FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC ARGEȘ

Consiliul Local Pitești vrea transformarea SCM-ului în FC Argeș din Liga a 2-a! Care sunt cele două variante pe care le are la dispoziție » De ce ar fi ieșit proiectul fanilor din lista de priorități

Articol de - Publicat joi, 11 mai 2017 16:03

Înființată în 2010, SCM Pitești a reușit în acest an, sub comanda lui Nicolae Dică, promovarea în a doua divizie din România, cu 7 etape înainte de finalul campionatului.

Formația din Trivale are planuri mărețe pentru sezonul viitor. Primăria dorește ca echipa lui Nicolae Dică să preia numele de FC Argeș, sperând astfel să atragă mai mulți oameni la stadion.

Preluarea palmaresului emblematicului club intrat în faliment nu este însă atât de ușoară. Edilul Cornel Ionică are la dispoziție două variante, una contra cost, cealaltă gratuită.

Ofertă pentru vechea societate

Consiliul Local Pitești a făcut o ofertă concretă administratorului judiciar Nicolae Enoiu. Suma propusă pentru preluarea brandului clubului aflat în lichidare este de 23.000 de euro.

Brandul FC Argeș fusese evaluat inițial la 311.000 de euro, însă prețul a scăzut după ce la licitațiile organizate de Enoiu nu s-a prezentat nimeni care să fie interesat de valorificarea bunurilor fostului club patronat de Cornel Penescu. Oferta va fi prezentată Finanțelor Publice și abia apoi se va lua o decizie.

Pe 19 mai va fi ședința în care se va hotărî dacă  acest lucru se va întâmpla. 

"Încercăm din toate puterile să readucem brandul FC Argeş la echipă încă din această vară. Fotbalul pe care îl practicăm acum ne dă speranţe că, în viitorul apropiat, aici se vor juca meciuri cu echipe de top din România şi din Europa, iar stadionul din Trivale va fi din nou arhiplin" Dragoş Şerban, director SCM Piteşti

Varianta gratuită e în stand-by

Consiliul Local mai are varianta asocierii cu echipa înființată în urmă cu 3 ani de suporteri, FC Argeș Pitești 1953. Formația a început din Liga a 4-a, a reușit să promoveze în Liga a 3-a, însă din cauza lipsei fondurilor n-a mai putut continua. 

În toamna lui 2016 s-a luat în discuție această variantă la inițiativa președintelui Constantin Stroe, decedat între timp. Fanii au fost de acord să cedeze dreptul de folosire a tot ceea ce înseamnă marca FC Argeș Pitești 1953.

SCM urma să preia inclusiv denumirea "Vulturii alb violeți", o altă marcă deținută de suporteri. Mai mult, inclusiv echipa de baschet urma să se numească așa.

Adunarea Generală a celor de la FC Argeș Pitești 1953 s-a întrunit la jumătatea lui martie 2017, s-a votat cedarea acestei mărci, s-a trimis un document către primărie în care s-au pus anumite condiții, dar răspunsul n-a mai venit.

Marcel Ivan, membru în Comitetul Director FC Argeş Piteşti 1953, a vorbit cu GSP.RO și a explicat de ce ar fi renunțat Consiliul Local pentru moment la asocierea cu brandul fanilor. 

"Probabil au fost deranjaţi de faptul am propus mai multe lucruri pentru cedarea utilizării numelui Fotbal Club Argeş Piteşti 1953 Vulturii Alb-violeţi, culorilor şi stemei pe care le avem înregistrate la OSIM. Era doar o propunere venită din dorinţa de a învia şi garanta performanţa pentru FC Argeş.

Am propus un obiectiv concret și anume ajungerea în prima ligă în 3 ani, o treime din membrii comitetului director fie desemnaţi de noi, dar fără a fi plătiţi. De asemenea antrenorii grupelor de juniori provină din foşti jucători de la FC Argeş.

Dar, repet, era o propunere la care normal şi civilizat ar fi fost primim un răspuns. Indiferent el spune « cu propunerea x nu suntem de acord, propunem altă variantă. Persoanal cred cea mai bună soluţie este unirea tuturor forţelor: Primărie, SCM, FC Argeş 1953, şcolile de fotbal din Argeş, atragerea lângă nouă echipa a foştilor mari jucători, crearea unei emulații în jurul acestui nou proiect.

Nu cred este suficientă achiziţionarea unui nume al unei societăţi comerciale asociată unui individ care a falimentat fotbalul argeşean! Şi mai trebuie fie şi cineva în stare facă asta. Marketingul şi comunicarea au funcţionat mai bine la liga a 4-a, decât în liga a 2-a". 

20.000 de faniare FC Argeș Pitești 1953 pe pagina de Facebook, în timp ce SCM Pitești se apropie de 1700

"Obiectivul principal ar trebui să fie ca primăria să reuşească să ia brandul FC Argeş. Pentru oraş este foarte important acest lucru. O asociere cu brandul FC Argeş ar umple din nou stadionul. Oraşul are nevoie de o echipă în Liga 1"
Nicolae Dică, antrenor SCM Pitești   

 Scrisoarea trimisă de FC Argeș Pitești 1953 către Primărie după Adunarea Generală din martie 2017

Jucători de legendă trecuți pe la FC Argeș

Nicolae Dobrin, Constantin Barbu, Radu Troi, Marin Radu II, Ilie Bărbulescu, Petre Ivan, Constantin Olteanu, Mihai Zamfir, Adrian Mutu, Nicolae Dică, Adrian Neaga, Dani Coman.

Palmares FC Argeș:

Două titluri de campioană: 1971–72, 1978–79
De două ori vicecampioană: 1967–68, 1977–78

Finalistă în Cupa României: 1964–65
Finalistă în Cupa Balcanică: 1983–84, 1984–85, 1987–88

A învins-o pe Real Madrid în turul 2 din Cupa Campionilor Europeni în 1972-1973, scor 2-1. A pierdut returul din Spania, 1-3.

A trecut de Panathinaikos în Cupa UEFA 1978-1979, 5-1 scor general. A învins Valencia în turul 2 în același an al acestei competiții, 2-1. A fost învinsă la retur, 2-5.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
liviu79pit
liviu79pit  •  13 Mai 2017, 13:06

Hai sa mori tu! Pai la Timisoara sunt chiar 2 clone active! Iar palmaresul e la Marian Iancu! :))) esti penibil!

ex_pitesteanul
ex_pitesteanul  •  11 Mai 2017, 21:49

ar fi frumos sa cada de comun acord: suporterii fc arges 1953, primaria si cei care au jucat pentru fc arges.

poli_4_ever
poli_4_ever  •  11 Mai 2017, 18:55

Numai clone la pitesti

Vezi toate comentariile (3)
Comentează