FOTBAL  »  LIGA 2  »  POLI TIMIŞOARA ÎN B

Dusan Uhrin se desparte azi de Poli, iar oficialii au deja succesorul » Edi Iordănescu preia Timişoara!

Edi Iordănescu a mai antrenat-o şi pe Steaua pentru o scurtă perioadă
Edi Iordănescu a mai antrenat-o şi pe Steaua pentru o scurtă perioadă

Articol de GSP - Publicat luni, 25 iulie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 24 iulie 2011 23:25

Fiul fostului selecţioner va conduce echipa în liga secundă, cu obiectiv promovarea


Timişoara îşi pune un antrenor new generation, după despărţirea oficială de Dusan Uhrin. Oficialii bănăţeni s-au mişcat rapid imediat după ce au aflat decizia definitivă a lui Uhrin de a părăsi echipa. După o discuţie cu Marian Iancu, managerul sportiv, Daniel Stanciu, l-a propus pe Edi Iordănescu, tehnician cu care are şi o strînsă relaţie de prietenie, iar soluţia sa a fost acceptată fără rezerve de patron. Fiul fostului selecţioner va fi prezent încă de marţi la Timişoara pentru a lua un prim contact cu lotul şi condiţiile de pregătire.

Edi Iordănescu a lucrat în ultimul sezon la Steaua, unde a fost secundul tuturor antrenorilor schimbaţi de Gigi Becali. Ruptura de Steaua s-a produs în momentul în care Sorin Cîrţu a fost instalat pe banca tehnică a roş-albaştrilor. Edi a condus Steaua ca "principal" în doar două partide, în Cupă cu Gaz Metan CFR Craiova şi în campionat cu Oţelul, palmaresul fiind de o victorie şi o înfrîngere.

Modelul Răzvan
Tînărul antrenor şi-a cîştigat însă rapid respectul jucătorilor cu care a lucrat: "Este obsedat de tot ceea ce înseamnă studiul jocului de fotbal din acest moment. Are tot felul de softuri şi programe pe calculator cu care încerca să-i ajute şi pe antrenorii principali. În plus, are o relaţie foarte apropiată cu jucătorii, se poate discuta orice cu el. Din acest punct de vedere a abordat stilul lui Răzvan Lucescu", a spus unul dintre jucătorii care a lucrat cu Iordănescu jr.


A studiat în străinătate
Dacă Uhrin s-a retras la doar 23 de ani din cauza unei accidentări, Iordănescu a părăsit cariera de jucător la 27 de ani după ce a fost legitimat la cluburi ca Rapid, Steaua, Petrolul, Rocar, Panionios sau Alki Larnaca. Nu a impresionat niciodată pe terenul de joc şi a decis să-şi încheie prematur cariera de jucător pentru a se dedica antrenoratului. A studiat la şcoli celebre din Anglia, Italia şi Spania, iar la 33 de ani este unul dintre cei mai tineri antrenori din fotbalul românesc.

Cere doar stabilitate
Apropiaţii lui Iordănescu îl descriu ca pe un tehnician extrem de pasionat, care pune salariul mereu pe planul secund. "Realizează că este la început de drum, iar în acest moment banii contează mai puţin pentru el. Şi la Steaua a lucrat multă vreme pe gratis. Îşi doreşte foarte mult să poată iniţia un proiect la o echipă care să îi ofere încredere şi să îi dea timp pentru a-şi arăta calităţile", spun prietenii săi.

Final de poveste cehă după 230 de zile
E sigur, a doua aventură lui Dusan Uhrin pe banca Timişoarei se va încheia astăzi. "Voi avea o discuţie cu domnul Chivorchian şi apoi vă voi spune mai multe. Mi se pare normal ca primii care află decizia mea să fie oficialii clubului. Vreau să fiu corect pînă la capăt", a explicat Uhrin. Tehnicianul ceh îşi va rezilia contractul pe cale amiabilă după 230 de zile pe banca viola. "Nu mai vrea să continue. Foarte mulţi jucători au fost vînduţi, nu există garanţia că şi dacă reuşeşte promovarea echipei i se va permite accesul în Liga I şi este hotărît să plece", au dezvăluit surse din anturajul său.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (22)
florinpin
florinpin  •  27 Iulie 2011, 11:23

sa vedem ce face .

etet
etet  •  27 Iulie 2011, 05:34

Cu ingineriile sale financiare, Iancu a trimis Timisoara in B. Cu mutari absolut neinspirate, schimband antrenori continuu, Iancu a reusit sa rateze castigarea campionatului si/sau cupei. Acum, Iancu reuseste sa duca Timisoara tot mai jos. A sosit momentul ca Iancu sa plece. El nu face decat rau Timisoarei.

zmeura
zmeura  •  26 Iulie 2011, 13:50

Nu imi place deloc ideea asta... intr-un moment ca asta nu vad ce sa caute zapacitul asta.. cine e edy iordanescu? ce mare antrenor e eddy iordanescu? Dupa parerea mea Cosmin Contra ar fi fost cel mai potrivit. PS: iubire neconditionata pt Poli nu inseamna incredere totala in deciziile lui stanciu

Vezi toate comentariile (22)
Comentează