FOTBAL  »  LIGA 2  »  INTERVIU GSP.RO

Cornel Penescu "locuieşte" alături de criminali!

Articol de - Publicat miercuri, 30 decembrie 2009 00:00

Andrei Penescu a devenit dintr-o dată omul numărul unu la un club intrat într-un vîrtej care parcă nu se mai opreşte. Fiul patronului arestat de aproape un an în scandalul Mită pentru arbitri face cu greu faţă problemelor de la firmă şi de la echipă, dar speră să o scoată la capăt.

De parcă nu avea destule probleme, pe cap are acum şi plecarea antrenorului Ionuţ Badea. A obţinut însă  200.000 de euro de la Internaţional Curtea de Argeş pentru acest "transfer", bani necesari ca aerul pînă vin cei 600 de mii de euro de la Gigi Becali în contul lui Cristi Tănase.

- Bună ziua, Andrei. Cu tatăl tău, Cornel Penescu, ai mai discutat despre FC Argeş?
- Am fost în vizită la la el chiar de Crăciun, şi am discutat multe... De fotbal însă nu prea am apucat să vorbim prea mult. Şorici, sarmale, tobă, cozonac şi fructe

- Sunt primele sărbători fără tatăl tău în mijlocul familiei?
- Da, sînt primele. Cu toţii suferim foarte mult că nu-l avem lângă noi, dar trăim cu speranţa că se va face dreptate şi va ieşi din închisoare.

- Cât a durat vizita la penitenciarul Mărgineni?
- Numai 30 de minute. Am fost cu mama şi sora mea mai mică.

- A vrut ceva anume?
- Ce se mănîncă de sărbători: şorici, sarmale, tobă, cozonac, fructe.

- Cum se simte după 9 luni de detenţie?
- Acum s-a îngrăşat 11 kilograme, după ce la început slăbise vreo 6-7... Stă într-o cameră în care sunt 12 oameni. Abia se pot mişca, iar paturile sunt suprapuse. Am înţeles că unii din ei sunt condamnaţi pentru crime. Nu este deloc comod pentru un om ca el. Nu este obişnuit cu aşa ceva! Peste 4.000 de oameni şi-au pierdut locul de muncă!

- Ce ţi-a adus Moş Crăciun?
- Nu am făcut pom nici acasă, nici la firmă, cum se întîmpla în anii trecuţi. De ce să împodobim casa dacă tata nu este cu noi? A fost cel mai trist Crăciun, şi aşa va fi şi Revelionul... Anul acesta nici Moşul n-a mai venit.

- O să vindeţi clubul FC Argeş?
- Dacă ar fi după mine, l-am vinde, dar tata nu vrea şi mergem mai departe, chiar dacă avem probleme financiare ca toate echipele din fotbalul românesc.

- Mai aveţi datorii la jucători?
- Suntem aproape la zi cu plăţile. Trebuie să mai primim de la Gigi Becali încă 600.000 de euro, plus TVA, pentru transferul lui Cristi Tănase. Cu aceşti bani ne vom descurca pînă la finalul campionatului. Dacă eu am înţeles dificultăţile pricinuite de criza financiară şi întârzierea la plăţi, jucătorii noştri n-au înţeles şi ştiţi ce s-a întâmplat în tur când n-au vrut să se mai antreneze.

- Afacerile cum merg?
- Nu pot merge bine. Înainte aveam 4.300 de angajaţi, iar acum mai avem câteva sute! Mulţi oameni au avut de suferit, foarte mulţi. Dacă ar fi fost tata, nu s-ar fi întâmplat aşa ceva, eu nu am cum să fac lucrurile să
meargă la fel de bine cum o făcea el. 
 
- Cum a plecat antrenorul Ionuţ Badea de la FC Argeş, pentru că mai avea contract până în 2012?
- Simplu. Este o clauză în contract care stipulează faptul că poate pleca oricând, în anumite condiţii. Tameş spunea că e vorba de 200.000 de euro luaţi pentru acest transfer.  Cum spuneam, în anumite conditii putea să meargă în altă parte.

- Sunt zvonuri că vor pleca şi o serie de jucători precum Doman, Tameş şi Năstăsie.
- Doar zvonuri. Pe noi nu ne-a contactat nimeni pentru a transfera vreun jucător. Singura ofertă a venit pentru Cătălin Doman de la un club din străinătate, dar numai la nivel de discuţii.

- Ce-ţi doreşti de la noul an?
- Pe tata acasă şi sănătate pentru toată lumea. Mi-e greu să vorbesc mai multe. La mulţi ani tuturor!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (29)
 •  30 Decembrie 2009, 21:31

Citezz : "trăim cu speranţa că se va face dreptate şi va ieşi din închisoare".Acum este dreptate pui de escroc!Mi-ar fi rusine sa apar in public sa fac astfel de declaratii cand se stie exact si totul este probat ca este vinovat.Taci macar si accepta ca a gresit.Si asa inncet incet se pare ca tara asta se redreseaza.Sper sa urmeze si altii gen ciobanul,copos etc.

 •  30 Decembrie 2009, 20:18

Penescu a dat mita(spaga)la Curtea de Conturi,Garda Financiara,Politia Economica,Sanepid etc.si nu a fost prins,dar este arestat pentru mituirea arbitrilor(lucru absolut de neinteles,din moment ce echipa nu se lupta la titlu).Mafia lui Dinamo il va scote din arest,pentru ca il vor primi gratuit pe Doman.

 •  30 Decembrie 2009, 19:28

Sta unde-i este locul!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează