FOTBAL  »  LIGA 2  »  INTERVIU

EXCLUSIV Perla fotbalului românesc a vorbit despre un eventual transfer la Steaua sau în Serie A: "Sunt pregătit oricând"

FOTO: uta-arad.ro (Adrian Petre dreapta)
FOTO: uta-arad.ro (Adrian Petre dreapta)

Articol de - Publicat marti, 22 noiembrie 2016 12:32

Adrian Petre (18 ani) trebuia să fie lider în clasamentul golgeterilor din Liga a 2-a, alături de Attila Hadnagy, cu câte 17 goluri, însă reușitele cu Șoimii Pâncota le-au fost anulate. Astfel, cei doi au câte 13 goluri și sunt pe locul 2 după Chipirliu (16 goluri).

Tânărul atacant al celor de la UTA Bătrâna Doamnă este noua revelație a fotbalului românesc, iar printre echipele care au pus ochii pe el se află Steaua, dar și italienii de la Genoa ( Serie A).

Fotbalistul născut la Arad a acordat un interviu în exclusivitate pentru GSP.ro în care a vorbit despre interesul pe care-l au cele două formații pentru el, dar și despre alte subiecte la fel de interesante.

- Adi, când ai început fotbalul?
- Fotbalul l-am început la vârsta de 6 ani la o grupă cu doi ani mai mare decât vârsta mea. Apoi s-a înființat și grupa mea de vârstă la UTA. Apoi am fost transferat de Atletico Arad, iar după o perioadă scurtă am revenit la UTA.

- Când ai făcut pasul la echipa mare?
- La vârsta de 16 ani eram deja cu echipa mare, atunci era în Liga a 3-a. Am fost primul junior din generația mea (n.r. 1998) care a jucat la prima echipă.

- Ai fost dintotdeauna atacant?
- Când eram pe teren mic am jucat mijlocaș central, apoi fundaș. De când am început să joc pe teren mare am fost folosit doar atacant.

"Sezonul trecut a fost cel mai dificil pentru mine"

- Știu că ai terminat liceul, vei continua acum și cu o facultate?
- Așa e, am terminat liceul, dar deocamdată nu vreau să merg la facultate. Pe primul loc e fotbalul, apoi vin și restul.

- Ai trăit momente de cumpănă până acum în scurta ta carieră de fotbalist?
- Sezonul trecut a fost un mare test pentru mine și psihicul meu pentru că nu prindeam nici lotul în unele partide. Rar prindeam lotul și foarte rar jucam câteva minute. Dar m-am ambiționat și mai tare și nu m-am dat bătut.

- Ești noua revelație a fotbalului românesc. Cum se explică sezonul tău foarte bun de până acum?
- Mă bucur că vorbeşte lumea de mine, am un sezon foarte bun datorită mentalităţii pe care mi-am schimbat-o radical faţă de anul trecut, acum sunt un alt Adrian Petre. Dacă nu credeţi puteţi întreba oamenii care au fost alături de mine şi anul trecut şi anul acesta.

50.000 €e cota de transfer a lui Adrian Petre, conform transfermarkt

"SUNT PREGĂTIT SĂ JOC ÎN SERIE A"

- Ești în topul marcatorilor din liga secundă. Ce-ar însemna pentru tine să ieși golgeterul campionatului?
- Eu îmi fac datoria, marchez goluri meci de meci şi îmi ajut echipa să câştige. Nu urmăresc neapărat titlul de golgeter, dar nu m-aş supăra dacă l-aş câştiga.

- După ce l-a luat pe Dennis Man de la UTA, Steaua e gata să te transfere și pe tine. Ți-ai dori să joci din nou cu fostul tău coleg?- Nu ştiu nimic de interesul Stelei, doar din presă ce am aflat. Nu am nimic de comentat despre subiectul ăsta, nu e cazul acum.

- Presa italiană scrie că Genoa e foarte interesată de tine. Ești pregătit să faci pasul spre Serie A?
- Sunt pregătit să fac pasul oriunde, nu e o problema pentru mine, mă pot adapta oricărui stil de joc. Știu de ce sunt capabil şi ce pot.

- Italienii te compara cu Ivan Perisici. Tu cu cine crezi că semeni la stilul de joc?
- Eu încerc să îmi creez propriul stil de joc și să nu copiez alţi fotbalişti. Iau ce e mai bun de la marii jucători. Dacă e să spun un fotbalist mare pe care îl urmăresc acela e Zlatan Ibrahimovici.

12 e locul
pe care-l ocupă Genoa în Serie A, cu 16 puncte după 12 etape

"UTA ARE ORGANIZARE MAI BUNĂ DECÂT CE e ÎN LIGA 1"

- Momentan ești la UTA. Ce planuri ai cu actuala ta echipă?
- Deocamdată am în plan doar să promovez cu UTA . O asemenea echipă de tradiţie merită să fie în Liga 1 şi eu sper să o pot ajuta să ajungă acolo unde trebuie să fie neapărat.

- Crezi că UTA ar putea face față din punct de vedere financiar în prima ligă? Vezi și tu ce se întâmplă în Liga 1 cu echipele în insolvență.
- Sunt sigur că da, deoarece UTA are stabilitate și organizare mai bună decât multe echipe din Liga 1.

- Dacă ar fi să alegi orice echipă din lume la care să joci, care ar fi aceea?
- Naţionala mare a României.

2 goluri
în 3 meciuri pentru naționala U19 a României are Adrian Petre

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
haideusicfr
haideusicfr  •  22 Noiembrie 2016, 21:59

Perla si briliantul....

lapusneanul
lapusneanul  •  22 Noiembrie 2016, 16:53

daca in liga 2-a avem perle, va dati seama ce avem in liga1 ? :) romania e singura tara din lume care a avut regi, printi, diamante, briliante etc dar nu a castigat nimic ,folosim si termenul generatia de aur , fara ghilimele, si noi nu am castigat nici macar o tinichea..:) asta e presa mioritica, asteptam un articol in care .....socul a fost ....socat ! :)

thedronius
thedronius  •  22 Noiembrie 2016, 15:33
Postat de fibra pe 22 Noiembrie 2016, 15:08

"Perla" nefinisata.Bagati-le in cap ca sunt "miezul" de pe pamant si se va alege praful de acesti pusti talentati care judeca precum adolescentii: "tot ce zboara se mananca".

In plus fata de ce ai zis tu, as vrea sa stiu cate goluri a dat cu Pancota si cu Berceni... :| ca si Hadnagy a dat o caruta de goluri alora. Sau credeati ca a inviat... mortul la aproape 40 de ani?...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close