FOTBAL  »  LIGA 2  »  UTA BĂTRÂNA DOAMNĂ - ASU POLI TIMIȘOARA, DUMINICĂ, 14:00

Derby-ul Vestului, REÎNCĂRCAT: UTA întâlnește ASU Poli pe micuțul "Motorul" » Suporterii timișoreni anunță surprize după ce au primit prea puține bilete

Articol de - Publicat sambata, 12 noiembrie 2016 12:14

Fără îndoială cel mai așteptat duel din sezonul de toamnă al Ligii a II-a e cel de mâine dintre UTA Bătrâna Doamnă și ASU Politehnica, care se va disputa de la ora 14:00.

Grupării susținute de suporterii timișoreni i s-au acordat însă doar o sută de bilete pentru acest meci, dar aceștia plănuiesc să le ofere arădenilor o surpriză.

Stadionul "Motorul" nu are nici măcar 2.000 de locuri, prea puține pentru un derby între Arad și Timișoara, meci anticipat încă de la stabilirea țintarului.

Ultrașii din cele două orașe se revăd după mai bine de patru ani. La ultima întâlnire dintre vechile Poli și UTA (scor 0-1), în primăvara lui 2011, a fost pace, la Timișoara energia fiind canalizată atunci împortriva conducerii fotbalului românesc.

UTA a mai jucat cu ACS Poli în sezonul următor, dar majoritatea suporterilor din Banat nu consideră gruparea mutată de la Recaș ca și continuatoare a tradiției alb-violete.

Duminică însă se anunță tensiune. "Faptul că nu s-a jucat demult acest meci contează”, spune Sebastian  "Mihalcea" Novovic, liderul galeriei ASU Poli.

Atât UTA BD, susținută însă și de autoritățile locale, cât și ASU Politehnica, formație finanțată de fani, și-au început urcușul din ligile județene. Cu un avantaj la start pentru alb-roșii, care au luat echipa din D și au fost aproape anul trecut de revenirea pe prima scenă.

Juniorii în tribună, ultrașii în stradă

UTA Bătrâna Doamnă a acordat doar o sută de tichete galeriei adverse, motivând că arena din Aradul Nou e prea micuță. Decizia nu a fost pe placul timișorenilor, care își doreau o peluză, fie ea și incompletă. Timișorenii și arădenii s-au "războit" și în comunicate în săptămâna derby-ului.

În ciuda deciziei clubului din Arad suporterii bănățeni au anunțat o deplasare masivă la meci. Cel mai probabil în locul rezervat galeriei oaspete vor sta juniorii clubului ASU Politehnica și părinții acestora. Ultrașii viola vor încerca să se facă auziți din afara arenei. "Sper să se închidă strada, nu văd altă soluție", a replicat Codru Grădinariu, team-manger la UTA.

Gruparea de pe Mureș a reușit o rețetă excelentă la acest nivel, a vândut rapid cele 1.450 de pachete, care includ jocul cu Politehnica și următoarele două dueluri de acasă, la prețul de 30 de lei.

Pe teren gazdele sunt favorite. Ocupă locul 6, cu 26 de puncte. Nou promovata ASU Poli e însă în revenire, obținând șapte puncte în ultimele trei partide, dar ocupă doar locul 15, primul peste linie, cu 12 puncte.

”Ne pare rău să vedem că adversarii noștri au hotărât să piardă derby-ul încă înainte de a începe. Refuzăm să credem că Aradul Nou a devenit atât de mic încât să nu poată primi câteva sute de poliști în zi de derby” a fost declarația Druckeriei și Peluzei Sud din Timișoara.

”Din punctul nostru de vedere, în aceste condiţii improprii pentru un derby adevărat, cu cererea de bilete din partea suporterilor arădeni depăşind cu mult numărul locurilor din stadion, utiştii trebuie să aibă prioritate pentru a vedea meciul pe viu, din tribune” a fost răspunsul Suporter Club UTA.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
un_gazar
un_gazar  •  12 Noiembrie 2016, 16:08
Postat de olaru_andrei pe 12 Noiembrie 2016, 13:28

***!....UN AJUNGE DIN NOU IN DIVIZIA A 3-A SI ALTA SE VA ZBATE IN MEDIOCRITATEA LIGII A 2-A !!! DIN 2 ORASE MARI ALE ROMANIEI , DIN 'BANATU' E FRUNCEA'...NU SUNTETI IN STARE SA SCOATETI MACAR O ECHIPA DE LIGA 1?!...DOAR O AMARATA DE CLONA PE ULTIMUL LOC?!

Ba, dar tie chiar nu ti-e rusine? Vezi-ti de derbyurile tale cu Viitorul, Voluntari, Chiajna si lasa echipele de traditie in pace!

olaru_andrei
olaru_andrei  •  12 Noiembrie 2016, 13:28

***!....UN AJUNGE DIN NOU IN DIVIZIA A 3-A SI ALTA SE VA ZBATE IN MEDIOCRITATEA LIGII A 2-A !!! DIN 2 ORASE MARI ALE ROMANIEI , DIN 'BANATU' E FRUNCEA'...NU SUNTETI IN STARE SA SCOATETI MACAR O ECHIPA DE LIGA 1?!...DOAR O AMARATA DE CLONA PE ULTIMUL LOC?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează