FOTBAL  »  LIGA 2  »  U CLUJ

Falimentul bate la uşă » Valul de datorii cumulate către jucători împinge U Cluj către desfiinţare

Clujenii au retrogradat în
Clujenii au retrogradat în "B" și nu știu ce se va întîmpla în viitorul apropiat

Articol de - Publicat marti, 16 iunie 2015 00:00

Cinci fotbalişti au cîştigat deja litigiile financiare, pentru salarii şi prime restante chiar din sezonul 2013-2014. Alţi 7-8 sînt cu procesele în fază finală. Datoriile curente ajung la circa 250.000 de euro şi cresc constant.

În stare de insolvenţă de peste doi ani, Universitatea se duce spre un faliment dramatic. Iar pericolul vine acum dinspre datoriile cumulate faţă de jucători de la începutul anului.

Sînt cinci fotbalişti care au cîştigat deja litigiile financiare cu clubul la Tribunalul Botoşani, unde se află dosarul ardelenilor. E vorba despre Ciupe, Cristocea, Lungu, Dolha şi Borza.

Datoriile faţă de cvintet, validate definitiv de instanţă, se ridică la circa 160.000 de euro, reprezentînd inclusiv prime pentru salvarea de la retrogradare în sezonul 2013-2014! Deciziile vor deveni operabile în cîteva săptămîni, după ce vor fi formulate motivările de către judecători.

Teja e pe listă

Din spate, mai vine însă un lot cu alţi 7-8 jucători, care au reclamat şi ei incapacitatea de plată a Universităţii. Cu totul, datoriile vor bate spre 250.000 de euro, luîndu-l în calcul şi pe fostul "principal", Mihai Teja, aflat, de asemenea, pe lista păgubiţilor!

"Dacă pînă prin septembrie nu se găseşte un investitor care să preia clubul din mers, faliment va scrie pe frontispiciu, mai ales că, prin retrogradare, adio bani din drepturi TV!", spun surse apropiate de "şepcile roşii".

"S-ar putea să vindem clubul săptămîna asta"

George Walter, fiul patronului de la Cluj, încearcă însă să fardeze situaţia critică: "Sîntem în tratative avansate de vînzare pe două piste. E vorba despre o persoană fizică şi despre o companie, ambele interesate să o preia pe Universitatea. Nu vă pot da nume, însă e posibil să finalizăm tranzacţia chiar în cursul acestei săptămîni, fie printr-o mărire de capital, fie prin cedarea directă a pachetului majoritar. De aceea, n-aş invoca iminenţa falimentului, pe care, oricum, nu l-a solicitat nimeni pînă acum".

Patronul e în curs de extrădare

Dispărut din România pe 15 mai şi acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu estimat la circa 4,5 milioane de euro, Florian Walter a fost reperat recent în Columbia. Autorităţile de la Bucureşti lucrează în prezent la procedura de extrădare a omului de afaceri, care fusese dat în urmărire internaţională.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
travka
travka  •  16 Iunie 2015, 13:28

u cluj faliment, caile ferate romane Cluj insolventa si se aproapie de desfiintare, urmeaza asa miuresh, brasov a retrogradat, Ardeal i fruncea? *** ahahahaha

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bogdangeorge84
bogdangeorge84  •  16 Iunie 2015, 11:17

Sînt,Sînt, Sînt, Sînt, Sînt , Sînt, Sînt, Sînt ,Sînt ,Sînt, Sînt, Sînt ,Sînt, Sînt, Profesioneşti cei gesepişti....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează