FOTBAL  »  LIGA 2  »  VIOLENȚĂ ÎN FOTBAL

Cercetat pentru ”loviri și alte violențe” » Antrenorul bătăuș riscă închisoare între 3 luni și 5 ani ori amendă

Articol de , - Publicat miercuri, 04 noiembrie 2015 00:00

Poliția Iași a început ancheta în cazul antrenorului-bătăuș, Liviu Petrache. Un alt jucător, Teodor Chirilă, reclamă un episod dur căruia i-a căzut victimă în urmă cu circa două luni.

Un nou moment violent iese la iveală dinspre ieșeanul Liviu Petrache, antrenorul care și-a bătut propriii jucători cu ocazia deplasării la Domnești pentru un meci în Liga Elitelor U17.

VIDEO INCIDENT ORIBIL » Antrenorul și-a bătut jucătorul în timpul unui meci de campionat: ”Te mutilez!”

De această dată, Teodor Chirilă, unul dintre fotbaliști, descrie un episod petrecut în urmă cu circa două luni, cînd susține că a căzut victimă în timpul unei ședințe de pregătire.

"M-a lovit cu duritate, voit, peste picior"

"Ne aflam la un antrenament pe terenul «Abator», antrenorul ne arăta cum se procedează la jocul de posesie și m-a luat pe mine drept partener. Am intrat într-un clinci și, în mod voit, sînt sigur!, m-a lovit peste piciorul drept. Am căzut, m-am ales cu o contuzie foarte dureroasă. N-am mai putut face antrenament timp de o săptămînă", a explicat Chirilă.

El a punctat apoi că, la vestiare, Petrache l-a luat și peste picior: "M-a întrebat ironic dacă nu cumva o să-l pun să-mi plătească și radiografia! Era foarte iritat și și-a descărcat nervii pe mine".

Tirișcă și-a scos certificat medico-legal

Comportamentul brutal al lui Petrache a intrat deja în atenția Poliției din Iași. Însoțit de tatăl său, Codrin Tirișcă, băiatul bătut pe terenul din Domnești, a depus luni o sesizare la adresa agresorului, asupra căruia au început cercetările sub acuzația de "loviri și alte violențe".

El riscă o pedeapsă cu închisoarea între 3 luni și 5 ani ori amendă. Puștiul și-a scos luni certificat medico-legal după evenimentele petrecute pe durata deplasării la București, iar familia ia în calcul de-acum să-l cheme în instanță pe Petrache.

Propunere de excludere din viața sportivă

Liviu Petrache a fost citat pentru azi în fața Comisiei de Disciplină de la FRF. Departamentul tehnic a înaintat deja două propuneri în privința antrenorului ieșean: ridicarea licenței și excluderea din viața sportivă.

"Ne-au sunat și de la Direcția Copilului Iași, oferindu-se să ne ajute dacă avem nevoie de consiliere psihologică pentru băiat. Probabil că vom face acolo o programare pentru Codrin, să fim siguri că e bine după incidentul de la Domnești"
Nicolae Tirișcă, tatăl băiatului lovit

Fox Sports, L'Equipe, USA Today!

Imaginile postate pe pagina de Facebook a Gazetei Sporturilor au fost preluate de cotidiene şi posturi de televiziune cu renume mondial. Pînă ieri, la prînz, filmuleţul avea aproape 200.000 de vizualizări şi comentarii din ţări precum Statele Unite, Polonia, Franţa sau Turcia.

Iată cum a prezentat cazul mass-media internaţională, care a citat GSP:

"Scene suprarealiste de violenţă la un meci din România - un antrenor îşi bate un jucător"
L'Equipe, cotidian francez

"Un antrenor român U17 a fost dat afară după ce şi-a lovit în mod repetat elevul pe marginea terenului"
Kristen Balboni în emisiunea The Buzzer, FOX Sports, post TV american

"Material video şocant: un antrenor îşi atacă un fotbalist în vîrstă de 16 ani"
USA Today Sports, portal de ştiri american

"Un antrenor şi-a bătut jucătorul de 16 ani pentru că s-a dus la McDonalds"
TVN24, televiziune de ştiri polonă

"Antrenorul a fost dat afară, cu toate că daunele pe care i le-a provocat tînărului Tirişcă nu vor fi uitate foarte uşor"
Bleacher Report, portal de ştiri american

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează