standard Liege. „Echipa ma dezamagise cumplit spre sfarsitul campionatului trecut, cand, dupa ce a castigat cateva meciuri cu Rednic, a inceput sa… Am jucat la Vaslui, ne-au batut cu 2-1, noi am condus cu 1-0. in ziua respectiva Rednic se intalneste cu domnul Porumboiu, inainte de meci. Cum e posibil ca antrenorul echipei mele sa faca asa ceva? La meciul cu Petrolul Ploiesti echipa a fost facuta ca sa piarda. Sigur ca pe urma am vazut, plecarea lui de la Astra, mutarea la Petrolul, probabil ca a fost o treaba gandita din timp, daca noi ii bateam pe Petrolul, echipa retrograda, erau in pericol de retrogradare. Eu spun doar ce am vazut din afara. La Vaslui si la Petrolul echipa a fost facuta sa piarda! Schimbarile facute pe parcursul partidei au fost de asa maniera sa slabeasca echipa, nu s-o intareasca si in ambele meciuri, cand a vazut ca am condus, a facut de asa maniera sa piarda”, a declarat Ioan Niculae pentru DolceSport.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează