FOTBAL  »  LIGA 2  »  BRAȘOV

FC Brașov a scăpat pentru un moment de faliment. Decizia luată azi în instanță

Articol de - Publicat miercuri, 06 aprilie 2016 15:27

FC Braşov a primit ieri vestea pe care o aştepta toată suflarea fotbalistică a oraşului. Tribunalul Braşov a amânat sentinţa în ceea ce priveşte declararea falimentului până pe 22 iunie.

Decizia magistraţilor este una care mută oarecum miza pentru viitorul clubului în partea sportivă, cel puţin pentru moment. Până atunci, jucătorii şi antrenorii au şansa de a continua parcursul bun din ultima vreme şi ar putea obţine o promovare care ar aduce de la sine şi ceva surse de finanţare din drepturile TV.

Pe de altă parte însă, conducătorii grupării de sub Tâmpa au „meciul” lor, căutând o strategie prin care să mai fie reduse din datoriile clubului.

În acest sens, pe 10, respectiv 11 mai, tot la Tribunal vor exista două termene în procese intentate lui Ioan Neculaie, de la care ar putea fi recuperat un prejudiciu de aproximativ 30 de milioane de lei, aproximativ jumătate din datoriile totale ale "stegarilor", banii respectivi făcând obiectul unei acţiuni de vânzare-cumpărare a unui teren.

Totodată, se judecă şi anularea tranzacţiei dintre ICIM şi FC Braşov, în ceea ce priveşte baza sportivă cu acelaşi nume, unde este vorba tot despre o sumă de aproximativ 30 de milioane de lei. Dosarul s-a amânat până în data de 22 iunie, până după ce se va termina campionatul, pentru ca să existe posibilitatea reală, în cazul promovării, de încasare a sumelor din drepturile de televizare.

"În ceea ce priveşte cele două termene din luna mai, depinde de modul de administrare a acestor dosare, probele care vor fi în dosare, de soluţiile instanţelor şi mai apoi de solvabilitatea debitorului", a spus ieri Alexandru Cosmin Gheorghe, administratorul judiciar al lui FC Braşov.

"Galben-negrii" ocupă locul 4 în play-off-ul seriei a 2-a din liga a 2-a, la două "lungimi" în spatele liderului Gaz Metan Mediaş. La finalul sezonului, în Liga I promovează direct primul loc din cele două serii, iar ocupantele locului secund vor disputa un baraj între ele. În fine, câştigătoarea acestui duel va juca cu promovarea "pe masă", într-un alt baraj împotriva ocupantei locului 11 din Liga I.

Amânarea falimentului, susţinută de Buga şi Szabo

La fel ca în luna februarie, atunci când, până sa ajungă la Tribunal, planul de reorganizare a fost respins de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, reprezentanţii respectivei instituţii s-au opus şi ieri amânării deciziei de intrare în faliment. Pe de altă parte, prezenţi şi ei în sala de şedinţe, avocaţii lui Mugurel Buga şi Adrian Szabo, către care FC Braşov are de asemenea datorii, au susţinut cererea administratorului judiciar.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează